Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co teraz robisz?


Anja01

Rekomendowane odpowiedzi

*Wiola*, ja generalnie też uważam że naturalny cukier jest zdrowszy od słodzików, ale co zrobić jak bieda piszczy..? Słodzik wychodzi z 4 x taniej... Co do smaku to w kawie/herbacie nie zauważam różnicy, jedynie jak moja matka raz upiekła ciasto na słodziku to powiedziałem "sorry, ja podziękuję" ;)

 

Z drugiej strony - palę szlugi, biorę tonę leków, jem pizzę i piję colę - ja wręcz wymagam nieco raka w tym co spożywam! [George Carlin ©]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gość SmutnaTęcza

Słodziki są gorsze od cukru... Owszem, niektóre są w porządku, ale trzeba wiedzieć, które. Tak samo jest niestety z miodem, bo z nim też oszukują na potęgę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

slodziki sa bleeeer... do tego maja aspartan. To juz lepiej zrezygnowac zupelnie ze slodzenia

Hehe ten który ja używam ma na etykietce wielkie "NIE ZAWIERA ASPARTAMU!!!" - dla jaj sprawdziłem więc ile innych rakotwórczych substancji zawiera i doliczyłem się bodajże trzech... :P Ze słodzenia zrezygnować sobie nie wyobrażam, to już chyba palenie łatwiej byłoby mi rzucić :P

 

Co do tego czy słodziki są "Błeeee" czy "Mniam" to nie mi, nałogowemu palaczowi pozbawionemu węchu a przez to częściowo smaku oceniać - ja nie czuję za bardzo różnicy pomiędzy cukrem a słodzikiem jak już znajdzie się w herbacie. A w domu to tak w ogóle używam albo tradycyjnego w kostkach lub brązowego jako "egzotycznego".

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×