Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

a ja dzisiaj się gorzej poczułem po ESCI, nie mogę się ruszyć, brak sił, senność i objawy negatywne się nasiliły,

zamiast być otwartym na ludzi, zrobiłem się taki zamrożony, jakby stupor emocjonalny, przeraziła mnie taka

znieczulica emocjonalna i to że robię coś za dnia to nic nie daję, czuję się zamknięty w jakimś kokonie psychicznym,

ten stan przypomina mi śmierć i pojawia się depresja sama w sobie.

Wziąłem Solian i czekam na efekt, bo jak na razie to boje sie wyjsc z domu, swiat wydaje mi sie obcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, dziewczyny i chłopaki, panie i panowie, matrony i seniorzy :D

U mnie bardzo dobrze (z wyjątkiem świąt, ale święta jak to święta, zwykle są u mnie nieciekawe). Od wtorku cudnie: zwyżka nastroju, ogólnego samopoczucia, chęci do życia, działania. Do tego lepsza kondycja fizyczna, wydolność i takie tam... ogólnie jest fajnie. Choć spięcie i nerwowość ciągle jest, zwłaszcza do wczesnego popołudnia, zmora też czasami siada na piersi ale i tak jest coraz fajniej :smile:

(57 dzień na esci, w tym 41 na dawce 10mg)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm czyli wychodzi ze chwila przyjemności niewarta późniejszych konsekwencji

gdyby to było czyste MXE to tydzień przyjemności i następny tydzień z podniesionym nastrojem byłby wart wiele . Ale skoro skurw-ysyny sprzedali mi jakąś trutkę , a nie MXE to wyszlo jak wyszlo . A ja debil pazerny żeby było taniej wziąłem 5 gramów ( bo myslłałem ,ze będzie takie dobre jak to co brałem wcześniej od kogo innego ). I sie przejechałem ,,, może to i dobrze bo pewnie skończyło by się jak z tramalem ,że jechałbym i jechał ku zidioceniu .

Lepiej sie za to nie brać . Szczególnie takim nałogowcom jak ja . Po pierwszym doświadczeniu z MXE powiedziałem sobie ,że teraz 3 miesiące przerwy . haha , już po 10 dniach zamawiałem następne . KUŻWA jakim ja jestem popierdol-ly , 44 lata , a taki przyjebaniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, no co? Liczę to, liczę.

I dobrZe robisz Zuzulka . Ja też liczę i zapisuję nawet w zeszycie . 4 lata by się zebrały na Paroksetynie , jak pomaga trza brać i liczyć , a jak komus sie to nie podoba ,to niech sobie małego do gorącej herbaty wsadzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3, a jak tam się spamilan spisuje, odczuwasz jakieś jego realne działanie?

teraz jak po tym syfie miałem mega silne ataki paniki , dołożenie do zwiększonej dawki Paroksetyny właśnie Spamilanu BARDZO mi pomogło opanowac lęki . Na lęki to dobry lek ,co by nie mówić , ale takie konkretne silne lęki , a nie wolnopłynące , słabe .

-- 25 kwi 2014, 20:55 --

Na dopaminę Spamilan ? :shock:

Nie pomyliło Ci się coś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW.

Panowie/Panie psujemy ten temat schodząc na inne wątki, cóż, to forum jest trochę źle zorganizowane,

indywidualne dywagacje psychofarmakologiczne powinny być osobno, a to jest temat Escitalopramu,

ludzie którzy chcą jakiś opinii muszą się przedzierać przez tysiące postów nie na temat.

Nie mam do nikogo pretensji, ale szkoda mi trochę tego forum, bo pamiętam czasy (5 lat temu),

kiedy panował tu spory porządek w porównaniu z tym co jest teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaqzax-3,

no jest troche bajzel przez to, ja w takim razie wypadam z tego wątku bo esci nie biore i w sumie nie bardzo mam jakies konkrety na ten temat do napisania

-- 25 kwi 2014, 20:57 --

no nic, fajnie sie pisało, ale porządek jakiś musi być, powodzenia w takim razie w leczeniu dla wszystkich :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi