Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

I ja mam problemy ze snem..zasypiam o 2..też mam hydro tylko jakoś nie mogę się przekonać , chcę sama powalczyć..(wzięłam tylko 2razy na noc jak już miałam tragedięna początku kuracji)

-- 07 lut 2014, 21:28 --

I ja mam problemy ze snem..zasypiam o 2..też mam hydro tylko jakoś nie mogę się przekonać , chcę sama powalczyć..(wzięłam tylko 2razy na noc jak już miałam tragedięna początku kuracji)

-- 07 lut 2014, 21:31 --

Krista..od 2 mies..i sen się nie ustabilizował..ja pier...to jak długo jeszcze :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo "zaraz", na dniach, albo zmieniasz lek ;) Dwa miesiace to sporo, ale niektorzy mowia,ze i do trzech nalezy zaczekac. Skoro tak dlugo wytrzymalas, poczekalbym jeszcze troche. Osobiscie zmieklem po 3.5 tygodnia, ale ja to tam pizda jestem :P

Nieznana odpowiedz na Twoje pytanie jest nawet starozytnym egipcjanom!

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi kazano brac paro rano, bo podzuajace do dzialania. No coz :D

Natomiast uspokoilo mnie. Wrecz nazbyt. Kiedys bylem oazja spokoju z zewnatrz i kazdy znajomy mowil, ze podziwia moj spokoj, a jednoczesnie w srodku mialem ochote komus przypierdolic, bo przed chwila powiedzial cos, co sprawilo ze we mnie zawrzalo, a teraz jest tak, ze nic mnie nie rusza. Doslownie, nic. Totalny spokoj. Jak teraz o tym mysle, to ta "znieczulica" troche mnie przeraza, ale wierze w to, ze to minie. Oby.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez nielubie smaku alkoholu. Tj, vodka/wino/whiskey/[tu wpisz cokolwiek oprocz piwa]. Piwo to jedyny alkohol, ktory mi smakuje.

Dziekuje i rowniez zdrowko :)

Jak sie czujesz kolejny dzien z rzedu bez tabletek szczescia?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz że nie uzależnia..nie kuś :D

-- 07 lut 2014, 21:42 --

Mówią że piwo to nie alkohol :P

Kazdy rodzaj alkoholu (no, juz nie czepiajmy sie slowek, wiemy o czym mowie) potrafi uzaleznic. Nie kusze, odradzam wrecz.

-- 07 lut 2014, 21:44 --

Gradrec,

niestabilne wszystko nawet w przeciągu jednego dnia, chwile w miare dobrze, za chwile albo jakieś oslabienie albo jakaś tachykardia i zawroty głowy

Wlasciwie bardziej mnie interesuje psychiczne zdrowie, anizeli uboki fizyczne. Z zawrotami glowy, czyli w sumie pierdolami, mam nadzieje sobie dobrze radzisz (powtarzam, mam nadzieje). A jak reagujesz na tachykardie?

Powtorze pytanie ale sprecyzuje. Jak u Ciebie z samopoczuciem, biorac pod uwage jedynie psychike?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

O rany boskie, ile piszecie:) 1,5 dnia nie zaglądałam i tyle stron zaległości, że szok :lol:

Melduję, że moja dziwna bezsenność już minęłą, dzisiaj spałam z kolei jak zabita...

Ale.. wkurza mnie fakt, że biorąc esci ponad 9 tygodni mam dni z poczuciem niestabilności.

Cholerka, ja głupia myślałam, że jak już poprawa nastąpi to będzie tak 100% stabilna (tak miałam na efectinie), a na esci jednak są gwałtowne jednak sinusoidy:(

Samopoczucie dzisiaj ok, za wyjątkiem migrenowego bólu głowy, ale tak mam od czasu do czasu, więc to akurat mnie nie przeraża i esci za to nie obwiniam:)

Gargul - sorry, że po raz kolejny Cię męczę, ale nie sposób zapamiętać... Ty jesteś obecnie na 5 mg czy na 10 mg?

Cieszę się, że się tak super czujesz i energia jest:) bo mi się jednak wydaje, że esci mi sporu energii zabrało:(

pozdrowienia dla wszystkich :mrgreen::mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi