Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

rX_, jak mus to mus...w niektórych przypadkach wystarcza sama psychoterapia, ale często trzeba włączyć leki...

U mnie przed lękami było jeszcze kilka innych przypadłości...i część udało się zwalczyć. Ogólnie to od 17 roku życia, z przerwami, borykam się z tymi problemami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, mnie zadziwia to jak się zmieniłem przez to wszystko, zacząłem inaczej postrzegać świat i ludzi. Wydaje mi się, że już nigdy nie uwolnię się od lęków i myślenia o nich każdego dnia. Jak się nie poprawi do lutego to lecę na wizytę i po pierwsze muszę przestać pić alkohol, fajki udało się już rzucić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rX_, ja wolę o tym wszystkim nie myśleć...po nowym roku zapiszę się do psychoterapeuty. Pokładam w terapii dużą nadzieję.

Alkohol dobrze tłumi lęki...wiem coś o tym ale na dłuższą metę działa depresyjnie, no i to tylko rozwiązanie na chwilę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, ja po lekach też czułem się lepiej ale czułem albo tak mi się wydawało, że trochę mi mieszają w głowie i czułem się taki trochę otępiały i trudno było mi się skupić. Może też bym się po świętach rozejrzał za jakąś psychoterapią zanim leki wezmę... Najbardziej mnie boli to, że muszę rezygnować z wielu przyjemności i tego co robiłem kiedyś i sprawiało mi to wielką przyjemność :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Grałem w piłkę kiedyś, pojawiły się lęki i za każdym razem jak chodziłem na treningi myślałem, że zwymiotuje z przemęczenia i przestałem chodzić, potem przestałem gdziekolwiek jeździć bo niedobrze mi się robi w samochodzie czy autobusie gdzie kiedyś każdego roku jeździłem w góry, nad morze i inne wypady, na szczęście pozostała mi muzyka która nie wymaga wychodzenia z domu chociaż miałem propozycje zagrania koncertu i niestety ale nie czułem się na siłach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, Aha, ja mam zawsze taki dylemat, czy siedziec na forum czy z kims pogadac, ale okazuje sie ze pogadanki

ze ludzmi z ktyrmi widze sie czesto, po pare rzyw tygodnu sa super. Szczególnie jak rozmawiam z tym Edkiem to wytwarza sie taka fajna atmosfera. Pozniej zal wychodzic, no ale jade szybko zeby jeszcze pogadac z kims na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.