Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja codziennie zasypiam przy zapalonym świetle

też się bałem i spałem przy zapalonym świetle ... uleczył mnie rachunek za prąd :P

Ja się bałem ciemności głównie od 7-go do 13-go roku życia. Pewien lekki niepokój związany z ciemnością został mi do dziś, ale większy lęk zdarza się bardzo rzadko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siostrawiatru i światło rozregulowywuje szyszynkę i stąd bezsenność może :bezradny:

Ja się boję zamknąć oczy.. Boje się ciemności.. Boje się wszystkiego..

-- 21 cze 2013, 00:51 --

cześc wam,

jua sie boje ciemnosci czasami i duchów, chociaz wiem ze to bez sensu i iracjonalne ,ale sie boje bardzo czasami dlatego zasypiam przy telewizorze zeby sie mniej bac i miec poczucie ze coś gada, obok kogos boję sie mniej

A ja przy lampce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jua sie boje ciemnosci czasami i duchów, chociaz wiem ze to bez sensu i iracjonalne ,ale sie boje bardzo czasami dlatego zasypiam przy telewizorze zeby sie mniej bac i miec poczucie ze coś gada, obok kogos boję sie mniej

Ja obecnie odczuwam czasem niepokój, że z jakiegoś zakamarka wyskoczy jakiś potwór. Niepokój pojawia się przeważnie, gdy się kładę, dlatego zazwyczaj wtedy stukam ręką o ławę albo o tapczan i sapę głośno, żeby czuć się bezpieczniej. Uspokajam się całkiem, gdy się położę i trochę przykryję. A gdy się zdarzy, że najdzie mnie większy lęk, to gdy przechodzę przez pomieszczenie, gdzie jest zgaszone światło, to biegnę trochę przez nie. I czasem zdarzy mi się wtedy też, że gdy jestem w toalecie, to nie wychodzę z niej przez pewien czas, bo się boję, że za drzwiami czyha na mnie jakiś stwór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jako dziecko zawsze wyobrażałem sobie z pazurami zębami itp.

to ja byłam poziom wyzej u mnie od małego była to jaks energia nie z tego wymiaru, nie z tego swiata ech

-- 21 cze 2013, 00:46 --

a wałki do ciasta i jakies takie realne to juz odpadały zupelnie u mnie, takie to przyziemne brakuje uduchowienia w tym

-- 21 cze 2013, 01:30 --

Pięknie brzmi burza za moim oknem błyska bardz efektownie i kolorowo, chciałbym na nią patrzeć z nim, cienmo, pezpiecznie, wiatr wieje anocny krzyk burzy jest tak przepiękny ,ze brakuje mu prawdyw tych mistycznych doznaniachale my stoimmmmmy i patrzymi podziwiamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.