Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jaka jest Twoja ulubiona forma przemieszczania się bądź transportu?

KochamElcie

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Cynthia napisał(a):

właśnie nie wiem, ale pamiętam, że to na Północy było robione.

to ostatnie zdjecie to chyba clify w mayo miałem własnie pytac jak sie tam dostalas bo zawsze mi sie zdjecia stamtad podobaly to sie nazywa cos z moher chyba ten konkretny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Mnie palenie by nie przeszkadzało. Nie jestem za ograniczaniem czyjejś wolności. Istnieją maseczki.

Palenie smierdzi, nawet samym palaczom. Mnie od dymu łzawią oczy i łamie sie głos. Nie rozumiem dlaczego to inni maja nosić maseczkę a nie generator smrodu sie oddalić ;)

4 godziny temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ostatnio w miejscu gdzie nocowałam okazało się, że pod moim oknem jest kącik palacza. Noż ku...!

Najgorzej. Z 2 str trochę wspolczuje palaczom. Już nie można palić nigdzie praktycznie nawet na własnym balkonie 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Cynthia napisał(a):

Znalazłam jakieś zdjęcia, to chyba było na Północy Irlandii, czy na granicy gdzieś, nie pamiętam. Ale trzymaj:

IMG_20190711_193600.jpg

IMG_20190712_125331.jpg

IMG_20190712_141814.jpg

IMG-20190722-WA0003.jpg

Fajne foty. Pamietam jak kiedys robiłam referat o Irlandii do gimnazjum 🤣w wordzie 🤣 i miałam takie piekne zielone  zdjecie aż nierealne ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tramwajem chyba nigdy w życiu nie jechałem, a metrem to raz w Londynie, jak pojechałem do Chrzestnego, gdy tam mieszkał, ale to ja wtedy byłem mały, może z 9 lat miałem 😜 

Fajnie tam w tej Irlandii, fajnie musi być tak sobie polecieć na inny koniec świata i pooglądać plażę sobie... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, libed napisał(a):

to ostatnie zdjecie to chyba clify w mayo miałem własnie pytac jak sie tam dostalas bo zawsze mi sie zdjecia stamtad podobaly to sie nazywa cos z moher chyba ten konkretny

no dostałam się najpierw samochodem a później pieszo 😜 

Tylko w swoim szaleństwie jestem wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, KochamElcie napisał(a):

Długie paznokcie pomalowane na brzoskwiniowo.

A manicure to u dłoni? Nie wiem czy mi się nie pomyliło. 

ja tu nie widzę brzoskwiniowego xdd w ogóle nie widzę 😜 

tak u dłoni

1 minutę temu, KochamElcie napisał(a):

jak, do Irlandii lecisz też Ryanair?

niestety tak 😕 to jakieś nieporozumienie w tym rajanerze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Cynthia napisał(a):

ja tu nie widzę brzoskwiniowego xdd w ogóle nie widzę 😜 

tak u dłoni

niestety tak 😕 to jakieś nieporozumienie w tym rajanerze

Aha, spoko :P 

No zależy, gdzie się siedzi. Mnie się czasem zdarzyło przy oknie, to super widoki miałem. Albo nad chmurami i góry z chmur, albo raz jak leciałem do UK, to pod wieczór i nad Francją zachód słońca był i bezchmurne niebo, to było coś mega :P 

Potem jak już do Birmingham dolecieliśmy, to już nad miastem było światła widać. Lubię zachody słońca bardzo i to ściemniające się niebo, a potem gwiazdy.

A to sama lecisz?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Aha, spoko :P 

No zależy, gdzie się siedzi. Mnie się czasem zdarzyło przy oknie, to super widoki miałem. Albo nad chmurami i góry z chmur, albo raz jak leciałem do UK, to pod wieczór i nad Francją zachód słońca był i bezchmurne niebo, to było coś mega :P 

Potem jak już do Birmingham dolecieliśmy, to już nad miastem było światła widać. Lubię zachody słońca bardzo i to ściemniające się niebo, a potem gwiazdy.

A to sama lecisz?? 

ja tam nie lubię przy oknie, bo jak siku się chce, to trzeba prosić i się przeciskać, zachodu tyle, że masakra. Dlatego zawsze przy wyjściu mam miejscówkę, bo bez problemu do kibla można iść 😜 

Tak, raczej sama polecę, a co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Cynthia napisał(a):

ja tam nie lubię przy oknie, bo jak siku się chce, to trzeba prosić i się przeciskać, zachodu tyle, że masakra. Dlatego zawsze przy wyjściu mam miejscówkę, bo bez problemu do kibla można iść 😜 

Tak, raczej sama polecę, a co?

A nic, tak pytam z ciekawości. Nie boisz się sama latać? A jak Cię zagada jakiś facet i poderwie, to jak? 

No to fakt, z tym sikaniem jest dramat, ale widoki ekstra :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, libed napisał(a):

sadzilem ze z pl tam polecialas zeby to zobaczyc :D

z PL do Dublina i dalej autem 😜 

2 godziny temu, KochamElcie napisał(a):

A nic, tak pytam z ciekawości. Nie boisz się sama latać? A jak Cię zagada jakiś facet i poderwie, to jak? 

No to fakt, z tym sikaniem jest dramat, ale widoki ekstra :P 

Nie boję się, a o podrywanie nie ma o czym mówić, nie jestem atrakcyjna  i raczej uwagi nie przykuwam xdd

bardzo lubię latać, ale przez ciśnienie zawsze tak mnie uszy bolą i piszczy mi, masakra. Nie podziwiam widoków, bo widziałam je x razy i nie robią na mnie wrażenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Cynthia napisał(a):

1

Nie boję się, a o podrywanie nie ma o czym mówić, nie jestem atrakcyjna  i raczej uwagi nie przykuwam xdd

:P 

1

z PL do Dublina i dalej autem 😜 

bardzo lubię latać, ale przez ciśnienie zawsze tak mnie uszy bolą i piszczy mi, masakra.

Ja kojarzę, że mnie zatyka tylko w uszach, gdy się podnosimy na wysokość, a potem już tego nie czuć.

Kiedyś sobie pozwoliłem i kupiłem dwa piwka chyba Żywiec w puszce 250ml, jedno chyba 5 euro, to wypiłem sobie dwie i miałem humor ;d 

Ale raz miałem sytuacje, że przed samolotem sobie kupiłem zimne piwo z puszki, a potem, że nie można korzystać z WC, dopóki samolot nie będzie w górze, a ja omg, tak bolało, ale tak to jest pić piwko przed lotem. :P Jakoś wytrzymałem, ale ciężko było. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, KochamElcie napisał(a):

Kiedyś sobie pozwoliłem i kupiłem dwa piwka chyba Żywiec w puszce 250ml, jedno chyba 5 euro, to wypiłem sobie dwie i miałem humor ;

ceny na lotnisku to masakra, ale no cło. Ja zawsze energola kupuję i też mam dobry humor po tym :P 

najgorszymi liniami jakimi latałam (i jedynymi) to właśnie rajaner. Tam ruszyć się nie idzie xd najlepiej to wykupić na początku pokładu albo na końcu, ale to dodatkowa opłata. W ogóle ciągle zmieniają, ostatnio jak siostra kupowała bilet, to za bilet musiała zapłacić + za miejsce na pokładzie. pojebani 🤦‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, Cynthia napisał(a):

bardzo lubię latać, ale przez ciśnienie zawsze tak mnie uszy bolą i piszczy mi, masakra. Nie podziwiam widoków, bo widziałam je x razy i nie robią na mnie wrażenia. 

trzeba odtykac dmuchasz w zacisniety nos i puszczasz palce albo naciskasz opuszki w uszach i sie odtykaja. sa tez krople dla dzieci na wyrownywanie cisnienia

z dublina daleko tam wlansie sadzilem ze moze na jakies inne lotnisko czy cos bo  to by trzeba przejechac cala wyspe wszerz 

17 minut temu, Cynthia napisał(a):

ceny na lotnisku to masakra, ale no cło. Ja zawsze energola kupuję i też mam dobry humor po tym :P 

najgorszymi liniami jakimi latałam (i jedynymi) to właśnie rajaner. Tam ruszyć się nie idzie xd najlepiej to wykupić na początku pokładu albo na końcu, ale to dodatkowa opłata. W ogóle ciągle zmieniają, ostatnio jak siostra kupowała bilet, to za bilet musiała zapłacić + za miejsce na pokładzie. pojebani 🤦‍♀️

nie musisz placic wtedy masz losowe miejsce ale i tak nie chcesz siedziec przy oknie to ci wszystko jedno wiec po co placic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

trzeba odtykac dmuchasz w zacisniety nos i puszczasz palce albo naciskasz opuszki w uszach i sie odtykaja. sa tez krople dla dzieci na wyrownywanie cisnienia

z dublina daleko tam wlansie sadzilem ze moze na jakies inne lotnisko czy cos bo  to by trzeba przejechac cala wyspe wszerz 

Mi nic nie pomaga, jak wysiądę z samolotu to mija po kilku minutach.

no lotnisko w Dublinie jest wielkie, ale ja już się tam odnajduję :P bardzo nie lubię lotniska w Poznaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nic nie pomaga, jak wysiądę z samolotu to mija po kilku minutach.

no lotnisko w Dublinie jest wielkie, ale ja już się tam odnajduję :P bardzo nie lubię lotniska w Poznaniu.

trzeba mocno dmuchac zeby sie blona wygieła i pstryknela

niektorym pomaga przelykanie sliny czyli jedzenie jakiegos cukierka

to jest male lotnisko pewnie jak to w warszawie sa lotniska na ktorych z jednego do drugiego terminalu jedzie sie 40minut

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi