Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jakie macie plany jakby wojna się zaczęła u nas?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, KochamElcie napisał(a):

Może, ale np. facet mojej mamy mi mówił, że za 15-20 lat w UK może być też już pełno uchodźców, bo tam przecież chyba stale napływają łódkami nielegalni przybysze, a u mnie w okolicy przez ostatnie parę lat postawili od cholery domków, i tam jak kiedyś na rowerze byłem w okolicach Stratford Upon Avon, to też jakieś szyldy widziałem, że ludzie strajkują, bo chcą okolice zasypiać chyba 6000 domami czy coś koło tego.

Więc w przyszłości też tam może być ciężko i to bardzo. Na razie może jest względnie, ale za te 10-20 lat nie wiadomo, a ja osobiście nie lubię przeludnienia, i tutaj w Polsce mi teraz jest nawet dobrze, bo tutaj spokojnie jest, i może tylko samochodów dużo, ale to da się wytrzymać.

Ja tam chyba nie chciałbym umrzeć w Anglii, w Polsce też nie, chociaż tutaj na mnie już czeka nagrobek jak coś. :D  Chciałbym jeszcze gdzieś sobie polecieć, gdzie nigdy nie byłem i zobaczyć inny kawałek świata. Może mi się uda. Pewnie nie, ale pomarzyć można. 

A ta rakieta, o ile rosyjska to może być ostrzeżenie, a Polska nadal pomaga Ukraińcom, to Rosjanom się to pewnie nie podoba, i mogliby wiele, ale może celowo tak wolno im idzie. Do tego pewnie jeszcze mają Chiny i Korea Północna za sojuszników.

Nie wiem tylko czemu USA stale atakują Iran w ogóle... Ale no nie dzieje się za ciekawie... 3 wojna światowa, ciekawe czy będzie... :P 

Do tego trzeba dodać fale upałów i zmieniające się temperatury, ja najchętniej bym uderzył Szkocja albo północna Norwegia, tam może być bezpiecznie w przyszłości, ale to trzeba mieć kasę na podróż. :D 

I proszę jaki światły jesteś i rozeznany, super fifi, pozornie myślą że masz tylko gierki na uwadze a to nieprawda jak widać 

8 godzin temu, Grouchy napisał(a):

Z racji mojej niepełnosprawności zmobilizowany nie zostanę, ale jeżeli nie ze5ram się ze strachu na wieść o wybuchu wojny i myśli s mnie nie dopadną, to wstępuję z @Dalila_ do partyzantki.

Weź złóż wniosek o ponowną komisję już teraz. Po co się potem będziesz musiał o to martwić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Prince of darkness napisał(a):

Biorę gotówkę jaką mam próbuję zdobyć mundur i karabin wroga w przypadku Rosjan 3 butelki wódki starcza. Odwiedzam pobliskie kantory i próbuje się przedostać przez zielone. Łapówki powinny pomóc. Paszport przy sobie i byle jak najdalej stąd. W przypadku braku powodzenia planu kolaboracja z okupantem czekanie na wykrystalizowanie się sytuacji wybór strony i zmniejszanie ryzyka potencjalnej śmierci z tak głupiego powodu. Skończyć to ja mogę sam ze sobą na własnych warunkach, a nie przez starych leśnych dziadków, którzy zdechną za kilka lat kształtując przyszłość na kilka dziesięcioleci. 

Nie ma jednego karabinu wroga w tym przypadku. I pamiętaj żeby mundur to ubrać w dobrym momencie lepiej :D

Ogolnie dla ludzi nie jeżdżących nigdzie, pamiętajcie żeby sobie paszport odnowić bo może to będzie ważne choć w takich warunkach to by było żenujące może nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, KochamElcie napisał(a):

Wyobrażałem sobie jeszcze sytuację, że zostaje faktycznie wysłany na Ukrainę i mam tam ginąć czy strzelać do Rosjan, to chyba wolałbym zdezerterować :D

Uciekłbym sobie na południe gdzieś, i może by mi się udało, może nie :D 

A jaką masz kategorię?

11 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Weź złóż wniosek o ponowną komisję już teraz. Po co się potem będziesz musiał o to martwić 

Pomyślę, ale jak czytałem jak to opowiadała Mienta, znaczy sailorka, to się odechciewa. Kategorię przyznają na podstawie pseudobadania, a do zmiany wymagają wizyt u specjalistów.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Grouchy napisał(a):

A jaką masz kategorię?

Pomyślę, ale jak czytałem jak to opowiadała Mienta, znaczy sailorka, to się odechciewa. Kategorię przyznają na podstawie pseudobadania, a do zmiany wymagają wizyt u specjalistów.

Nie wiem czy do zmiany od razu do wojewódzkiej komisji. Ale jeśli ponowną wygląda tak samo jak ta w której się przyznaje to musisz poczytać no to jak się leczysz psych i pokażesz papiery to na pewno A nie dostaniesz z automatu 

A jak pokażesz te papiery od kolana to kolejna rzecz już 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz kategorię?

A ona była żeby zmienić czy 1 raz? No ja myślę że to nie takie źle że masz pseudobadanie przy biurku bo to chwila moment. A robienie wizyt u każdego specjalisty to zajmie z 2 dni jak dobrze pojdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Dalila_ napisał(a):

ćA ona była żeby zmienić czy 1 raz? No ja myślę że to nie takie źle że masz pseudobadanie przy biurku bo to chwila moment. A robienie wizyt u każdego specjalisty to zajmie z 2 dni jak dobrze pojdzie

No jej mąż był zmienić. Ale jeżeli kategorię przyznają na pseudobadaniu w kilkanaście minut, to czemu zmienić kategorii nie można w taki sam sposób? Pokazać im papiery i tyle.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

No jej mąż był zmienić. Ale jeżeli kategorię przyznają na pseudobadaniu w kilkanaście minut, to czemu zmienić kategorii nie można w taki sam sposób? Pokazać im papiery i tyle.

Bo to niesie inne konsekwencje bo zmniejsza się liczba komisji tak jak instytucji np sądów do których się możesz odwołać i to niesie dlatego poważniejsze trudniej zmienialne decyzje

Aronoł tak jest i już. Nasz kraj ma biurokrację przeogromna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważałem też opcję ucieczka do Rosji :D Skoro to oni są agresorem, to w Moskwie pewnie żyłoby się bezpiecznie. Chyba można tam polecieć przez Turcję. 

Kiedyś pisałem z fajną dziewczyną z rosyjskim obywatelstwem, ale niestety nasze drogi się rozeszły, a jak pisałem jej, żeby mnie zabrała do Moskwy, to odmówiła, niestety.

Rosjanki są ładne :P 

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Rozważałem też opcję ucieczka do Rosji :D Skoro to oni są agresorem, to w Moskwie pewnie żyłoby się bezpiecznie. Chyba można tam polecieć przez Turcję. 

Kiedyś pisałem z fajną dziewczyną z rosyjskim obywatelstwem, ale niestety nasze drogi się rozeszły, a jak pisałem jej, żeby mnie zabrała do Moskwy, to odmówiła, niestety.

Rosjanki są ładne :P 

Najgorszy pomysl, moglbys skonczyc w wiezieniu lub obozie filtracyjnym, z ktorego wielu nie wychodzi i nie wiadomo co sie z nimi stalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Najgorszy pomysl, moglbys skonczyc w wiezieniu lub obozie filtracyjnym, z ktorego wielu nie wychodzi i nie wiadomo co sie z nimi stalo.

Możliwe, że tak, ale kto to wie. Może nie byłoby tak źle. Moja dawna koleżanka normalnie mieszkała w Moskwie, gdy pisaliśmy, a potem latała do Europy.

Kiedyś poznałem kolegę w internecie, który wyemigrował do Chin i poznał sobie dziewczynę chinkę, i pisał mi, że podobno chinki bardzo lecą na białych europejczyków. Proponował mi, żebym tam poleciał i znalazł sobie zespół muzyczny, ale gdzie ja polecę do Chin 😛 Jednak tam też może być bezpiecznie wylecieć. Tam, to się chyba nikomu nic nie stanie za bardzo, kto niby zaatakowałby Chiny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy mnie będą chcieli wezwać aby nadać przydział to wtedy się zgłaszam na komisję.

No wtedy to chyba stajesz przed komisją z automatu nie wiem jak to wygląda, raczej powtórna się wtedy ma i nie trzeba się zgłaszać no bo jak 

24 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Możliwe, że tak, ale kto to wie. Może nie byłoby tak źle. Moja dawna koleżanka normalnie mieszkała w Moskwie, gdy pisaliśmy, a potem latała do Europy.

Kiedyś poznałem kolegę w internecie, który wyemigrował do Chin i poznał sobie dziewczynę chinkę, i pisał mi, że podobno chinki bardzo lecą na białych europejczyków. Proponował mi, żebym tam poleciał i znalazł sobie zespół muzyczny, ale gdzie ja polecę do Chin 😛 Jednak tam też może być bezpiecznie wylecieć. Tam, to się chyba nikomu nic nie stanie za bardzo, kto niby zaatakowałby Chiny?

Co ty jak do Rosji wzieliby cie za szpiega, albo zwerbowali a potem zutylizowali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Chiny to niby spoko, ale wtedy to już za późno, bo jak beda sojusznikiem to też mogą Cię wziąć za szpiona :D lepiej wyczuć moment i wcześniej rozważać wyjazdy niż po wybuchu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, KochamElcie napisał(a):

No ja tam rusofobem nie jestem, i strzelać do rusków bym nie strzelał, więc ja podziękuje za taką wojnę :D 

Pare lat tamu siedziałem na innym forum, i miałem tam kolegę rosjanina to był spoko. :D 

Nie musisz być rusofobem, to weź przykład z tygrysa i idź na kolaboracje:p zartujem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

2

Chiny to niby spoko, ale wtedy to już za późno, bo jak beda sojusznikiem to też mogą Cię wziąć za szpiTona :D lepiej wyczuć moment i wcześniej rozważać wyjazdy niż po wybuchu

No mój kumpel z Polski wyemigrował jakoś w zeszłym roku, i tam normalnie żyje i poznał chinkę, i mnie chciał do siebie ściągnąć, ale no to musiałbym porzucić wszystko i tam zacząć nowe życie i mieć hajs na bilet, którego nie mam... 

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Nie musisz być rusofobem, to weź przykład z tygrysa i idź na kolaboracje:p zartujem

A kto to tygrys? 

Nie no, w sumie to ja Ursuli von der coś tam i ryżego Donalda też nie lubię, i ginąć za nich nie zamierzam, więc mój plan zdezerterować :D Ginąć za Zelensky to też podziękuje :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak macie albo planujecie jakieś zapasy albo plecak ewakuacyjny to polecam racje żywnościowe seven oceans. Kieeeedys dawno temu kupiłem dwie paczki i tak leżały i leżały a ostatnio nie miałem co zjeść i mi się przypomniało o nich i mówię spróbuję. Ale to fajne w smaku jak się z wodą rozrobi.

I teraz znowu muszę kupić nowe bo w końcu całe opakowanie zjadłem xd

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi