Skocz do zawartości
Nerwica.com

Znaki

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

A czemu Bóg miałby rzucać piorunami z powodu abdykacji papieża? I jeśli nie chciał żeby abdykował to nie mógł mu tego normalnie powiedzieć?

Bo to był giga skandal to rzucił piorunem. Mi się zdaje że ostatni raz kiedy Bóg się odzywał do człowieka to był ten starotestamentowy więc dość dawno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie Medjugorje? Jak ktoś nie był, to polecam. Nawet jeśli nie zobaczycie zjawiska "paranormalnego", to poczujecie. Oczywiście można tłumaczyć na wiele sposobów, zwłaszcza jeśli będzie to coś w rodzaju "poczucia się jak w innym świecie". Ja tam miałam wizję. Inni widzieli coś, wtedy akurat był tam ktoś z mojej rodziny. Jedni widzieli to samo, a inni tego nie widzieli. Ja miałam taki prywatny "obraz". NIe zapomnę nigdy. Jest to ze mną zawsze. Nie trzeba od razu tłumaczyć tego Maryją, czy Bożym kierowaniem. Kościół nie zatwierdził objawień. Drudzy mówią, że to pochodzi od demonów. Ale COŚ tam się dzieje. Ja miałam "3 wizje w jednej :P Pewnie tu kiedyś o tym pisałam.

A druga sprawa to przewidzenie kilku rzeczy, co dzieją się obecnie na świecie. Nie miałam pojęcia o polityce, a i politykom się o tym wtedy nie śniło. BYło to 2018r. 

A co do takich drobnych rzeczy jakie piszesz @Dalila_, to nie są jakieś niezwykłe rzeczy. To można wrzucić do worka - Przypadek albo Opatrzność. Takie rzeczy ciągle się zdarzają. DLaczego Ty miałabyś zostać uratowana a inni nie? 

Ja nie muszę wierzyć w rzeczy ponadnaturalne. Doświadczyłam dziwnych rzeczy. Jedne można wtłumaczyć, drugich się nie da. Skoro z ateistki jestem osobą wierzącą w świat, którego nie widzimy, to jest to duży przeskok. A miałam tłumaczenie na każdy cud, czy "cud".

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Jim Morrison_Easy-Resize.com (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Verinia napisał(a):

Znacie Medjugorje? Jak ktoś nie był, to polecam. Nawet jeśli nie zobaczycie zjawiska "paranormalnego", to poczujecie.

Zgadzam się. W Bośni tak nie ma ale na Montserrat, zawsze dochodzi do cudu. Jak autokar dojeżdża serpentyną do celu zadziewa się magia. Wszystkie te śpiewające modlące baby milkną i chowają w sobie, ksiądz wtula się w ministranta z większym uczuciem i nastaje cisza. 2 doby nieustannego transu, gardeł modulowanych międlonymi kanapkami z kiełbasą i czosnkiem. To trzeba przeżyć x)

Edytowane przez Nie lubię świtu

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Zgadzam się. W Bośni tak nie ma ale na Montserrat, zawsze dochodzi do cudu. Jak autokar dojeżdża serpentyną do celu zadziewa się magia. Wszystkie te śpiewające modlące baby milkną i chowają w sobie, ksiądz wtula się w ministranta z większym uczuciem i nastaje cisza. 2 doby nieustannego transu, gardeł modulowanych międlonymi kanapkami z kiełbasą i czosnkiem. To trzeba przeżyć x)

ale ty glupi

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Nie lubię świtu napisał(a):

Zabolało 🫠 dawny ja utonął w głebi Twych słów, zamknę internet i pójdę do klasztoru. Tak mi dopomóżcie wszelakie jasełka 😔

Ale Ty nawet nie zrozumiałeś o czym piszę. Czy ja tam wspominam o modłach, babciach i zakonnicach? To wgl inna historia. U Ciebie jest bardzo proste rozumowanie. Jedziesz do miejsca objawień i kojarzysz to z mszą, różańcem i sakramentami. A ja mówię, czego tam doświadczyłam i jest wiele filmów na temat tego miejsca. Jedni mówią, że to Maryja, drudzy, że demony, inni że kosmici. Ale tam faktycznie coś jest. Uważasz się za mądrzejszego, bo jesteś sceptykiem? Nawet nie ogarniasz o czym napisałam. I nie ogarniesz, bo więcej się nie dowiesz. Dlatego an e tematy piszę jak najmniej, bo incele wrzucają swoje "śmieszne" mądrości. Próbujesz być taki zabawny, elokwentny, ale CI nie wychodzi. Robisz z siebie durnia i pipę. Tak Cię postrzegam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Verinia napisał(a):

Ale Ty nawet nie zrozumiałeś o czym piszę. Czy ja tam wspominam o modłach, babciach i zakonnicach? To wgl inna historia. U Ciebie jest bardzo proste rozumowanie. Jedziesz do miejsca objawień i kojarzysz to z mszą, różańcem i sakramentami. A ja mówię, czego tam doświadczyłam i jest wiele filmów na temat tego miejsca. Jedni mówią, że to Maryja, drudzy, że demony, inni że kosmici. Ale tam faktycznie coś jest. Uważasz się za mądrzejszego, bo jesteś sceptykiem? Nawet nie ogarniasz o czym napisałam. I nie ogarniesz, bo więcej się nie dowiesz. Dlatego an e tematy piszę jak najmniej, bo incele wrzucają swoje "śmieszne" mądrości. Próbujesz być taki zabawny, elokwentny, ale CI nie wychodzi. Robisz z siebie durnia i pipę. Tak Cię postrzegam.

Przecież opisałem własne skojarzenie związane z sanktuariami. Nie zrobiłem najkrótszej wycieczki w Twoją stronę. Spójrz no na siebie, oceniłaś mnie jako: głupka, prostaka, wywyższającego się ignoranta, sceptyka, nieogara, incela, durnia i pipę. Może dlatego "na te tematy" piszesz jak najmniej bo każde wskazanie Ci dechy w Twoim oku kiedy wypominasz ludziom drzazgi zwyczajnie Cię przerasta.

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Przecież opisałem własne skojarzenie związane z sanktuariami. Nie zrobiłem najkrótszej wycieczki w Twoją stronę. Spójrz no na siebie, oceniłaś mnie jako: głupka, prostaka, wywyższającego się ignoranta, sceptyka, nieogara, incela, durnia i pipę. Może dlatego "na te tematy" piszesz jak najmniej bo każde wskazanie Ci dechy w Twoim oku kiedy wypominasz ludziom drzazgi zwyczajnie Cię przerasta.

No tak, ale jak Ty robisz sobie jaja z moich zwierzeń, to jest fajnie? To że Cię wyzywam nie czyni mnie bardziej winna od Twoich żarcików. Robisz to "elegancko", żeby nie było, że jesteś zły :D Mnie nie nabierzesz. Najlepiej nie piszmy w swoiją stronę. Nie zniosę Twojego bredzenia. Elo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Verinia napisał(a):

No tak, ale jak Ty robisz sobie jaja z moich zwierzeń, to jest fajnie? To że Cię wyzywam nie czyni mnie bardziej winna od Twoich żarcików. Robisz to "elegancko", żeby nie było, że jesteś zły :D Mnie nie nabierzesz. Najlepiej nie piszmy w swoiją stronę. Nie zniosę Twojego bredzenia. Elo.

Rozumiem. Nie miałem intencji kpić z Twoich zwierzeń, ale skoro tak to odebrałaś, to przykro mi. Wyzwiska to nie rozmowa więc, nie ma czego kontynuować.

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Rozumiem. Nie miałem intencji kpić z Twoich zwierzeń, ale skoro tak to odebrałaś, to przykro mi. Wyzwiska to nie rozmowa więc, nie ma czego kontynuować.

🤡🤡🤡

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Verinia napisał(a):

No tak, ale jak Ty robisz sobie jaja z moich zwierzeń, to jest fajnie? To że Cię wyzywam nie czyni mnie bardziej winna od Twoich żarcików. Robisz to "elegancko", żeby nie było, że jesteś zły :D Mnie nie nabierzesz. Najlepiej nie piszmy w swoiją stronę. Nie zniosę Twojego bredzenia. Elo

Wiesz co, można robić sobie jaja w kulturalny sposób, skoro jest sceptykiem to ma równe prawo sceptycznie odpowiedzieć na twoje "wizje". A ty od  razu się rzuciłaś na niego, od pip, iceli, prostaka i głupca.

Znowu zaczynasz? Zaraz bana dostaniesz.

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Cynthia napisał(a):

Wiesz co, można robić sobie jaja w kulturalny sposób, skoro jest sceptykiem to ma równe prawo sceptycznie odpowiedzieć na twoje "wizje". A ty od  razu się rzuciłaś na niego, od pip, iceli, prostaka i głupca.

Znowu zaczynasz? Zaraz bana dostaniesz.

Kurła ja nawet nie jestem sceptykiem 🙃 dajcie spokój

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Cynthia napisał(a):

Już nieważne, że nie jesteś. Ona znów zaczyna rzucać się na ludzi. 

Nie przesadzaj. Widzę że tu co kilka miesięcy jest wysyp "specyficznych" męskich profili. Był doktor indor, teraz jest jakiś co nie lubi świtu. Obaj mają ten sam specyficzny vibe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Nie przesadzaj. Widzę że tu co kilka miesięcy jest wysyp "specyficznych" męskich profili. Był doktor indor, teraz jest jakiś co nie lubi świtu. Obaj mają ten sam specyficzny vibe...

Niby co przesadzam? Nie obchodzi mnie, czy to indor czy że nie lubi switu, ale Verinia znów zaczyna obrażać innych. Twoim zdaniem jest okej,  że pipa, incel i debil? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Cynthia napisał(a):

Twoim zdaniem jest okej,  że pipa, incel i debil? 

Zbyt duża wagę przywiązujesz do słów. Serio. Są gorsze problemy na świecie. Upał jest, ludzie wtedy nerwowi. Takie słowa obcych ludzi powinny spływać jak po kaczce. Nie ma co kręcić dram bo to się nudne robi.

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, mała_mi123 napisał(a):

Zbyt duża wagę przywiązujesz do słów. Serio. Są gorsze problemy na świecie. Upał jest, ludzie wtedy nerwowi. Takie słowa obcych ludzi powinny spływać jak po kaczce. Nie ma co kręcić dram po to się nudne robi.

ciekawe, że Verinia ciągle jest nerwowa i może z pozwoleniem innych obrażać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Są tu też inne osoby które wypisują niesmaczne głupoty i nikt tych wpisów nawet nie usuwa. Nie wiem na jakiej zasadzie tu działa moderacja.  

Incel i pipa to lekkie teksty. Już nie przesadzaj.

Można pisać coś chamskiego, ale puste wyzwiska nie są lekkie. Niech się nauczy pisać chamsko bez takich słów. Tobie przeszkadzają niesmaczne głupoty a brzydkie epitety po 1 komentarzu nawet nie po kłótni, już nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, Verinia napisał(a):

dobra uj z tym piorunem. Może ciekawiej będzie podzielić się tym, co u Was zdarzyło się niewytłumaczalnego? Jeśl ktoś może oczywiście. 

Do mnie raz zadzwonił były szef z pytaniem czy nie chcę wrócić do pracy. Jakoś rok po odejściu. Dzień lub dwa dni wcześniej śniło mi się, że jestem w tej pracy, patrzę co się zmieniło, rozmawiam z ludźmi i szef mówi, że przecież mógłbym wrócić, a ja że muszę się zastanowić i takie tam. 

Może to odbiega od założeń tego tematu, ale pytałaś się o coś niewytłumaczalnego :D

Zapewne to przypadek. Aczkolwiek nic nie wskazywało na to, że się odezwie do mnie, stąd moje zaskoczenie takim zbiegiem okoliczności - sen i chwilę później telefon. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi