Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy są typy ludzi, które was lubią, a inne okazują obojętność lub nawet wrogość?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.06.2026 o 01:48, Dalila_ napisał(a):

Jakies obiekcje do osób chorych psychicznie? 

Tak, mam i będę mieć. Szczególnie osoby które zaczynają wykazywać paranoje, urojenia, psychozy - takich to najlepiej odcinać, z kobietą u której występuje schizofrenia w rodzinie też bym nie planował potomstwa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Street napisał(a):

Tak, mam i będę mieć. Szczególnie osoby które zaczynają wykazywać paranoje, urojenia, psychozy - takich to najlepiej odcinać, z kobietą u której występuje schizofrenia w rodzinie też bym nie planował potomstwa. 

To co Ty robisz na tym forum?

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Street napisał(a):

Ludzie zdrowi są zwykle trudniejsi do lubienia. No i są nudni

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 4.06.2026 o 19:39, Heledore napisał(a):

To co Ty robisz na tym forum?

W dniu 4.06.2026 o 21:34, Dalila_ napisał(a):

On ma adhd... Ale nikt mu nie każe mieć potomstwa z nami to przecież mógłby nie mieć tych objekcji

Wyrażam swoje zdanie i tyle, całe życie jestem wśród osób uzależnionych, sam zostałem skatowany na środku ulicy przez sąsiada bo mu się coś uroiło, koledze uaktywniła się schizofrenia to raz dwa w wieku 16 lat poszedł na psychiatryk bo napadł sąsiada. Tu członek rodziny byłej partnerki wiecznie coś aż zamki mieli od wewnątrz w pokojach inny zamknął żonę z dzieckiem w domu na kilka dni bez telefonu, pieniędzy "żeby chronić". 
Osoby które płacza ojoj depresja to cóż, ja nie jestem osobą która potrafi słuchać takich płaczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Street napisał(a):

Osoby które płacza ojoj depresja to cóż, ja nie jestem osobą która potrafi słuchać takich płaczy. 

Nie musisz słuchać ojojojania. Żyj swoim życiem i się nim baw. Tych, którzy mają problemy zostaw w spokoju i daruj sobie komentarze, który mogą urazić te osoby. Jeśli jesteś szczęśliwy, to miłego. Twoje uprzedzenia sobie miej, ale nie pisz o nich tutaj, bo jest to zbędne i nikt nie chce tego czytać.

Ludzie są właśnie tacy. Dlatego ludzie bardzo wrażliwi, z ciekawym spojrzeniem na świat - oni mają w sobie mądrość, bo musieli ją zdobyć przez życie jakie im podarowano.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.

Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi