Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co sądzicie o takich "cudakach"

Chongyun

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nie sądzę, ale od dawna staram się zrozumieć zjawisko furry i od dawna mi się to nie udaje. W sensie, przebieranie się w jakieś zwierzakowe ciuszki to jedno, ale tam jest cała ideologia, budowanie fursony, i zdaje się nie ma to tylko motywacji seksualnej (i z tego co się dowiedziałem to nie są zoofile) – więc o co chodzi? Czemu ludzie to robią, co ich motywuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Chongyun napisał(a):

To nie jest zafascynowanie zwierzętami a raczej pluszakami.

Tak, to też zauważyłem, po prostu na początku myślałem, że to ma jakiś związek z zoofilią. Poza tym 100% furasów, jacy przewinęli się przez moje życie, to autyści, a mózgu autystycznego nie zrozumiem choćbym nie wiem jak bardzo próbował.

Podobno to jest ucieczka – może za maską fursony, w przebraniu, czują się bezpieczniej. Podobno. Nie wiem. Ale chętnie bym poczytał jakieś opracowanie na ten temat.

To, co wiem, to to, że to jest o wiele głębsze zjawisko, niż po prostu przebieranie się w ciuszki udające słodkiego pluszaczka. To cała społeczność, płacą artystom niemałe pieniądze za rysowanie furson wg swoich wytycznych (jedna ex, artystka, tak zarabiała, mówiła że z nich jest dobra kasa, bo sporo są w stanie za to zapłacić), itd.

Mamy na forum jakiegoś furasa? Niech się ujawni, bo masa pytań jest :D

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, burzowo napisał(a):

Ludzie z nudów robią wszystko,czyżby uciekanie od rzeczywistości  w świat fantazji ,namiastka dzieciństwa.

Dzieci bawią się w przebieranki.

Właśnie to jest podobno coś o wiele poważniejszego, niż zabawa dzieciaczków w przebieranki z nudy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Doktor Indor No społeczność LGBTQA+, femboye, furrasy, alternatywki to często osoby w spektrum. I oczywiście jak wszędzie, znajdą się osoby które mają do tego obsesyjne podejście albo zboczki, fetyszyści i inni zwichrowani a reszta traktuje to jako zabawę, wyrażanie siebie. W sumie nie ma się tam doszukiwać czegoś nadzwyczajnego, jest to subkultura i jak każda, rządzi się własnymi ale i uniwersalnymi prawami subkultur. Femboye jak dla mnie to też subkultura.

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi