Skocz do zawartości
Nerwica.com

Plany, marzenia, cele...

Misiek

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tam nie potrzebuje żadnego ślubu.

Po co mi to. Fajnie jest być singlem. Marzeń to mam, co najmniej kilka, lecz nie ma szans, by je zrealizować. Planów, takich konkretnych to na razie nie mam, natomiast, co do celów...one u mnie zawsze są pragnieniem, ale nieosiągalnym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"fajnie jest być singlem" to chyba najczęściej powtarzane, przez ludzi niepotrafiących znaleźć partnera, kłamstwo :mrgreen: "fajnie mieć kogoś bliskiego" - to brzmi prawdziwie. a ślub... nabijam się z tym ślubem. przecież nie chodzi o to żeby sobie przyrzekać - to, czy tamto. przed bogiem, urzędnikiem, w obecności świadków. przyrzeczenia nie mają mocy, nie mają jej obietnice. moc ma to, co robisz, żeby tobie i drugiej osobie było dobrze. to bardzo proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"fajnie jest być singlem" to chyba najczęściej powtarzane, przez ludzi niepotrafiących znaleźć partnera, kłamstwo :mrgreen: "fajnie mieć kogoś bliskiego" - to brzmi prawdziwie. a ślub... nabijam się z tym ślubem. przecież nie chodzi o to żeby sobie przyrzekać - to, czy tamto. przed bogiem, urzędnikiem, w obecności świadków. przyrzeczenia nie mają mocy, nie mają jej obietnice. moc ma to, co robisz, żeby tobie i drugiej osobie było dobrze. to bardzo proste.

piękne i zgadzam się w 100% z drugą częścią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chodzi o to, że ludzie, którzy są tymi singlami, to nie jest nic dziwnego, ani niepoprawnego.

Tylko niektórzy ludzie mają takie głupie myślenie...Jest wielu singli z konieczności, bo nie mają innego wyjścia. Ale też, ma na to wpływ, kilka innych czynników, takich jak: brak szczęścia do właściwej osoby, nieciekawa sytuacja, własne problemy, negatywne znajomości i relacje z drugą osobą.

Gdyby to było takie proste, to, raczej nikt nie byłby singlem.

-- 10 lip 2014, 22:23 --

To, że ktoś wybiera, że chce być sam, singlem, ma powody do tego. Nie wiem czy zawieranie związku małżeńskiego z nieodpowiednią osobą, jest fajne?

A wielu takich ludzi, woli się czuć wolnym, nie mieć tego ciężaru na sobie. Ja tam nigdy nie miałem żadnej dziewczyny, ani bliskiej, stałej koleżanki i też żyję, nie zabiłem się z tego powodu. Jakby tak każdy, kto nikogo nie ma miał się załamywać, płakać, to co by to było? Zdrowie jest najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi