Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, lily was here napisał(a):

Haha nie wiem, nie wiem ile godzin i nie wiem jaki procent ma zwolnienie, bo maja zajecia odrobione przez stukanie w smartfon 😛 

O, właśnie, teraz chyba smartfonów też zabronili.

WF to była spoko lekcja, głównie graliśmy w siatkówkę 😄 a potem po szkole też się grało w siatkówkę tylko już na podwórku. 

Najbardziej nie lubiłam biegów na 100m, bo mam krótkie nogi. Na dłuższe dystanse byłam lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za tym,co pisze

Pieprz ,odnośnie tematu jedzenia mięsa .W Niemczech juz to jest od ok 3 lat ,że dzieci szaleja za mięchem .,Pracuje w szkole i widzę jak dzieci na przerwie obiadowej wrecz się dopytują o mieso a dzien w ktorym jest danie rybne lub mięsne to juz od rana marzą o obiedzie i tylko o tym gadaja podczas zajęć,co bedzie dzis na obiad.Więc żadne WHO nie jest w stanie okreslic czego potrzebuje organizm ludzki.Wiadomo przecież , że golonki nie dostaja ale na warzywa ..no cóż ..wiekszosc woli nie zjesc nic.

Wiec po co wogole te obiady w szkole.jak  się je wyrzuca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

O, właśnie, teraz chyba smartfonów też zabronili.

WF to była spoko lekcja, głównie graliśmy w siatkówkę 😄 a potem po szkole też się grało w siatkówkę tylko już na podwórku. 

Najbardziej nie lubiłam biegów na 100m, bo mam krótkie nogi. Na dłuższe dystanse byłam lepsza.

Ja lubiłam biegac, ale raz poszłam na przełaje i sie zrazilam. 
tak zabronili smartfonów i to jest genialne, ale to chyba unijne w sensie wszędzie tak już jest? Może myle z social mediami, we Francji tez zabronili poniżej 18 r z sociali i to tez jest świetne (wiadomo ciężko będzie z realizacja w praktyce no ale sama droga bardzo dobra)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Ja jestem za tym,co pisze

Pieprz ,odnośnie tematu jedzenia mięsa .W Niemczech juz to jest od ok 3 lat ,że dzieci szaleja za mięchem .,Pracuje w szkole i widzę jak dzieci na przerwie obiadowej wrecz się dopytują o mieso a dzien w ktorym jest danie rybne lub mięsne to juz od rana marzą o obiedzie i tylko o tym gadaja podczas zajęć,co bedzie dzis na obiad.Więc żadne WHO nie jest w stanie okreslic czego potrzebuje organizm ludzki.Wiadomo przecież , że golonki nie dostaja ale na warzywa ..no cóż ..wiekszosc woli nie zjesc nic.

Wiec po co wogole te obiady w szkole.jak  się je wyrzuca.

Dzieci niekoniecznie chcą jeść to, czego potrzebuje ich organizm. Gdyby rodzice pozwalali jeść dzieciom to, co chcą to pewnie by jedli w dużych ilosciach jakieś słodycze i chipsy. Jednak trzeba im narzucać jakieś zdrowsze jedzenie, choć pewnie są też dzieci, które takie jedzenie po prostu lubią.

10 minut temu, lily was here napisał(a):

Ja lubiłam biegac, ale raz poszłam na przełaje i sie zrazilam. 
tak zabronili smartfonów i to jest genialne, ale to chyba unijne w sensie wszędzie tak już jest? Może myle z social mediami, we Francji tez zabronili poniżej 18 r z sociali i to tez jest świetne (wiadomo ciężko będzie z realizacja w praktyce no ale sama droga bardzo dobra)

Nie wiem czy to unijne, czy może jakiś ogólny trend, bo tutaj chyba też tego zabronili. Albo jest jakiś ban na social media, nie pamiętam, coś tam wprowadzili ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi