Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Młynarska bladość, celulit, rozmiar uda jak młoda foka.

Bladość chyba nie pasuje do Grażyny 😜 

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

I jaki efekt?

Połowa sukcesu 🤣

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Możesz zostać burdelmamą, to chyba nawet bardziej dochodowe.

Nie pomyślałam 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mi się cytat z borewicza skojarzył jak był z sierżant Olszańska na jakimś pokazie mody, ona wzdychała za futrami że nikt na to sobie nie może pozwolić, a borewicz na to że to nie kwestia że nikt, tylko zawód maja parszywy, ale sa takie panie w mieście, które maja różne fatałaszki, tylko one sa niekoniecznie pracujące głową 😀

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, lily was here napisał(a):

Ja

Ale chodzi ci że teraz? Nawet chyba tak 

Nie, tak ogólnie. Szukam ofiar losu, które cierpią w dni płodne na bezsenność. Taki objaw opisują osoby z PMDD, ale ja nie mam czegoś takiego. Melatonina wtedy nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie, tak ogólnie. Szukam ofiar losu, które cierpią w dni płodne na bezsenność. Taki objaw opisują osoby z PMDD, ale ja nie mam czegoś takiego. Melatonina wtedy nie pomaga.

Nie to ja nie mam takich objawów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ile osób ile będzie różnych objawów PMDD. Przy leczeniu PMDD stosuje się antydepresanty (fluoksetynę najczęściej bo wtedy ją można brać 1x w tygodniu przez jej długi okres półtrwania). Melatonina brana przez kilka dni tylko a później przerwane branie nic nie da. 

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Chyba mam owulacje czasem, ale nie zauwazylam, zeby cos sie wtedy dzialo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde zżarło ponad 30 stron tematu. Fifi tyle natrzaskal?

Nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak pmdd.dobrze że jestem pojebana zawsze, a nie tylko w okolicach miesiączki bo jeszcze by mi to groziło 😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, lily was here napisał(a):

O kurde zżarło ponad 30 stron tematu. Fifi tyle natrzaskal?

Nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak pmdd.dobrze że jestem pojebana zawsze, a nie tylko w okolicach miesiączki bo jeszcze by mi to groziło 😱

Już po sprawie? I nie czekała moderacja aż przemyśli? 😎🤭

No ja też dopiero niedawno się dowiedziałam o istnieniu tych zaburzeń. PMS już się wszystkim zasadził w mózgach a tu jeszcze taki kwiatek do nauki. Temu jak ktoś się antykonceptuje hormonalnie, to czasem wpada w depresję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Już po sprawie? I nie czekała moderacja aż przemyśli? 😎🤭

No ja też dopiero niedawno się dowiedziałam o istnieniu tych zaburzeń. PMS już się wszystkim zasadził w mózgach a tu jeszcze taki kwiatek do nauki. Temu jak ktoś się antykonceptuje hormonalnie, to czasem wpada w depresję.

A objawy pms nie pokrywają się trochę z tym nowym tym? Srat twierdzi, że różnica między nimi jest że pms jest stricte fizyczny, a przecież to było zawsze ogólniejsze, całe napięcie obejmowało. Ktoś pojaśni jaka jest różnica między 2 pojęciami? Zaczaciowienie ludzkości już mnie dobija i chętnie posłucham człowieka 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, lily was here napisał(a):

A objawy pms nie pokrywają się trochę z tym nowym tym? Srat twierdzi, że różnica między nimi jest że pms jest stricte fizyczny, a przecież to było zawsze ogólniejsze, całe napięcie obejmowało. Ktoś pojaśni jaka jest różnica między 2 pojęciami? Zaczaciowienie ludzkości już mnie dobija i chętnie posłucham człowieka 🙂 

Ludzie na forum tez niekoniecznie musza byc wiarygodnym zrodlem wiedzy.

Ja tez o tym nigdy wczesniej nie slyszalam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, lily was here napisał(a):

Wydaje mi się, że chodzi o intensywność i totalne zaburzenie normalnego funkcjonowania. Przed okresem każda może być marudna i drażliwa, ale niekoniecznie chce zabić siebie lub pół ludzkości. To tak na mój chłopski rozum, bo nie zgłębiałam tematu. Wydaje mi się, że to taka choroba psychiczna uaktywniająca się przez hormony tylko przez ileś dni w miesiącu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

No tu już widziałam pare osob sensownie piszących w tym temacie, ja szybciej uwierzę takiej osobie niż co tam czat zlepi z całego netu w 0.5 sekundy co na pierwszy rzut oka wygląda jak bzdura. Mnie męczą te czatowe podsumowania - takie ułatwienie utrudnienie. Zawsze jest jakiś niuans z cyklu tak, ale. Męczy mnie weryfikowanie bzdur ai podanych w tonie eksperta.

Dodatkowo jak się pojawiło to pole gdzie czat coś podsumowuje na Google o wiele gorzej mi się wszystkiego szuka. Chujowo szuka się np utworów po fragmencie tekstu, co kiedyś super działało, ale teraz czat na najwyższej pozycji musi wypluć swój bzdet, który w ogóle nie pasuje i zająć mi tym 3/4 ekranu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pisza n Harvard Health, to takie mocniejsze PMS, trzeba miec przynajmniej 5 symptomow z listy w ciagu roku, plus spelnic dodatkowe warunki:

Symptoms that may indicate PMDD

There’s no one constellation of symptoms that means you definitely have PMDD. Medical teams typically base a diagnosis on several factors.

• whether you experienced five or more of the following symptoms (at least one must be related to mood) for most menstrual cycles in the past year:
    • depression, feelings of hopelessness
    • anxiety or tension
    • mood swings, feeling unusually sad, sensitive to rejection
    • irritability, anger, increased conflict with others
    • loss of interest in daily activities
    • difficulty concentrating
    • decreased energy
    • food cravings and appetite changes
    • insomnia or sleepiness
    • a sense of being overwhelmed or out of control
    • physical symptoms such as breast tenderness or bloating
  • your symptoms interfere with activities, work, school, or relationships
  • your symptoms are not due to a cyclical worsening of another disorder such as an anxiety disorder.

Your doctor may ask you to take notes during at least two menstrual cycles, keeping track of your daily symptoms and how severe they are.

https://www.health.harvard.edu/womens-health/treating-premenstrual-dysphoric-disorder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, lily was here napisał(a):

No tu już widziałam pare osob sensownie piszących w tym temacie, ja szybciej uwierzę takiej osobie niż co tam czat zlepi z całego netu w 0.5 sekundy co na pierwszy rzut oka wygląda jak bzdura. Mnie męczą te czatowe podsumowania - takie ułatwienie utrudnienie. Zawsze jest jakiś niuans z cyklu tak, ale. Męczy mnie weryfikowanie bzdur ai podanych w tonie eksperta.

Dodatkowo jak się pojawiło to pole gdzie czat coś podsumowuje na Google o wiele gorzej mi się wszystkiego szuka. Chujowo szuka się np utworów po fragmencie tekstu, co kiedyś super działało, ale czat na najwyższej pozycji musi wypluć swój bzdet, który w ogóle nie pasuje i zająć mi tym 3/4 ekranu.

No niestety tak to dziala, czasem wiecej czasu sie spedza na weryfikowanie tych tresci niz gdyby samemu sie poszukalo. 

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszukiwarka zmuszała ludzi do wyboru i weryfikacji źródeł. Teraz ej aj coś wypluje i wszelkie rozmowy nawet z libedem który kiedyś gardził czatem sprowadzają się już do ‚a czat powiedział coś innego’.

I dyskutuj tak, skoro srat powiedział, to koniec dyskusji. A jak się pomylił to najwyżej przeprosi.

Zresztą nawet sprzed era czata lubiłam normalnie z ludźmi na forum pogadac, a niektórzy z Kafe mieli taki styl że wszystko od razu googlowali jak był jakiś temat którego nie znali zamiast zapytać / zainteresować się rozmowa. Już nie wspomnę o argumentowaniu posiłkując się wyszukiwarka bo to już standard. Taki wstyd przed przyznaniem się że się czegoś nie zna / nie wie i googlowanie zanim się usta otworzy. Smutne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Wydaje mi się, że chodzi o intensywność i totalne zaburzenie normalnego funkcjonowania. Przed okresem każda może być marudna i drażliwa, ale niekoniecznie chce zabić siebie lub pół ludzkości. To tak na mój chłopski rozum, bo nie zgłębiałam tematu. Wydaje mi się, że to taka choroba psychiczna uaktywniająca się przez hormony tylko przez ileś dni w miesiącu.

Może chociaż sam pms w opisie zawsze kojarzyłam dość grubo. 

O tego mema mi brakowało (swoją droga czat ni chuuja nie pomógł w jego odnalezieniu mimo że podałam wszystko co potrzeba 😀):

- ale wg czata…

IMG_4172.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, lily was here napisał(a):

A objawy pms nie pokrywają się trochę z tym nowym tym?

PMDD nie jest nowym zespołem. A różni się od PMS nasileniem i wpływem na codziennie funkcjonowanie. PMSa czasami ma większość kobiet, PMDD wymaga już leczenia u psychiatry. Co prawda tam jest zupełnie inne dawkowanie leków p/depresyjnych, bo tylko w określonej fazie cyklu, albo w ogóle 1x w tyg. się bierze leki p/depresyjne tylko. Nie jak w depresji codziennie. I próby leczenia PMDD tabletkami antykocepcyjnymi często okazują się nieskuteczne.

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

PMDD nie jest nowym zespołem. A różni się od PMS nasileniem i wpływem na codziennie funkcjonowanie. PMSa czasami ma większość kobiet, PMDD wymaga już leczenia u psychiatry. Co prawda tam jest zupełnie inne dawkowanie leków p/depresyjnych, bo tylko w określonej fazie cyklu, albo w ogóle 1x w tyg. się bierze leki p/depresyjne tylko. Nie jak w depresji codziennie. I próby leczenia PMDD tabletkami antykocepcyjnymi często okazują się nieskuteczne.

Ok dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

mialas wczoraj racje i ja tez dobra intuicje a crazy jak zawsze sie pomylila :D

to byl sernik bo u konkurencji tak samo i tymi samymi slowami przezywa to twoje sranie :D niemozliwe zeby dwie rozne osoby tak sie zafiksowaly na punkcie takiej bzdury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, libed napisał(a):

mialas wczoraj racje i ja tez dobra intuicje a crazy jak zawsze sie pomylila :D

to byl sernik bo u konkurencji tak samo i tymi samymi slowami przezywa to twoje sranie :D niemozliwe zeby dwie rozne osoby tak sie zafiksowaly na punkcie takiej bzdury

Lol, taka mnie zapamieta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi