Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Jest kilka zaburzeń , w których cześć zaburzeń sie mocno pokrywa, ale maja zupełnie inne zrodla. Dlatego ktos pewnie widzi u kogos to co sam ma. Wiem na jakiej podstawie, ale wiem tez z czego sie u mnie coś bierze co oni postrzegają za objaw adhd ale mi sie nie chce im spowiadać 😃

ADHD na wiele przypadłości, które ludzie bez ADHD też mogą mieć. Ja też się ciągle ruszam albo kiwam nogą, albo idę po coś do pokoju, ale w międzyczasie zaczynam robić coś innego, a potem jeszcze coś innego i w końcu już nie pamiętam o pierwszej rzeczy. Ale nie mam ADHD, za to mój facet ma zdiagnozowane i widzę jakie to jest męczące. To jest inny lewel myślenia i reagowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

ADHD na wiele przypadłości, które ludzie bez ADHD też mogą mieć. Ja też się ciągle ruszam albo kiwam nogą, albo idę po coś do pokoju, ale w międzyczasie zaczynam robić coś innego, a potem jeszcze coś innego i w końcu już nie pamiętam o pierwszej rzeczy. Ale nie mam ADHD, za to mój facet ma zdiagnozowane i widzę jakie to jest męczące. To jest inny lewel myślenia i reagowania.

No moja przyjaciółka tez ma i tez widze, ze to bardzo konkretnie określona przypadłość, nawet jesli w jakims stopniu sie pokrywam to pewnie w takiej skali to większość sie z tym utożsami w jakims małym stopniu.

Mnie wkurza to diagnozowanie teraz każdego na to samo albo gadanie, ze kazdy był w toksycznej relacji z narcyzem 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

No moja przyjaciółka tez ma i tez widze, ze to bardzo konkretnie określona przypadłość, nawet jesli w jakims stopniu sie pokrywam to pewnie w takiej skali to większość sie z tym utożsami w jakims małym stopniu.

Mnie wkurza to diagnozowanie teraz każdego na to samo albo gadanie, ze kazdy był w toksycznej relacji z narcyzem 😂

Pewnie to jakaś ulga, byłam w toksycznej relacji z narcyzem więc to nie moja wina, ja jestem ofiarą, a on jest ten zły/zła.

Co do neuroatypowosci to wiele osób to ma, choć też uważam, że ludzie zbyt szybko diagnozują siebie lub innych. No ale przynajmniej jest większa świadomość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

to nie moja wina, ja jestem ofiarą, a

Tez ale tez wkładanie do szufladki każdego słabego zagrania. Nawet jesli jest coś słabe i niedopuszczalne, to wiele osób ma coś sobie do zarzucenia, nie kazdy jest krystaliczny. Pewnie ta ofiara narcyza tez ma jakies słabe zachowania. Jak co druga osoba teraz to narcyz to to słowo trochę traci sens. Nie każda osoba, z która mi nie wyszło / coś odwaliła to narcyz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

ja sprzątam przed gośćmi i po Gościach 😜

Chyba każdy tak sprząta. Każdy normalny xd 

7 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Raz coś takiego widziałam. U wydawałoby się z zewnątrz ludzi na poziomie. I nie byłam tam z zaskoczenia tylko zaproszona na nocowanie z jeszcze jedną koleżanką.

Fuj. Ja jak sama na mieszkaniu żyłam to usłyszałam pytanie czy sprzątaczke mam xd

6 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

To jest inny lewel myślenia i reagowania.

😂 haha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, KochamElcie napisał(a):

ale matka zaraz panikowała ehh, troche męczący są ludzie, nawet krewni :D 

:D przede wszystkim

A tam nie jest płytko głęboko jest a te glony skąd takie długie nie wiem. No ale całe jezioro nie ma glonów sądzę. To jest Przykona nazwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Kto hajs ma, ten ma.

Ja mam w gierce dużo hajsu, miliony, ale w realu jestem spłukany :D . Tak wyszło. Upośledzenie umysłowe nie wybiera. 

Gdybym miał hajs, to bym teraz pewnie z Kwikernes był, a że biedak i nie ma na bilet to stary prawiczek incel.  

No stary to Ty jeszcze nie jesteś akurat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

No właśnie moim zdaniem dziewczyny mogą być nawet większymi syfiarami, za to faceci nie myją rak po kupie 

Z pierwszą częścią się zgadzam a druga mnie przeraża.

Ale potwierdzam, parę razy sam stwierdziłem że mam obrzydliwych kumpli. Mnie się to w głowie nie mieści jak niektórzy mają niski poziom własnej higieny

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Jak rodzice nie uczyli higieny za dziecka, to potem się nie dba. Ja tak uważam.

Ciężko mi powiedzieć jak było u nich w domu (w sensie ten przykład kolegi co mi przychodzi do głowy) bo poznałem go w dorosłym życiu ale  jego rodzice są... Lekarzami I wydawałoby się że takie podstawy raczej były przekazywane. A chłop taki syfiarz że głowa mała

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Z pierwszą częścią się zgadzam a druga mnie przeraża.

Ale potwierdzam, parę razy sam stwierdziłem że mam obrzydliwych kumpli. Mnie się to w głowie nie mieści jak niektórzy mają niski poziom własnej higieny

Dziewczyny robią dużo chaosu wokół siebie - tak bym chciała myśleć, niestety własna higiena to tez często nieoczywisty temat , z opowiesci różnych osób różnych zawodów to często można sie nasłuchać, ze często te wyfiokowane wymalowane na zewnątrz trochę gorzej dbają o siebie w innych partiach 😃

A w męskiej publicznej toalecie nigdy nie brakuje mydła 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.07.2026 o 18:31, KochamElcie napisał(a):

Nie :D Gram na Refugia.

Pisałem Czelsi, że gram w inną gierkę, to jej smutno się zrobiło. Zostawiłem ją na razie i gierkę w którą graliśmy, bo mi się znudziła, i wyjeebałem 2000zł na odtwarzacz i muszę przyoszczędzić teraz niestety.

Ale fajnie się gra w Tibie i słucha muzyki z mojego odtwarzacza :D Mam 200 level druid i super się biega i fruwa i zabija potworki haha :D 

A runescape to takie klikanie i nuda ehh... Może wrócę na jesień/zimę. 

Dopiero odczytałem bo mnie kilka dni na forum nie było. Osobiście mam 338 ms'a i 176 palka, teraz to akurat szybko się lvl wbija jak się regularnie loguje i się jest w stanie te ~50-100zł wydać na weekly taski na miesiąc. Praktycznie palka to zrobiłem w pół roku nawet w ogóle nie idąc na expa z 85 -> 176 XD

MS na Antica
Palek na Securze

Teraz jest double exp, więc polecam sobie poskillować, jak masz mniejszy skill niż 100, 110 jest wystarczający, po 115 taka męczarnia się robi jeżeli chodzi o wbijanie i tyle pieniędzy leci, że lepiej już nie wbijać.

Listening to: "Keane - Somewhere Only We Know"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Na refugii piszą, że secura i antica zaludnione, że od 5 rano do 2 w nocy respy zarypane wszystkie :D .

Ja na Refugia gram i zaraz 202 level druidem :D Taski na behemoty robię, bo marzy mi się ukończyć 6666 demonów, ale to trochę grania mnie czeka :D

Na cafeteria kiedyś był dash rysiu, który miał eka 1000+ lvl na securze, ale z dwa lata już go chyba nie było. :P 

Na secura/antica też smocze skórki takie drogie? Ja ostatnio uzbierałem 200 i poszły po 14k za sztuke :D .

Na refugia mam kumpli i koleżankę Zosię, bo gram już trochę kilka lat, ale z długimi przerwami. Teraz nowy update wszedł, dodali nowy spell dla druida i w ogóle to się fajnie expi :P 

Nie wiem, nie byłem dawno na dragach, ale jak chcesz sobie dorobić jednocześnie nie wydając realnej kasy to polecam się przejść na Orc Fortress i wbić charmy i posprzedawać Shaman Staffy. Też chodzą po 10-15k za sztukę.

Charmy akurat nie dają zbyt dużo, ale ja już z nudów wbiłem chyba 700 charms pointsów na różnych miejscówkach, też takim dobrym miejscem pod charmy są Cyclopy na Edron lub Dragi na Darashii. W ogóle też nie jestem pierwszym właścicielem tego ms'a, był kupiony na 316 lvlu w 2022, ale że mi się nudzi, to se gram :V Palek jest od 0 robiony przeze mnie.

Listening to: "Keane - Somewhere Only We Know"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi