Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Płyty cd ogólnie to śmieć, wyprodukowanie kosztuje 20p. Lepiej winyle, są więcej warte, niektóre po kilkaset funtów.

Ale podpiąć sobie płytkę do dobrego odtwarzacza jak ten Technics z Japonii, co robili w latach 90 albo discmany z Japonii to już inna bajka :D. Muza brzmi super :D

Ja jutro bede mial swoj pierwszy w zyciu odtwarzacz hi res, z obsługą plików 32 bit, z systemem audio i zasilaczem :D. Ciekawe czy to dorówna wieży i discmanowi.

To sie okaże, moje uszy ocenią. No i gęsia skórka na ciele :D

Ale moje słuchawki nowe to momentami jak sobie ide to aż się zaczynam śmiać i cieszyć :D ciekawe co będzie z tego odtwarzacza 😛

Edytowane przez KochamBabkęBożą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda wyrzucać, szkoda ze ludzie nie doceniają już płytek, a ja potraciłem niezła kolekcje, ale trudno. Swoje człowiek posłuchał. 😛

Raz czytałem w necie jak typek wynajmował jakiś magazyn, w sensie pomieszczenie w hali do trzymania rzeczy. Tam kilka set płyt winylowych, które zbierał od lat 80.

Nagle mu zniknęły. Z obsługi nic nie wiedzieli czy coś. No to musiało boleć.

Albo kiedyś w necie widziałem foto ukrainca, jak mial winyle i system audio 5.1 jakiś high end, a przez wojne musial uciekać i wszystko zostawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, eRCe napisał(a):

Nie wywalaj. Dobrze zachowane płyty, nawet CD będą tylko i wyłącznie zyskiwały na wartości, a wydania z USA szczególnie, choć z UK też 

Ja nie wywalę, bo to nie moje, a on raczej też nie, bo ma to dla niego wartość sentymentalną. Choć pewnie nie sprzeda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale brakuje mi mojej wiezy technics i płyt, a nikogo to nie interesuje, i wszyscy muzyka ze smartfona i bluetooth albo telewizja i rzygam juz tym. Wiec sobie kupilem ten odtwarzacz z nadzieją, że będzie kompletnie inny świat, świat dźwięku jak z moją wieżą Technics HD301 i słuchawki Ultrasone Pro 750i. To byl dzwiek... Tyle plyt wtedy nakupowalem haha. Magia.

Perkusja jak grala to słyszałem ton bębnów :D Wyraznie bas, a gitara jak kryształ. I ten czysty i mocny dzwiek. Od tamtej pory tej wiezy i sluchawek nic nie przebiło. Szkoda, że je popsułem 😕 Może kiedyś je sobie odkupie, ale pewnie ciezko dostepne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zamiar niedlugo uciec za miasto na noc i tyle, co mnie babki obchodzą. A jak wezwą policje, że mnie nie ma, to dorosły jestem. raczej nic mi nie grozi.

Podziękuje się męczyć w takie upały w domu. W lesie za miastem dużo fajniej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wyszłam z klatki o 5 rano, a przed klatką leżał facet na trawniku, a obok niego porozrzucane jego rzeczy. Chyba była kłótnia z dziewczyną. Wpuściłam go do klatki żeby chociaż nie musiał leżeć na trawie. Ciekawe czy to po wczorajszym meczu takie przygody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Ciekawe czy to po wczorajszym meczu takie przygody.

On angol i ona tyż, ale wczoraj przyznał się jej, że kiedyś jakiś ghańczyk wiózł go taksą i RIP, taka to frustracja w tem wyspiarskim narodzie.

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Kiedyś moj wujek wpuscil do klatki jakiegoś bezdomnego, bo była zima, to potem wysmarował stolcem ściany na parterze. 

Moja babcia miała podobną historię, poszła zrobić kanapki bezdomnemu, a on jej nasrał na podwórku i uciekł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Dzisiaj wyszłam z klatki o 5 rano, a przed klatką leżał facet na trawniku, a obok niego porozrzucane jego rzeczy. Chyba była kłótnia z dziewczyną. Wpuściłam go do klatki żeby chociaż nie musiał leżeć na trawie. Ciekawe czy to po wczorajszym meczu takie przygody.

Zawsze chciałam być świadkiem takiej sceny. Albo uczestnikiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Miłego słuchania, tak na niego czekałeś, że sam się cieszę 😁

Dzięki. Ludzie w necie pisali, że im po 45-200 godzinach gry jeszcze lepiej zaczęło grać, bo nastąpiło burn-in czy coś takiego. Ważne, że jest czysto :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi