Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

O kufa, jaki bełkot. Włącz sobie tvp w likwidacji, nawet tam wyjaśniają, że NBP nie jest od zarabiania a zysk czy strata jest wynikiem tego czy złotówka jest mocna. Skoro teraz jest mocna to rezerwy w obcej walucie mają niższą wartość, proste. A zysk na złocie się robi operacją księgową, Francuzi niedawno robili taki manewr.

co ty za bzdury piszesz ? jaka operacje ksiegowa ? jak cos kupisz tanio i chcesz miec zysk to musisz sprzedac a jak nie sprzedasz to sie nazywa dodrukowanie pieniedzy i inflacja :D 

reasumujac tak glapinski moze sprzedac zloto ale przeciez musimy miec jakies rezerwy to zabezpiecza walute jakby sprzedal zloto i przyjal euro to tak da sie, ale nie da sie sprzedac zlota i miec zlotowke bo bedzie guzik warta jak nie bedzie miala zabezpieczenia

rezerwy walutowe to zupelnie inna rzecz i tak maja rozna wartosc ale po to jest prezes nbp zeby bronil stabilnosci zlotowki i sprzedawal waluty jak drogie a kupowal jak tanie i dzieki temu wiekszosc prezesow poza glapinskim miala zysk a glapinski sprzedaje euro jak tanie a kupuje jak drogie to ma strate. 

czegos jeszcze nie rozumiesz to ci chetnie wyjasnie zebys tych bredni dla przyglupow nie powtarzala ktore w tej telewizji serwuja bo to obraza intelekt 15 latka to co oni powtarzaja ze bedzie pieniadz ale nie potrafia powiedziec skad, no nie potrafia bo nie chca uzyc slowa "dodrukujemy" :D

na poczatku jeszcze glapisnki dobrze bajerowal ze bedzie sprzedawal zloto i kupowal ponownie dzieki temu sprzeda i kupi po tej samej cenie ale zrealizuje zysk tylko ze on dobrze wie ze jak sprzeda zlota za x miliardow to jego cena znacznei spadnie i juz zysku nie bedzie. nie da sie sprzeda xx ton zlota bez wplywu na jego cene bo to rzadki mineral wiec i spadnie cena zlota i wartosc zlotowki wiec to bez sensu bo zakupy robimy w innych walutach i sprzedanie zlota i zakup euuro po 6zl nie ma sensu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz lepper chcial wykorzystac cos czego nie czyli roznice kursowa :D bo ludzie jak lepper nie rozumieja ze 50 miliardow  euro po kursie 4 zl i 50 miliardow euro po kursie 4,5 zl to nadal jest 50 miliardow euro i jak sprzeda 5 to nie bedzie juz 50 a 45 :D wiec jak nbp co roku ma x zl na roznicy kursowej to jak co roku sprzeda 5 miliardow to za chwile bedzie bez pieniedzy :D a zysk nbp to jest jak kupi tanio sprzeda drogo a zapis ksiegowy to zapis ksiegowy, nic nie znaczy. jak bedzie mial nadal 50miliardow euro a na 5 dodrukuje zlotowek to skonczy sie inflacja bo to bedzie pusty pieniadz zeby byl pieniadz to musi te miliardy czy zloto sprzedac fizycznie.

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Mam jakis zolty nalot na balkonie i nie jest to mocz 

Masz atak pyłków fruwających na dwóch balonikach jak erce na karoserii. U nas w okolicy nie ma aż tak dużo sosen więc widać ten pyłek tylko na obwódkach kałuż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Masz atak pyłków fruwających na dwóch balonikach jak erce na karoserii. U nas w okolicy nie ma aż tak dużo sosen więc widać ten pyłek tylko na obwódkach kałuż.

U mnie sie to pojawiło z dnia na dzień i mam bardzo żółto 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

A to kiedys ich oglądałam;) oni sie do Hiszpanii wyprowadzili a tego goscia kiedys widziałam w fabryce Norblina 😛

Rzadko ogladam takie rzeczy, bo jestem do tylu z polskimi celebrytami i nie wiem o co chodzi. Ale interesuja mnie szury i trafil mi sie jakis odcinek o Edycie Gorniak i jej wywiadzie gdzie mowila, ze wie, co sie stanie za sto lat, ale nie moze powiedziec i zabawnie to komentowali. Ogladalam tez relacje z targow "Czego Ci lekarz nie powie" na Samiec Beta, tez moge polecic dla odmozdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Rzadko ogladam takie rzeczy, bo jestem do tylu z polskimi celebrytami i nie wiem o co chodzi. Ale interesuja mnie szury i trafil mi sie jakis odcinek o Edycie Gorniak i jej wywiadzie gdzie mowila, ze wie, co sie stanie za sto lat, ale nie moze powiedziec i zabawnie to komentowali. Ogladalam tez relacje z targow "Czego Ci lekarz nie powie" na Samiec Beta, tez moge polecic dla odmozdzenia.

Oni komentowali polski showbiz dosyć zabawnie;) ale tez już dawno tego nie słuchałam

Edytka to odmienny stan świadomości 😅 

Libed to labubu 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

powinno sie ich łapac w siatke i na leczenie przymusowe

polecam republike tam tez wielu durniów codziennie zapraszaja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

powinno sie ich łapac w siatke i na leczenie przymusowe

polecam republike tam tez wielu durniów codziennie zapraszaja 

Wydaje mi sie, ze wiekszosc ludzi wierzy w jakies dziwne teorie, jesli nie w taka to w inna. Taka mamy nature.

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Dzisiaj ide po raz pierwszy na masaz kobido 🤗

A co to za masaz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Dzisiaj ide po raz pierwszy na masaz kobido 🤗

a co to za wynalazek ?

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Wydaje mi sie, ze wiekszosc ludzi wierzy w jakies dziwne teorie, jesli nie w taka to w inna. Taka mamy nature.

nie sadze zeby w cos takiego wierzyc to trzeba miec specyficzna budowe mózgu albo wychowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

A co to za masaz?

Twarzy, rozluźniający, japoński 😎

uwielbiam masaże 

5 minut temu, libed napisał(a):

co to za wynalazek ?

Patrzy wyżej 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, libed napisał(a):

a co to za wynalazek ?

nie sadze zeby w cos takiego wierzyc to trzeba miec specyficzna budowe mózgu albo wychowanie

To nie musi byc az tak ekstremalne jak u Edyty Gorniak. Pelno teraz tego lata po necie i w roznych dziedzinach zycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

To nie musi byc az tak ekstremalne jak u Edyty Gorniak. Pelno teraz tego lata po necie i w roznych dziedzinach zycia.

moze i pelno ja nie twierdze ze nie ma wiely glupoli n9o ale bez przesady.

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi