Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszeliście o tym skandalu z Katy Perry?

W 2010 roku w trakcie promowania swojego albumu w Melbourne w Australii Katy Perry miała - zdaniem aktorki Ruby Rose - dopuścić się sodomii.

W połowie kwietnia 2026 australijska aktorka Ruby Rose publicznie oskarżyła Katy Perry o napaść seksualną, do której miało dojść prawie 20 lat temu (ok. 2010 roku) w klubie nocnym Spice Market w Melbourne.

Rose twierdzi, że Perry (wtedy obie były w okolicach 20 lat) pociągnęła jej majtki na bok i ocierała się o jej twarz genitaliami, aż Rose zwymiotowała.

Ruby Rose zgłosiła sprawę na policję.

Policja stanu Victoria (Melbourne Sexual Offenses and Child Abuse Investigation Team) potwierdziła, że prowadzi dochodzenie w sprawie „historycznej napaści seksualnej” z 2010 roku.

Przedstawiciele Katy Perry kategorycznie zaprzeczają oskarżeniom, nazywając je „niebezpiecznymi, lekkomyślnymi kłamstwami”

🤮

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, libed napisał(a):

zawsze jak piszesz o trumpie to mam nieodparte wrazenie ze sie w nim zakochales.

tak szczerze rymcym to ty lubisz chyba chlopow zgadlem ? nie lepiej juz wwzdychac do jakiegos mlodszego a nie takiego dziada ?

Nie będę twojego buractwa komentował bo nie warto. 

Masz jawną obsesję na punkcie wszystkiego co związane z konserwatyzmem i prawicą, ale to twój problem - co nie dawno pół kafeterii ci wypomniało i to ty musisz się z tym uporać. 

Powodzenia. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

@Żaba Monika poszłaś na ten pogrzeb posła?

Tak, poszłam.

Godzinę temu, libed napisał(a):

bylo napisac jakis znak szczegolny albo ubrac sie na bialo bysmy cie wyptrywali w telewizorni

Myślałam, że za mną staliście, Krejzi w długim płaszczu, a Ty z wąsami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Myślałam, że za mną staliście, Krejzi w długim płaszczu, a Ty z wąsami.

Z naszej 2 to ja mam wąsy 😀

29 minut temu, eRCe napisał(a):

Słyszeliście o tym skandalu z Katy Perry?

W 2010 roku w trakcie promowania swojego albumu w Melbourne w Australii Katy Perry miała - zdaniem aktorki Ruby Rose - dopuścić się sodomii.

W połowie kwietnia 2026 australijska aktorka Ruby Rose publicznie oskarżyła Katy Perry o napaść seksualną, do której miało dojść prawie 20 lat temu (ok. 2010 roku) w klubie nocnym Spice Market w Melbourne.

Rose twierdzi, że Perry (wtedy obie były w okolicach 20 lat) pociągnęła jej majtki na bok i ocierała się o jej twarz genitaliami, aż Rose zwymiotowała.

Ruby Rose zgłosiła sprawę na policję.

Policja stanu Victoria (Melbourne Sexual Offenses and Child Abuse Investigation Team) potwierdziła, że prowadzi dochodzenie w sprawie „historycznej napaści seksualnej” z 2010 roku.

Przedstawiciele Katy Perry kategorycznie zaprzeczają oskarżeniom, nazywając je „niebezpiecznymi, lekkomyślnymi kłamstwami”

🤮

Nie słyszeliśmy i brzmi bardzo wiarygodnie 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Nie słyszeliśmy i brzmi bardzo wiarygodnie 😂

Ja takich tematów nie bagatelizuje, zwłaszcza, ze nie jest to jakaś groupie, a aktorka, która ma już poważną karierę i zarabia poważne pieniądze.

Opóźniona relacja (w psychologii nazywana z ang. jako delayed disclosure) tj. zgłoszenie sprawy nawet po wielu latach wcale nie jest wyjątkiem – wręcz przeciwnie, stanowi typowy wzorzec reakcji na traumę seksualną.

Badania pokazują, że wiele ofiar w ogóle nigdy nie zgłasza zdarzenia, a te, które to robią, często czekają miesiące, lata lub nawet dekady.

Ofiara często obwinia siebie („mogłam się zachować inaczej”, „coś ze mną jest nie tak”). To jedna z najsilniejszych barier.

Badania (m.in. dotyczące ofiar wykorzystywania w dzieciństwie) pokazują, że średni czas opóźnienia może wynosić nawet kilkanaście–kilkadziesiąt lat. 

Na przykład w jednym z badań aż 47% ofiar gwałtu w dzieciństwie nie powiedziało nikomu przez ponad 5 lat, a 28% nigdy wcześniej o tym nie mówiło.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10695522/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sam ten opis sytuacji brzmi dziwnie, pociagnela jej majtki na bok i ocierała sie o jej twarz genitaliami? Po co te majtki odsuwała 

dobrze ze nie ja będę o tym rozsadzać 😛 ale pewnie pisał student polonistyki (gdyby ai to brzmiałoby lepiej:p) 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Już sam ten opis sytuacji brzmi dziwnie, pociagnela jej majtki na bok i ocierała sie o jej twarz genitaliami? Po co te majtki odsuwała 

dobrze ze nie ja będę o tym rozsadzać 😛 ale pewnie pisał student polonistyki (gdyby ai to brzmiałoby lepiej:p) 

Twearking np dla Polaka brzmi dziwacznie i obscenicznie, a w krajach anglosaskich jest nieodzownym elementem każdej zakrapianej Imprezy w klubach. Powiem tak, kto był choć raz w brytyjskim klubie, ten wie, że Anglicy lubią się bawić grubo i sceny obsceniczne to wcale nie rzadkość, podobna kultura panuje w Australii czy USA. ;)

David Cameron zwykł się bawić wkładając siusiaka do świńskiego pyska - w sensie potrawy na stole xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

tez mnie to zastanowilo i sie pogubilem kto sie o kogo ocieral :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi