Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, eRCe napisał(a):

Aha, dobrze, że nie od wydarzenia gdy Jezus wjeżdżał do Jerozolimy w ostatni tydzień swojego życia na ziemi, a Żydzi witali go machając liśćmi palmowymi - co jest opisane w ewangeliach dość szczegółowo... 😆 

Ciekawe, że Słowianie w podobny sposób obchodzili święto wiosny na długo przed indoktrynacją.

;  )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mnie kiedyś ruszyła taka wielka świnia znaczy pies 80 kg wagi nikogo w pobliżu jedynie posesję. Wpadłem na pomysł, aby udawać że będę w niego czymś rzucał. Odpuścił ale gacie miałem pewne. Dlatego wolę kotki 🙂

@eRCe szacun za działanie pomogłeś starszej pani nie odpuściłeś to się dzisiaj tak rzadko zdarza 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

Na mnie kiedyś ruszyła taka wielka świnia znaczy pies 80 kg wagi nikogo w pobliżu jedynie posesję. Wpadłem na pomysł, aby udawać że będę w niego czymś rzucał. Odpuścił ale gacie miałem pewne. Dlatego wolę kotki 🙂

@eRCe szacun za działanie pomogłeś starszej pani nie odpuściłeś to się dzisiaj tak rzadko zdarza 

Huhu ostro. Kiedy jakieś zwierzę cię zagryza trzeba skulić się jak żółw zaprzeć nogami i ręce na szyję gdzie kark żeby szyi nie gryzly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Lajfowałam 😛 z minimum dostępu do telefonu. Nawet udało sie obejrzeć serial bez scrollowania. Poczułam sie jak w 2009.

😃

To musiałabyś oglądać jeden odcinek na tydzień i czekać na konkretną godzine żeby nie przegapić XD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Hah no to prawda, nie ciesze sie ze, ze wykolejony wtargnął tu i zaśmieca swoim gowno contentem, ale wygonić to mnie raczej nie wygoni, najwyżej ignor pójdzie w ruch w ostateczności. ;) Poza tym mimo rekordowego jego czasu bytności tu wciąż nie wroze mu tu dłuższej kariery, wiec kwestia czasu.

a ja po prostu miałam weekend offline 😍 polecanko

Dokładnie tak. Plus nie lituję sie nad sadystycznymi świrami. Od pomocy takim jest Gostynin.

Jak  mial na imię ten robot z Akademi Pana Kleksa ?🤣Albert,Adolf?

Troche mi go przypomina.Taki zaprogramowany żeby zniszczyc Akademię 😅Z kijem chodzil 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Huhu ostro. Kiedy jakieś zwierzę cię zagryza trzeba skulić się jak żółw zaprzeć nogami i ręce na szyję gdzie kark żeby szyi nie gryzly

Też o tych metodach słyszałem. To takie dla bardziej racjonalnych ludzi ja wolę stanąć z oponentem twarzą w pysk 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to jestem z tych co lubią wyczekiwać na odcinek niż mieć cały sezon wrzucony na raz w Netfliksie, bo to buduje napięcie, wzmaga przemyślenia dot fabuły itp.

Choć z drugiej strony współczesne produkcje są tak słabe, że i tak nie ma zbytnio na co czekać ;)

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Eee, w tych latach to se można było nastawić wideło na nagrywanie 😉

No i jeszcze można już było wyszukiwać w necie i oglądać prawie jak netflix (z przeklikiwaniem sie co prawda przez sto reklam i szemrane stronki kradnące tozsamosc, ale zawsze 😃).

58 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Jak  mial na imię ten robot z Akademi Pana Kleksa ?🤣Albert,Adolf?

Troche mi go przypomina.Taki zaprogramowany żeby zniszczyc Akademię 😅Z kijem chodzil 

Oj nie wiem. ;) chyba nie czytałam. Starej wersji filmu nie pamietam, nowa nie przypadła mi do gustu :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, eRCe napisał(a):

Ja to jestem z tych co lubią wyczekiwać na odcinek niż mieć cały sezon wrzucony na raz w Netfliksie, bo to buduje napięcie, wzmaga przemyślenia dot fabuły itp.

Choć z drugiej strony współczesne produkcje są tak słabe, że i tak nie ma zbytnio na co czekać ;)

Ja różnie. Jak mocno wciąga a odcinki nie są b.dlugie to to jednak jest fajna opcja ze można sobie zrobić maraton;)

obejrzałam w końcu Heweliusza i podobał mi sie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja różnie. Jak mocno wciąga a odcinki nie są b.dlugie to to jednak jest fajna opcja ze można sobie zrobić maraton;)

Jestem tak stary, że pamiętam jak potterowcy koczowali przed księgarniami na nową część Harry'ego ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Heweliusz dobry tylko żadnego transportu wojskowego jak sugerowała fabuła nie było. Wątpliwości były co do dwóch rumunskich wagonów kolejowych. Polecam audycje Romana Czejarka z PR 1 " Zatonięcie Heweliusza. Co wydarzyło się naprawdę?" jakby ktoś chciał poznać całą historię tej tragedii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Prince of darkness napisał(a):

Heweliusz dobry tylko żadnego transportu wojskowego jak sugerowała fabuła nie było. Wątpliwości były co do dwóch rumunskich wagonów kolejowych. Polecam audycje Romana Czejarka z PR 1 " Zatonięcie Heweliusza. Co wydarzyło się naprawdę?" jakby ktoś chciał poznać całą historię tej tragedii. 

Tak właśnie mój plan jest teraz sie przegrzebać przez różne materiały, bo mnie to mocno zaciekawiło.

domyslam sie, ze tam cześć rzeczy jest fabularyzowana.

czytalam (przed serialem jeszcze) wywiad z gosciem , który przez zegarek byl pomylony z inna osoba i tam tez ta jego historia diametralnie sie rozni (jesli chodzi o dalszy ciag).

ale nie oczekiwałam dokumentu:)

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Tak właśnie mój plan jest teraz sie przegrzebać przez różne materiały, bo mnie to mocno zaciekawiło.

domyslam sie, ze tam cześć rzeczy jest fabularyzowana.

czytalam (przed serialem jeszcze) wywiad z gosciem , który przez zegarek byl pomylony z inna osoba i tam tez ta historia diametralnie sie rozni.

ale nie oczekiwałam dokumentu:)

Jasne serial nieźle zrobiony. A co do tej katastrofy to jest w czym grzebać. Nie będę psuł zabawy, ale wnioski są druzgoczące. Z podobnej tematyki Estonia też była ciekawym przypadkiem w ogóle lata 90 -te to bardzo tajemnicze frachty i konotacje 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Prince of darkness napisał(a):

Jasne serial nieźle zrobiony. A co do tej katastrofy to jest w czym grzebać. Nie będę psuł zabawy, ale wnioski są druzgoczące. Z podobnej tematyki Estonia też była ciekawym przypadkiem w ogóle lata 90 -te to bardzo tajemnicze frachty i konotacje 😉

Wiem o wybetonowanym pokładzie dla oszczędności itd. Tak ze chyba wiem czego sie spodziewać 😕 masy niedociągnięć i rozwiązan na jakos to będzie, bo co może pójść nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np.zla stateczność ,problemy z bramą rufowa.Hewelisz byl nawet zle oceniany przez obsluge,statek był trudny w prowadzeniu i miał wiele innych wad konstrukcyjnych.I często pływał przeladowany.Juz wczesniej miewal jakieś awarie.Ale to chyba olbrzymie fale go położyły.Przy jego nieudolnosci.

Musze ibejrzec ten serial ogladalam tylko dokument.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Wiem o wybetonowanym pokładzie dla oszczędności itd. Tak ze chyba wiem czego sie spodziewać 😕 masy niedociągnięć i rozwiązan na jakos to będzie, bo co może pójść nie tak?

No takie było podejście armatora. On się kilka razy wywracał raz w porcie Ystad nawet Szwedzi zdjęcie zrobili jak się w porcie wywalił. Niby MSW maczało palce, że przewozona była broń akurat feralnej nocy nie tylko wcześniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi