Skocz do zawartości
Nerwica.com

Trudny los mężczyzn

pieklomezczyzn

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Dalja napisał(a):

To rysowanie kutasow xddd hehehe dobre no pełno tego 

Do tej pory zdarza mi się narysować kutasa w losowych miejscach :D ogólnie jak mam coś narysować, to zazwyczaj pierwsze cok przychodzi do głowy :D zdaniem @Relfito objaw zaburzenia, heh, no może mam stłumioną energię seksualną Hehe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.08.2025 o 13:47, Dalja napisał(a):

@Kiusiubbiologicznie chyba jednak też jest cos na rzeczy, tzn. samice wybieraja najlepszego partnera aby mieć z nim potomstwo A samce dążą do zapłodnienia jak najwięcej samic. No człowiek to też ssak, więc coś z tam tego zostało. W dawnych epokach było tak że do 8 r z syn był pod opieką matki A potem szedł pod opiekę ojca. To też ciekawe, wspólnie Ale nie jednocześnie wychowali.

Bo jednak też tak jest że kobiety są bardziej emocjonalne i wrażliwe właśnie z biologii to wynika? To stąd jakby małymi dziećmi łatwiej jest się im opiekować niż ojcom

No właśnie ja nie zaznałem opieki ojca przez co czuję się wybrakowany.

1 godzinę temu, Mic43 napisał(a):

Do tej pory zdarza mi się narysować kutasa w losowych miejscach :D ogólnie jak mam coś narysować, to zazwyczaj pierwsze cok przychodzi do głowy :D zdaniem @Relfito objaw zaburzenia, heh, no może mam stłumioną energię seksualną Hehe. 

A mnie to zawsze brzydziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Mic43 napisał(a):

No a odczuwasz może poczucie winy podczas masturbacji? 🙂

Poza tym to już nie mój wniosek. Pan A.S. Neill zrobił kiedyś wiele dobrego dla ludzkości i założył pierwszą szkołę demokratyczną gdzie nikt nie musiał się uczyć jeśli tego nie chciał, a swoje obserwacje opisał w tamtej książce.
A z tym stłumieniem chodziło o to, że są różne wpływy czy to religijne czy fakt, że dla wielu rodziców samo podejrzenie iż ich dziecko mogło by się masturbować nie jest komfortowe, wręcz jest wypierane.
To jeśli ktoś dojrzewa i dowiaduje się, że masturbacja jest czymś złym, a z drugiej strony jego hormony buzują to  jest to wtedy już trudne do pogodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Mic43 napisał(a):

Ale chyba już tylko po domu te kutasy. W książce telefonicznej

6 minut temu, Relfi napisał(a):

No a odczuwasz może poczucie winy podczas masturbacji? 🙂

Poza tym to już nie mój wniosek. Pan A.S. Neill zrobił kiedyś wiele dobrego dla ludzkości i założył pierwszą szkołę demokratyczną gdzie nikt nie musiał się uczyć jeśli tego nie chciał, a swoje obserwacje opisał w tamtej książce.
A z tym stłumieniem chodziło o to, że są różne wpływy czy to religijne czy fakt, że dla wielu rodziców samo podejrzenie iż ich dziecko mogło by się masturbować nie jest komfortowe, wręcz jest wypierane.
To jeśli ktoś dojrzewa i dowiaduje się, że masturbacja jest czymś złym, a z drugiej strony jego hormony buzują to  jest to wtedy już trudne do pogodzenia.

Mnie nikt nie wychowywal na ten temat. Oczywiste oczywistości raczej. Raz jak miałam 14 lat ojciec mylnie pomyślał ze mnie sąsiedzi ruchali w nocy i zrzucił mnie z łóżka rano i bił kołdra XDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi