Skocz do zawartości
Nerwica.com

34 letni Prawiczek

paradise2027

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam do was pytanie odnosnie związku z dziewczyną otuż nigdy jej miałem od małego dziecka zawsze byłem nieśmiały w stosunku do dziewczyn nigdy nawet w pracy nie zagadałem bo się bałem czy ten wielki strach jest normalny nigdy żadnej nie dotknąłem już mam 34  lata czy to dobrze ze w tym wieku jeszcze nikogo nie mam i czemu czasami wszyscy mówią że to jest odpowiedni moment i wiek na szukanie dziewczyny żony bo potem będzie za późno bo się jest za starym,wiem temat jest prawie na każdym forum omawiany ale każdy przypadek jest inny. czy ogólnie jak facet tego nigdy nie robił to jest to normalne bo czasami ludzie się z tego śmieją ze jeszcze się tego nie robiło w tym wieku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem starszy od ciebie i też jeżeli chodzi o pełnoprawny sex to nigdy tego nie robiłem, nigdy nie miałem dziewczyny ani chłopaka :P i kompletnie nie wyobrażam sobie być w związku. No i nie mam ciśnienia na te sprawy, więc mnie to nie frustruje. Pobyt w klubach czy dyskotekach to dla mnie koszmar, życie społeczne mam bardzo ograniczone. A śmieją się ludzie, którzy sami mają kompleksy.

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam. To Twoja sprawa i nie musisz się z tego nikomu spowiadać. Ważne, abyś czuł się komfortowo z tym kim i jaki jesteś. Wtedy wszystko jest na miejscu. Są i będą tacy ludzie jak Ty. Nie musisz być taki jak większość. Ja dość prędko miałam swoj pierwszy raz, w zasadzie bardzo szybko, bo w wieku 16 lat. I w tym przypadku mogłabym się wstydzić, że tak prędko, a bo kobieta, a bo "latawca". Może i ktoś to komentował, nie pamiętam. Taki miałam okres,że byłam dość wyzwolona, a z wiekiem mi przeszło... Teraz powinnam mieć męża i czasem ojciec mnie pospieszą, co tylko mnie frustruje. Denerwują mnie te społeczne oczekiwania i konwenanse. Miej to gdzieś!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi