Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mizantropia.

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwnie mi o tym pisać, ale coraz częściej czuję pogardę wobec ludzi. Jest to taki stan w którym po prostu ludzie mnie drażnią. Pracuje w sprzedaży więc mam kontakt z nimi, ale ostatnio pracuję z trudem, bo muszę ciągle z nimi rozmawiać. Wcześniej tego nie miałam. Chociaż w okresie po liceum uważałam się właśnie za mizantropa. Nie wiem skąd mi się to wzięło. Masa ludzka mnie mdli i muszę się zmuszać żeby się odezwać. Ma ktoś podobnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może staż w pracy wpływa na budowanie takiej postawy, zaczynasz oceniać ludzi z góry, a ci zdarzają się poniżej twojego progu akceptowalności społecznej. Nie wiem. Kiedyś pracowałem trochę w call center na słuchawce dla Netii i tam cel był jeden, zawiązać jak nięwięcej umów, nieważne jakim kosztem. Pamiętam jak wcisnąłem umowę na 100 Mbit internetu na okres dwóch lat, gdzie starsza pani nie posiadała nawet dostępu do komputera. Troch dręczyło mnie sumienie, ale taka praca, liczą się wyniki. Po czasie traktowałem to jako codzienność. Może nie to, że gardziłem ludźmi, ale traktowałem ich jak produkt.

Edytowane przez Fobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi