Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam do Was pytanie, które zamienniki duloksetyny mają w środku kapsułek małe tabletki? Chodzi mi o tabletki 7,5 mg wewnątrz kapsułki. Słyszałem, że Dulofor, ale nie ma w hurtowniach. 😔 Jakieś jeszcze? Dostałem Depratal, ale zostałem wprowadzony w błąd, bo to jest tabletka dojelitowa, której nie wolno dzielić. Chyba że się mylę i wolno, to proszę o info. Dzięki.

Edytowane przez palahniuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, mam w domu Dulsevię i to jest kapsułka z mikrogranulkami (bardzo dużo). Teoretycznie można podzielić i łyknąć z musem jabłkowym lub jogurtem, żeby zabezpieczyć przed kwasami żołądkowymi w przełyku, ale podzielić to ustrojstwo to droga przez mękę. Nie udało się i wyrzuciłem jedną kapsułkę. Dzwoniłem do Polpharmy i Dulofor ma wrócić na rynek ok. 30 września. Nie będę tyle czekał. Dzięki za radę z CHPL, zajrzę tam. Obczaję też Bausch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za off topa ale muszę.Próbował ktos olejku CBD na lęki ? Warto to walić 3 miesiące czy szkoda zachodu.Oczekuję rzetelnej wypowiedzi.A nie jakiś pierdół.Brał ktoś CBD z powodzeniem w kwestii lęków społecznych ?

Edytowane przez Fobik 89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, Fobik 89 napisał(a):

Tylko paroksetyna mówisz ? A próbowałeś innych leków ? Wenla,czy dulo ? 

Paroksetyna, Wenlafaksyna, Sertralina, Moklobemid. I też mam fobie społeczną. Jedynie paroksetyna pomaga na lęki. Reszta bardziej na nastrój/energię. Wydaje mi się że nie ma leku który działa na napęd i fobie jednocześnie. Jeśli działa na energię/motywację to lęki się nasilają. Jeśli działa dobrze na lęki, motywacja i energia spada. 

Duloksetyna chyba dość podobna do wenlafaksyny. Z tym że niektórym leki noradrenalinowe zmniejszają lęki, ale to są jakieś wyjątki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, daammk1 napisał(a):

Paroksetyna, Wenlafaksyna, Sertralina, Moklobemid. I też mam fobie społeczną. Jedynie paroksetyna pomaga na lęki. Reszta bardziej na nastrój/energię. Wydaje mi się że nie ma leku który działa na napęd i fobie jednocześnie. Jeśli działa na energię/motywację to lęki się nasilają. Jeśli działa dobrze na lęki, motywacja i energia spada. 

Duloksetyna chyba dość podobna do wenlafaksyny. Z tym że niektórym leki noradrenalinowe zmniejszają lęki, ale to są jakieś wyjątki...

Mi noradrenalina zmniejsza lęki bo działa u mnie na pewność siebie i poczucie mocy.

depresja/GAD 2017-

Pregabalina 75-0-75

Trittico 50 sen

Medikinet CR -10mg doraznie 

„there are two kinds of pain in this world  , the  pain that  hurts , the pain that alters"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie były wasze odczucia zmianu z duloksetyny na wenlafaksynę? Bo za tydzień idę do psychiatry i chce zaproponować wenlafaksynę. Ogólnie aktualnie jestem na dawce 90mg i znowu mi się pogorszyło po 4 miesiącach (tak samo było na dawce 60mg po 5 miesiącach powrót do stanu początkowego) i nie miałem pełnej remisji tylko duloksetyna na tyle mnie postawiła na nogi że wykonuje podstawowe czynności, SSRI w maksymalnych dawkach na mnie nie działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Krupek napisał(a):

Jakie były wasze odczucia zmianu z duloksetyny na wenlafaksynę? Bo za tydzień idę do psychiatry i chce zaproponować wenlafaksynę. Ogólnie aktualnie jestem na dawce 90mg i znowu mi się pogorszyło po 4 miesiącach (tak samo było na dawce 60mg po 5 miesiącach powrót do stanu początkowego) i nie miałem pełnej remisji tylko duloksetyna na tyle mnie postawiła na nogi że wykonuje podstawowe czynności, SSRI w maksymalnych dawkach na mnie nie działają.

Duloksetyna jest silniejsza od wenli.Już w małych dawkach działa na dopamine,a przy wenli potrzeba większych.Ale jak mówisz że ssri w max dawkach nie radzą sobie u Ciebie to celuj w wenle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi