Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Bardziej skierowane na działanie antydepresyjne niż przeciwlękowe

Ja mam mega napięcie mięśni w gardle szyja i uda generalnie napięcie wewnętrzne gniecie mi twarz   i brak możliwości odpoczynku a muszę sie zregenerować po pracy.w nocy też spać nie mogę przez te napięcie.jestem wykończony.nie mogę brać wenlafaksynu i duloksetyny za dużo serotoniny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, lukasz82 napisał(a):

Dzięki za odpowiedź ,to jak myślisz da radę na te napięcie ? Czy sertralina lepiej się sprawdzi ?

Jeśli to lęk wolnopłynący i takie ogólnie napięcie, stres z niewiadomo jakiego powodu to tak. Ale nie poluźni Ci mięśni tak fizycznie, tylko po prostu głowa będzie ujarzmiona.

A na napięcie takie mięśniowe to raczej techniki typu masaż, body scan, sport itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Jeśli to lęk wolnopłynący i takie ogólnie napięcie, stres z niewiadomo jakiego powodu to tak. Ale nie poluźni Ci mięśni tak fizycznie, tylko po prostu głowa będzie ujarzmiona.

A na napięcie takie mięśniowe to raczej techniki typu masaż, body scan, sport itp. 

Właśnie sport masaże nic nie pomagają,problem jest też taki że właśnie jak wezmę taką paroksetyne lub sertraline to te napięcie mam milion razy mocniej nie mogę chodzić wszystkie mi mięśnie się napinają(ogólnie jest w ulotce napisane że sztywność mięśni itd) ale to jest straszne :( jestem zalamany.to jakieś emocje we mnie ,zdjenerwowanie stres itd 

to które lepsze paro czy sertra? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, lukasz82 napisał(a):

to które lepsze paro czy sertra? 

Mogę tylko powiedzieć jak u mnie to wyglądało. Na mnie sertralina zadziałała za pierwszym razem. Ale gdy ją odstawiłem i później miałem nawrót to już nie dała rady. A paroksetyna nigdy nie zawiodła a biorę ją wieeeeele lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi