Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, PiotrekLondon napisał:

A ja biedny nic zero poprawy, 5 tygodni minie niebawem... Biore Paro 60mg, Seroquel 300mg, Tisercin 150mg i Doxepin 50 mg. Lekarz zaleca dolaczyc do tego jeszcze Anafranil ale to przeciez juz taka bomba ze szok. Cos mam w bani pomieszane zdrowo 😬😬

Noo bomba konkretna. Żaden z tych leków które bierzesz na ciebie nie działa? Ja jak brałem samo paro to już myślałem że to mega i w dodatku tylko 20mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, PiotrekLondon napisał:

A ja biedny nic zero poprawy, 5 tygodni minie niebawem... Biore Paro 60mg, Seroquel 300mg, Tisercin 150mg i Doxepin 50 mg. Lekarz zaleca dolaczyc do tego jeszcze Anafranil ale to przeciez juz taka bomba ze szok. Cos mam w bani pomieszane zdrowo 😬😬

Rzeczywiście BOMBA bombowa . 

Cóż zrobić , nie ma chyba mądrych , co by mogli Ci doradzić przy takich dawkach ,,,

Pozdrawiam serdecznie (-;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, zoom napisał:

Noo bomba konkretna. Żaden z tych leków które bierzesz na ciebie nie działa? Ja jak brałem samo paro to już myślałem że to mega i w dodatku tylko 20mg

No niestety ale nic na lęk i napięcie nie pomaga. Od wczoraj dorzucilem 75mg Anafranilu i jesli w ciagu miesiaca nic sie nie poprawi mam schodzic z Paro. Ale generalnie lekarze boje sie mnie leczyc bo dla niektorych to sa dawki szpitalne . Wiekszosc nie wie co robic tylko jeden lekarz z Chorzowa ma koncepcje jakas. 😊😊😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Kalebx3 Gorliwy napisał:

Rzeczywiście BOMBA bombowa . 

Cóż zrobić , nie ma chyba mądrych , co by mogli Ci doradzić przy takich dawkach ,,,

Pozdrawiam serdecznie (-;

Niech tylko odpali. bo inaczej co to za bomba ? Zeby sie nie okazala niewypalem 😜😜

Pozdrowki Kaleb 🖐🏻🖐🏻 Wesolych 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, acherontia styx napisał:

Czasem mam wrażenie, że co niektórzy tu za bardzo polegają na lekach, a leki wszystkiego nie zrobią. 

Gdybym tylko mogl sie wyleczyc melisa czy dziurawcem to na bank bym sie tak nie faszerowal. Ale niestety nic nie pomaga, a pogaduszki z terapeutami typu wszystko jest w twojej glowie to slabo dziala😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 8.12.2020 o 04:40, Gagugombro napisał:

A ja Wam powiem tak, paro za drugim razem owszem chwyci ale po 2-3 miesiącach i w dawce co najmniej 40mg jeśli za pierwszym razem było 20mg albo 60mg gdy pierwszy raz było 40, skutki uboczne u mnie były dramatyczne przez pierwsze 3 - 4 tyg, z czego 1 tydzień myślałam że umrę - ataki paniki z drętwieniem całego ciała jeden za drugim, sztywnienie mięśni rano, roztrzęsienie, ogólnie dramat którego nikomu nie życzę, tyle że u mnie agorafobia z atakami panicznymi dwa razy już tak sparaliżowała życie że po kilka miesięcy z domu nie wychodziłam i nie mogłam zostawać sama, więc choroba angazowala cała rodzinę. Terapia pomogła tyle żeby zrobić pierwszy krok, męczarnia okropna, teraz po roku na paro jeżdżę autem ale jeszcze nigdy sama, z lekkim niepokojem za każdym razem wsiadam za kółko ale to przechodzi i póki co wygrywam każda bitwę, poza tym że przytyłam ok 10 kg i mimo dobrej lekkiej diety i ruchu nie potrafię tego zgubić. Jestem jednak w stanie to przełknąć bo po raz drugi paro wyciągnęła mnie z niesamowitego dołka, powodzenia dla Was 🙂

Nie dziwie sie ze nie mozesz tego zgubic, ja po 8 latach na Paro miałem z 12 kg więcej, ale gdzieś 3 msc po odstawieniu waga zaczęłam spadać i w 2 miesiące schudłem 12 kg, niestety był to też wynik powrotu OCD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, PiotrekLondon napisał:

No niestety ale nic na lęk i napięcie nie pomaga. Od wczoraj dorzucilem 75mg Anafranilu i jesli w ciagu miesiaca nic sie nie poprawi mam schodzic z Paro. Ale generalnie lekarze boje sie mnie leczyc bo dla niektorych to sa dawki szpitalne . Wiekszosc nie wie co robic tylko jeden lekarz z Chorzowa ma koncepcje jakas. 😊😊😊

Wytrzymaj, w moim przypadku Paro na lęki zaczynało działać dopiero po 12 tygodniach i wystarczało 20-30 mg. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.12.2020 o 17:50, snilek napisał:

Czujecie brak werwy do życia czy tylko ja tak mam że nic mi się nie chce ? Ogólnie leci 6 tydzień odkąd wskoczyłem na ten lek , jest szansa że to zadziała jeszcze inaczej ?

6 tygodni i klops , nic nie dziala a dawka maximum 60mg. A tak liczylem ze przed swietami zaskoczy gagatek 😂😂 No ale wypada zaczekac do tych 8 tygodni chyba co nie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, Lucky12 napisał:

Jestem na paro 30mg, ale zbliża się sylwester i chciałbym lyknac chociaż z 4 piwa, czy może mi się coś stać oczywiście oprócz osłabienia efektów terapeutycznych leku bo to wiadomo

A skąd my mamy wiedzieć czy coś się Tobie stanie? Kwestia indywidualna. Trzeba było zapytać lekarza czy możesz wypić piwo biorąc paro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, acherontia styx napisał:

A skąd my mamy wiedzieć czy coś się Tobie stanie? Kwestia indywidualna. Trzeba było zapytać lekarza czy możesz wypić piwo biorąc paro

Nie wiem skąd może jest na forum jakas obcykana osoba, co zna się w temacie mixów i coś wie na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Lucky12 napisał:

Jestem na paro 30mg, ale zbliża się sylwester i chciałbym lyknac chociaż z 4 piwa, czy może mi się coś stać oczywiście oprócz osłabienia efektów terapeutycznych leku bo to wiadomo

Brałem Parogen w dawce 20-40mg przez 9 lat, piłem regularnie jak wcześniej i nic sie nigdy nie działo, ale każdy organizm jest inny i nie wiadomo czy tak samo bedzie w twoim przypadku. U wielu osób picie psuje terapie więc może nie warto ryzykować.

Nie rozumiem tego oburzenia na forum o to pytanie, przecież wiadomo że każdy próbuje życ normalnie.

Pamietaj że to ty ponosisz ewentualne konsekwencje a nie ktokolwiek inny z forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Ricardop napisał:

Nie rozumiem tego oburzenia na forum o to pytanie, przecież wiadomo że każdy próbuje życ normalnie.

Nikt nie jest tu od dobierania leków/mówienia co można z czym łączyć etc. - to są pytania do lekarzy, nie do użytkowników forum, bo nikt nie weźmie odpowiedzialności za czyjeś leczenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, acherontia styx napisał:

Nikt nie jest tu od dobierania leków/mówienia co można z czym łączyć etc. - to są pytania do lekarzy, nie do użytkowników forum, bo nikt nie weźmie odpowiedzialności za czyjeś leczenie. 

Nikt tu nie mówi o dobieraniu leków, wychodząc z takiego założenia że nie można spytać nawet o to czy ktos pił alkohol w trakcie przyjmowania Paroksetyny można wszelkie fora zlikwidować całkowicie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Ricardop napisał:

Nikt tu nie mówi o dobieraniu leków, wychodząc z takiego założenia że nie można spytać nawet o to czy ktos pił alkohol w trakcie przyjmowania Paroksetyny można wszelkie fora zlikwidować całkowicie. 

Kolega zapytał czy może mu się coś stać - wiesz to? Nie. Także koniec dyskusji. Chyba, że chcesz wziąć odpowiedzialność za jego leczenie to proszę bardzo, ale poza forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przeczytałaś moja wypowiedz czy skomentowałaś ją bez tego? Bo wyraźnie napisałem

„ale każdy organizm jest inny i nie wiadomo czy tak samo bedzie w twoim przypadku. U wielu osób picie psuje terapie więc może nie warto ryzykować.”

oraz

„Pamietaj że to ty ponosisz ewentualne konsekwencje a nie ktokolwiek inny z forum”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Lucky12 napisał:

A ja Ci powiem z pełną odpowiedzialnością, że nic Ci nie będzie :), baw się dobrze, nie bój się a rano weź leki jak zwykle. Naturalnym jest ze piszą w ulotce - nie pić, znam mnóstwo osób które od lat biorą paro i funkcjonują normalnie-tzn piją okazjonalnie i to nawet sporo przy tych okazjach, mój lekarz powiedział-nie przesadzać z częstotliwością bo alkohol na drugi dzien może wywołać lęki, ale pić można rozsadnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Gagugombro napisał:

A ja Ci powiem z pełną odpowiedzialnością, że nic Ci nie będzie :), baw się dobrze, nie bój się a rano weź leki jak zwykle. Naturalnym jest ze piszą w ulotce - nie pić, znam mnóstwo osób które od lat biorą paro i funkcjonują normalnie-tzn piją okazjonalnie i to nawet sporo przy tych okazjach, mój lekarz powiedział-nie przesadzać z częstotliwością bo alkohol na drugi dzien może wywołać lęki, ale pić można rozsadnie

jednak może nastąpić reset i nastrój pod psem przez kilkanascie dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, marcinzen napisał:

jednak może nastąpić reset i nastrój pod psem przez kilkanascie dni

Sam alkohol jest lękogenny jeśli przesadzimy z ilością, jeśli ktoś nie ma problemu z rozsądnym piciem (tj dla przyjemności i dobrego humoru nie do upadłego) to nie będzie problemu, ani restetu, ani dola. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Mnie zdarzylo się raz tylko przesadzić na własnym ślubie i rano ratowałam się hydroksyzynka, przespałam pół dnia i wszystko było w porządku. Jeśli ktoś ma problem z rozsądnym piciem, niech alkoholu nie rusza, to jasne. Natomiast kolega pytał o 4 piwka - przy tej ilości nic mu absolutnie nie grozi 🙂 pozdrawiam Was 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzien dobry. Wesolych Swiat zycze 🎄🎄🎄⚡⚡

Takie pytanko mam od kilku dni czuje ze mi non stop zimno, mam lodowate ręce i stopy i generalnir czuje sie skostniały. Jestem na 60mg Paro plus 75mg Doxepiny , 1mg Fluanxolu. Ktorys z tych lekow moze powodowac takie dolegliwosci? Czy to zwiazane ze Swiatecznym nierobstwem🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, PiotrekLondon napisał:

Dzien dobry. Wesolych Swiat zycze 🎄🎄🎄⚡⚡

Takie pytanko mam od kilku dni czuje ze mi non stop zimno, mam lodowate ręce i stopy i generalnir czuje sie skostniały. Jestem na 60mg Paro plus 75mg Doxepiny , 1mg Fluanxolu. Ktorys z tych lekow moze powodowac takie dolegliwosci? Czy to zwiazane ze Swiatecznym nierobstwem🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

Może to od zimna. U mnie np na minusie jest. Poczytaj w ulotkach 😉Jak w końcu zadziałała paro? 

Ja już 2.miesiąc 2 tabletki i czuje się coraz lepiej. Jestem spokojna i nawet! Wesoła! 

Jeśli chodzi o alkohol, testowa łam na sobie i nie zauważyłam żadnego zwarcia. 

Spokojnych świąt wszystkim! 🌲🎁😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi