Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

ogolnie pierwszy miesiac na paro sen byl do dupy dlatego bralem xanax... potrafilem sie budzic 4-5 razy spocony z tachykardia itp... teraz jak juz paro dziala sen jest leszy ale plytki.... obojetni jaki halas mnie budzi... i niestety rano czuje sie nie wyspany.... potrafie 5-6 razy zrobic wdusic w komorce drzemke....

dlatego niby dostalem chlor... by nie brac xanaxu na noc i nie potrzebnie sie od niego uzalezniac.....

ogolnie zauwazylem tendencje ze lekarze sie bardzo boja benzo... mimo ze powiedzialem mu ze bez problemu z niego schodze bo juz 2 razy to czynilem...

twierdzil ze ten chlor to najnizsza dawka i tylko dla polepszenia spania....

a clona dal mi doraznie.... jakby mial skutki uboczne podniesienia dawki parogenu i jakies ataki paniki.....

wlasnie sie zastanawiam czy faktycznie np w czwartek nei wziasc chlor zamiast xanaxu na noc....

w piatek... kolejny raz.... i w sobote podniesc parogen na 30.....

najlepszy byl tekst rodzinnej ze mam sprobowac clona jak sie po nim czuje ??

ale co mam sobie wywolac atak paniki by go sprobowac ?? heheheheh przeciez nie bede go bral przy delikatnym stresie...

a z ciekawosci jak bedzie za mocny dla mnie to jak moge zareagowac ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc wam wszystkim ;)

Feniksx , u mnie przedawkowanie benzo objawia sie poprostu sennoscia, ktorej nie moge opanowac ;) Przedawkowanie benzo zdarza mi sie raz do roku, gdy zona kaze mi leciec na urlop samolotem :D Biore zamiast jednej, trzy tabletki lorazepam i nie mozna mnie z samolotu wyciagnac po ladowaniu :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yhm.... czyli jak Clon bedzie za mocny to ewentualnie walne sie spać w miejscu w ktorym bede i beda musieli mnie zatachać do chaty ?? :D

-- 01 lip 2015, 12:55 --

Od piątku zaczynam dam wam znać jak sie czuję... patryk29 o chlor dobrze się wypowiadają....

więc może uzasadniać to swoje źle zdanie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szav wytrzymaj do 2 miesiąca A potem dopiero pierdolnij....

A ja jutro muszę jechać do Wrocka na delegację... makabra 4h w jedną stronęi 4h w ddrugą...

-- 01 lip 2015, 22:27 --

Szav wytrzymaj do 2 miesiąca A potem dopiero pierdolnij....

A ja jutro muszę jechać do Wrocka na delegację... makabra 4h w jedną stronęi 4h w ddrugą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostalam znow paroxinor 20 mg, dodatkowo doraznie jakis odpowiednik xanaxu (na litere A, 0,25 mg do brania jednorazowo 1/2 lub cala tabletka). Poki jestem troche spokojniejsza odwlekam branie paro, poczekam, jeszcze sie ludze ze moze jakos sama dam rade i sie ogarne. Wziac zawsze moge, a jednak wolalabym obejsc sie bez lekow. Choc swiadomosc posiadania tego doraznego juz mnie jakos uspokaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yhm.... czyli jak Clon bedzie za mocny to ewentualnie walne sie spać w miejscu w ktorym bede i beda musieli mnie zatachać do chaty ?? :D

-- 01 lip 2015, 12:55 --

Od piątku zaczynam dam wam znać jak sie czuję... patryk29 o chlor dobrze się wypowiadają....

więc może uzasadniać to swoje źle zdanie???

Tutaj nie ma za bardzo co uzasadniac, neuroleptyki to syf i tyle, o ile ssri jeszcze do czegos sie nadaja, tak neuroleptyki sie daje jak chce sie kogos upierdolic do snu i zeby rano nawet nie mial sily myslec o lękach albo o samobójstwie, choc terapeutycznie ma to tez swoje plusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bmwfan a czemu tak szybko zmniejszasz dawke ?? zalecenia lekarza ???

deoodeoo a jak dlugo bierzesz juz ten mix ???

bo ja bym nic nie dokladal tylko czekał az to sie ustabilizuje....

Lek spowodował u mnie pewien skutek uboczny i będę próbował przerzucić się na doxepin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopaki jak juz wspomnialem w temacie o Wenli.... czuje sie duzo lepiej od 2 dni.... czuje sie tak jakos pozytywnie... tylko o 19 dopada mnie zmeczenie....

zastanawiam sie czy jest sens zaczynac to nowe leczenie z podpisu... ob mialem zaczac w piatek.... i nie wiem czy zostac na parogenie 20mg.... czy mimo to zwiekszyc na 30mg ??? i zamiast xanaxu brac chlor na noc ??

wiekszosc somatycznych objawow ustapila.... zostal jeden bardzo uciazliwy mianowicie zgaga..... na ktora dostalem Helides 40mg...

doradzcie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bmwfan , jesli bierzesz 2 miesiace to nie jest zbyt dlugo, ale tez nie ma sie co spieszyc z odstawianiem. Pobierz jeszcze kilka dni po 10mg, w zaleznosci jak sie bedziesz czul, jak sie ustabilizujesz to bierz potem po 5mg. Ja tez mam strasznie wysoki cholesterol, ale nigdy nie pomyslalem, ze to moze byc po paro. A nawet jesli tak jest, to wole miec zajebiscie wysoki cholesterol niz siedziec w domu z depresja ;)

Pozdro

-- 02 lip 2015, 22:15 --

Feniksx , ciesze sie , ze sie dobrze czujesz ;)

Moze poczekaj z tymi 30mg jeszcze kilka dni. Zobacz czy to dobre samopoczucie sie utrzyma na 20mg. Zwiekszyc zawsze mozesz ;)

3maj sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam coraz większą depresję i nie wiem czy to działanie paro, czy raczej skutek obniżenia lamotryginy kilka tygodni temu. Obstawiam to drugie, heh. Pojawiła się lekka derealizacja i mętlik w głowie, który sprawił, że siedziałem dziś w pokoju cały dzień i nie miałem motywacji, aby cokolwiek sensownego z sobą zrobić. Gdzie te czasy, kiedy samo paro wystarczało, aby jakoś funkcjonować... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wróciłem od lekarza. Muszę polecić propranolol. Nie byłem przekonany do tego leku, ale naprawdę działa świetnie na lęki. Miałem brać 10mg a biorę 40 ;) wciąż jednak żyje i na ulotce napisane jest, że 40 też jest spoko na nerwice. Co jeszcze lekarka przepisała mi Depakine, bo się przestraszyła jak jej powiedziałem, że mam czasami takie głośne myśli i że mam wahania nastroju, niestety to prawda. Potrafię 2h być mega zadowolony, a potem lęk niepokój i strach. Bral ktoś tą Depakinę bo opinie takie se są o niej. I ponoć się tyje...;/ Zastanawiam się czy w ogóle ją brać. co myślicie? I na prawdę polecam ten propranol. Mało kosztuje, bezpieczny, nie żaden psychotrop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki a powiedzcie mi jedno, czy leki IPP w moim przypadku jest to (Esomeprazolum), na żołądek, zgage itp. mogą mieć wpływ na lęki??

bo tak jak miałem super ekstra nastrój od kilku dni, wczoraj wzielem na noc tabletke Helides (Esomeprazolum) bo mialem mega zgage...

2h pozniej zgaga ustapila natomiast pojawil sie lekki niepokoj znowu problemy lekko z oddechem...

dziś to samo.... rano idealny dzień w pełni zadowolony o 12 tabsik na zgage bo mam je brać przez miesiąć by uspokoić somatykę żołądka i no tego co produkuje kwas ;D zapomnialem w tej chwili...... i co 2h póżniej złe samopoczucie lęki, nerwowość.... itp.

czy to znowu moja głowa ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi