Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Catriona napisał(a):

Za dużo seriali ;) w Pl się tego nie praktykuje.

ALe to jest ciągle ta sama seria 😉

Część wam właśnie wstałam. Tzn. obudziłam się ok siódmej, żeby skorzystać toalety, ale potem poszłam znowu spać. Pasowałoby ogarnąć śniadanie. Mam katar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, bei napisał(a):

Tak wogóle to jest poważna sprawa. Czy ja powinnam wziąć teraz normalnie wieczorem Anafranil przed tymi badaniami w medycynie pracy? Rano domyślam się,że eutyrox dopiero po badaniach, co nie?

Leki bierzesz normalnie. One nie mają wpływu na wyniki badań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, bei napisał(a):

Zwykłe badania w medycynie pracy. Wiem, że mam być na czczo, czyli według mnie bez leków. Nie umrę, jak je wezmę po badaniu 🙂.

Na czczo masz być bo na pewno glukoza będzie sprawdzana. Leki na tarczycę nie mają wpływu na wyniki podstawowych badań.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yess, śmiało łykaj, jak tam chcesz, w końcu to tylko reguluje tsh, t4, t3, a tego raczej w badaniach w medycynie pracy nie sprawdzają

chociaż ja tam przed jakimikolwiek badaniami wstrzymałabym się z lekami, alkoholem, tłustymi posiłkami itd.

tak żeby mieć całkowicie czysty obraz swojego organizmu

Letroxa nie biorę od wielu miesięcy, a czuję się tak samo, tylko mi znowu włosy wypadają

ale już zamówiłam sobie suplementy bez recepty

nie chce mi się wiecznie kontaktować z lekarzami z prośbą o odnawianie recepty, badania i tak do usranej śmierci, to nie dla mnie, dam sobie radę inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat Euthyrox grzecznie biorę, bo wiem, że u mnie każdy skok TSH wpływa na wszystko 🥲 wizyty u endo mam raz w roku i przepisuje mi zapas leków na rok. Od biedy sama sobie wystawię receptę. Z tym, że ja mam oprócz niedoczynności zapalenie tarczycy (nie Hashimoto).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi