Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też mam urlop. Na razie nieproduktywny, ale jeszcze się nie poddaje, jeszcze jest nadzieja, że się ogarnę.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z założenia mam tydzień na ogarnięcie mieszkania trochę, Żona i córka wyjechały do Babci - więc sam działam

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja taki tydzień na "ogarniecie" (w moim przypadku posprzatanie) mieszkania mialam juz w życiu nieraz i mi to nie wychodzilo, więc przestałam robić założenia.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, bei napisał(a):

Ja taki tydzień na "ogarniecie" (w moim przypadku posprzatanie) mieszkania mialam juz w życiu nieraz i mi to nie wychodzilo, więc przestałam robić założenia.

E no co Ty, w moim przypadku musi się udać, nie pierwszy remont w życiu - tym razem tylko kosmetyka, więc proste. A ja sprzątać lubię, jestem pedantem. Tym bardziej lubię jak mi nikt nie przeszkadza w tym sprzątaniu i remontowaniu 🙂 

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Raccoon napisał(a):

Urlop jest od odpoczynku a nie od remontu!

Czasem też od remontu i innych spraw, które wymagają wolnego czasu. Trudno to robić jak się pracuje na etacie. Jedną część urlopu wykorzystałem już wyjazdowo i odpoczynkowo, teraz trzeba trochę ogarnąć chałupę 🙂 Nie ma wyjścia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sometimes I pretend to be normal but it gets boring so I go back to being me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, adrenochrome napisał(a):

W sumie to niewiele. Deszcz za oknem, muzyka w głośnikach i kawa w kubku.

Przy obecnej pogodzie brzmi całkiem miło  ;) co się sączy z głośników? 

Twoje własne oczekiwania ranią cię bardziej niż cokolwiek innego. 

Dbanie o siebie jest największym wyrazem dbania o najbliższych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Illi napisał(a):

Przy obecnej pogodzie brzmi całkiem miło  ;) co się sączy z głośników? 

Dzisiaj Coma ;)

10 minut temu, Maat napisał(a):

A za oknem co tam masz?

Wyżyny,niziny?🙂

Muzyki jakiej słuchasz?

Ja lubię trochę z ludzi powyciągać...

Niziny, rozległe niziny. I trochę topoli.

Muzyki słucham różnej, różniastej. Od poezji śpiewanej, przez rocka i metal aż do muzyki klasycznej ;) 

a Ty?

Deszcz, los cebula i krokodyle łzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, adrenochrome napisał(a):

Dzisiaj Coma ;)

Oooo, moje klimaty ;) chętnie bym posłuchała. 

Twoje własne oczekiwania ranią cię bardziej niż cokolwiek innego. 

Dbanie o siebie jest największym wyrazem dbania o najbliższych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Raccoon napisał(a):

15 minut przerwy na 8h pracy to jest jakiś żart, wyzysk i wykorzystywanie pracowników, którzy potem to odchorowują.

Ja sie zgodzę z tym że to niewiele. Ostatnio poznałam osobę ktora ma chyba godzinę przerwy za ktora placi pracodawca. U mnie też raczej nikt nie zwróci uwage na to,  że ktoś za długo był na przerwie. Ja nie patrze na zegarek idąc na przerwe. Ide, jem jak skończę to wracam. Pod tym wzgledem nie mogę narzekać.

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś miałam prace w której jakbym się uparlam to mogłam książkę przeczytać na zmianie i... zrezygnowałam z niej. Sa różne zawody, różne prace, zawsze można próbować znaleźć coś co będzie nam bardziej odpowiadać.

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Raccoon napisał(a):

Co to za robota gdzie jest tyle czasu wolnego że można czytać książkę?

Ochrona. Wszystko zależy od obiektu na którym sie jest, czy jest się samemu i co ma się robić. Są miejsca w których przez większość czasu nic konkretnego nie trzeba robić.

Edytowane przez bei

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Raccoon napisał(a):

Marzy mi się taka praca, wysyłałem cv 47 razy na ochronę i mnie nie przyjęli.

Ja zaczynałam od  bycia ochroniarzem w markecie na umowę zlecenie i to wcale nie była jakaś super praca. Tą o której wpomnialam dostałam dzieki stopniowi niepełnosprawności który wtedy miałam. Uważam, że najprostszą drogą do ochrony jest właśnie stopień, ewentualnie pozwolenie na broń.  

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Raccoon napisał(a):

Dyskryminacja w najczystszej postaci

Czy ja wiem, chyba nie do końca. Taki jest m.in. sens przyznawania orzeczeń o stopniu niepełnosprawności, żeby pomóc tym osobom tak żeby pracodawcy chcieli je zatrudniać. Akurat w ochronie praca też jest różna, czasami na dworze w zimie, czasami stresująca, czasami ktoś się na ciebie wydrze, potraktuje jak śmiecia. Ja pracowałam jako strażnik w 3 różnych miejscach i za każdym razem pracodawca sam decydował, żeby mnie przenieś. Starałam się być miła dla współpracowników i to też ma wpływ, bo atmosfera w pracy jest ważna.

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Raccoon napisał(a):

No mi chodziło o taką pracę gdzie w kamerki patrzysz, to jest najlepsza praca świata bez stresu. Spełnienie marzeń zawodowych. 

Ja takiej nie wykonywałam, więc nie wiem, czy to jest tak kolorowo jak się ci wydaje. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi