Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czekam na...

Illi

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, jasia1 napisał(a):

No podobno trochę ten skwar ma potrwać, MA SA KRA 🤣

Ano niestety.

10 godzin temu, acherontia styx napisał(a):

Co Wy chcecie...najlepsza pogoda 🥰

Gdybym miał klimatyzację w pracy to mniej bym narzekał ;) Ale i tak wolę takie 26 - 27 st. Dla mnie najlepsza temperatura na lato ;)

9 godzin temu, Meya napisał(a):

Wrrrr 😉❤️😘

No dziś będziemy się topnieć 🫠

Czekam na... mrożoną kawę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Państwo, za 4 miesiące będziecie narzekać, że jest zimno 😎 parę cieplejszych dni z temperaturami 30+ stopni przeżyjecie ;) a zimne napoje jak jest jest upał sprawią, że będzie Wam finalnie jeszcze bardziej gorąco, bo organizm będzie produkował ciepło, żeby się ogrzać. Ciepłe napoje się pije w upał właśnie, bo wtedy organizm chcąc wyrównać temperaturę zacznie się chłodzić. Magia termoregulacji organizmu ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, Meya napisał(a):

Hahaha nie wszyscy 😉 Acherontia będzie pewnie zachwycona 😀

Dobrze, że nie piję kawy, biorę kofeinę w proszku. Nawet nie dotknę dzisiaj czajnika 🙂

Czekam na wenę i entuzjazm

2 minuty temu, acherontia styx napisał(a):

Drodzy Państwo, za 4 miesiące będziecie narzekać, że jest zimno 😎 parę cieplejszych dni z temperaturami 30+ stopni przeżyjecie ;) a zimne napoje jak jest jest upał sprawią, że będzie Wam finalnie jeszcze bardziej gorąco, bo organizm będzie produkował ciepło, żeby się ogrzać. Ciepłe napoje się pije w upał właśnie, bo wtedy organizm chcąc wyrównać temperaturę zacznie się chłodzić. Magia termoregulacji organizmu ;) 

Ja tam narzekać nie będę :D Czekam na epokę lodowcową.

Piję głównie wodę w temperaturze pokojowej, może być? ;) Ale mrożonej kawy sobie nie odpuszczę dzisiaj  🫠

Jeszcze czekam na kasę za zwrot towaru 🤨

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, zew napisał(a):

Jeszcze czekam na kasę za zwrot towaru 🤨

O, a ja czekam aż sponsor badania klinicznego zwróci mi łaskawie hajs za poniesione koszty w związku z udziałem w tym badaniu. Zaraz minie pół roku a kasy nie widać (a wiszą mi jakieś 300-400zł)😤

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Meya napisał(a):

Będziesz dzisiaj biegać? 😀

Już byłam biegać chwilę po 19 :D 

1 godzinę temu, Meya napisał(a):

Jakie to było badanie?

Nad nowym lekiem antydepresyjnym. Nie przeszłam całego. Sama celowo się zdyskwalifikowałam po 2 tygodniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Meya napisał(a):

Dlaczego? Źle się po nim czułaś? Szacun, że się w ogóle odważyłaś 🙂

Miałam dziwne bóle w klatce piersiowej, a nawet nie tyle ból co ucisk i to nie było od serca o czym wiedziałam i bez badań (oczywiście EKG zrobiono mi milion razy, żeby się upewnić i oceniało je z 3 różnych lekarzy). Plus trochę za upierdliwy był udział w tym badaniu (wizyty w ośrodku praktycznie co tydzień i to w godzinach, w których ja pracuję), a ja miałam wtedy inne, ważniejsze sprawy na głowie, plus moje samopoczucie na ten czas było bardzo słabe. 
Ja się bardziej z ciekawości zgodziłam niż z potrzeby, bo finalnie i tak kończąc swój udział czułam się gorzej niż w dzień kiedy lekarka mi to zaproponowała. Chciałam zobaczyć jak to jest być po stronie "królika doświadczalnego", bo po stronie zespołu badaczy to wiem, bo pracowałam chwilę w ośrodku bad. klinicznych ;) i w sumie to była moja główna motywacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Meya napisał(a):

A wiadomo zatem, jakie mogły być przyczyny tego ucisku? I czy ten lek będzie dostępny w Polsce?

Jeśli będzie to najwcześniej za 2-3 lata. Na razie trwa III faza badań klinicznych i jak ona się zakończy pomyślnie to dopiero firma będzie mogła złożyć wniosek rejestracyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie RPG, teraz siedzę na 6600xt, zamierzam zmienić na rtx 5060 (jak wyjdzie), będzie to najniższy segment cenowy nvidii. Potężne będą 5080 i 5090 i prądożerne, nie dla mnie.

Jak już człowiek zagra w rozdzielczości 1440p to niechętnie wraca do 1080p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 godzin temu, Liber8 napisał(a):

Głównie RPG, teraz siedzę na 6600xt, zamierzam zmienić na rtx 5060 (jak wyjdzie), będzie to najniższy segment cenowy nvidii. Potężne będą 5080 i 5090 i prądożerne, nie dla mnie.

Jak już człowiek zagra w rozdzielczości 1440p to niechętnie wraca do 1080p.

Ja właśnie wymieniłem RX6600XT na RTX4070S, zrobiłem UV, ustawiłem zegar na 2625mhz i jest mega cichutka.

Edytowane przez AVRL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi