Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

A Kejti się niedawno spotkała z Francisem :classic_ninja: Nie oceniam, ani nie mówię, że to źle, tylko, że coś mi tu nie gra. 

Perry-Bloom-Meet-the-Pope.jpg

Ostatnie newsy (ew. fake newsy :D ) mówią, że Kejti zachęca swoich fanów do modlitwy, a w niektórych mowa o tym, że modlitwa do szatana powinna być obowiązkowa.

https://newsbook.pl/2018/01/18/katy-perry-modlitwa-do-szatana-powinna-byc-obowiazkowa/

yy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rafs :uklon: 

Jasne że tak, ale wiesz, znajdą się tacy co powiedzą, że Katy Perry nigdy nie spotkała się papieżem i to będzie fake news.

Druga strona newsów medialnych - kazała modlić się do szatana. Będzie to true newsem, bo nikogo w dzisiejszych czasach nie obchodzi co jest prawdą, kłamstwem, czytają i wierzą w ekran LCD, internet i to co im pokaże na ich ulubionych stronach.

@rafs to pierd*lone głupie społeczeństwo łyknie wszystko, bez jakiejkolwiek analizy. Ostatnio "pierd*lonym głupim społeczeństwem" nazwał społeczeństwo Stonoga, teraz gnije teraz w więzieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liber 8 , ale te zdjęcia to specjalnie nie w temacie wątku , który brzmi Religia,wiara,modlitwa,świadectwa,uzdrowienia -  tak brzmi :>>>

--- może w wątku "Śmiech to zdrowie"  , albo " antyklerykalizm , albo " te cholerne , bogate  pasibrzuchy ,,,

Nie wiem , ale traktujmy sie z powagą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa wątku się zgadza, zdjęcia wstawione prawidłowo, myślałem, że porozmawiamy o kardynale Dolanie? I wypraszam sobie żebyś sugerował, że jest on "otyłym pasibrzuchem".
To, że lubi sobie pojeść, nie oznacza, że mamy go za to oceniać i krytykować, każdy ma swoje słabości.
Ja modlę się o jego uzdrowienie, od tego jest ten wątek.

Czasem jak zje swoje, to nabiera na widelec z talerza osoby, która siedzi obok o_0
Jego zachowania często odbiegają od normy, trzeba się za niego pomodlić. 

cardinal-timothy-dolan.jpg

image.jpg

CEF.Dolan_.3-24-16-s.jpg

20130226cnsbr14111-1024x685.jpg

19.1n004-5.cardinal1.c.ta--300x300%5B1%5

dola.jpg

394D3B1A00000578-0-image-a-3_14765766736

2-19archjpg-6e74abc5b5509fe2.jpg

wpid-photo-20141103231517.jpg

dolan.png

A teraz całkowicie na poważnie - w książce Marii Valtorty (nie pamiętam już której, dużo ich ma na koncie) był taki fragment, który mi utkwił - że gdyby Jezus przyszedł ponownie teraz, i usunąłby w pierwszej kolejności "pasibrzuchów", złoczyńców, itd. to jest cała masa ludzi (takich zwykłych pobożnych katolików co są na mszy co niedzielę), a oni z radością przelecieliby się po ich martwych ciałach i ucieszyli z ich śmierci. A tu zupełnie nie o to chodzi. Jezus nie chce takich dusz. Nie pamiętam nazwy książki, może ktoś kojarzy? Opowiedziałem to po swojemu, a wolałbym zacytować fragment z książki. 

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 13.06.2018 o 20:04, Liber8 napisał:

myślałem, że porozmawiamy o kardynale Dolanie?

---coś Ty sie tak czepił akurat tego kardynała . Jakiś wyjątkowy , czy co ?Nawaliłeś tyle jego zdjęć , w jakim celu ?

ja nie wiem. Ty się za Niego modlisz ? Chodzi o to ,że coś z nim nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Kalebx3 Gorliwy napisał:

Nawaliłeś tyle jego zdjęć , w jakim celu ?

Testuję tagi img, działają bez zarzutu.

A kardynałowi i jemu podobnym życzę, żeby sami zaczęli przestrzegać tego, czego nauczają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, wiejskifilozof napisał:

Tros\zkę posiedziałem,na ateistycznych stronach.Dają otuchy,🎻

Cóż, generalnie lepiej się czujemy, jeśil spożywamy pokarmy, które chcemy zjeść zamiast tych, które wmuszją w nas inni.

Jak chcesz otuchy, to polecam ten temat: 

Edytowane przez nvm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.05.2018 o 19:00, Liber8 napisał:

Polacy coraz rzadziej korzystają z gotówki. Dostrzegają to banki, sklepy, a teraz nawet kościoły. - Płacenie kartą w kościele to same zalety - przekonuje w rozmowie z WP finanse o. Andrzej Batorski - proboszcz parafii, która jako pierwsza w Polsce wprowadziła terminale płatnicze.

Kościół Katolicki -szczególnie w Polsce po 1989r -to niewiarygodnie bogata organizacja 📈  , żeby tego było mało mnóstwo przedsięwzięć jest załatwiane pracownikami tzw: "wolontariatu"  -ale jeśli macie ochotę jeszcze wspierać to wpłacajcie kartami i czym tam chcecie :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi