Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest przedstawienie, żeby sobie iść i popatrzeć.

A co to jest? Jeśli sobie pójdziemy z Pasażerem popatrzeć na przedstawienie, to nas palec boży dotknie?

Oj, toż to nie o palec Boży się rozchodzi tylko o pęto diabła. Szatan jak się w trakcie figli z księżulkiem pokapuje, że ma do czynienia ze słabą i podatną na jego mHroczne wpływy jednostką to przeskoczy sobie z kwiatka na kwiatek, zabierze Cię na przejażdżkę i w Twojej skórze pójdzie sobie na bal maturalny. Albo pizgnie Tobą o ścianę z przeciążeniem 300g. Szkoda tynku. :D

Dobra, pula szyderstwa na dziś wykorzystana. Odwrót z wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma risepszyn jak jest. No Jowisz bardzo ładnie brzęczy o tej porze roku i w ogóle. A co do punkstera to mi się przypomniało jak kiedyś na katechezie nam wciskali kit, że każdy punk podświadomie szuka/ pragnie Boga, no bo jak się potknie przykładowo o krawężnik i wy... tenteguje na facjatę to odruchowo krzyczy "O mój Boże" albo "O Jezus Maria". Chociaż jak dla mnie to jest wzywanie imienia nadaremno, no chyba, że chciał, żeby Bóg go poskładał do kupy z chodnika. No ale co ja tam wiem. No i wydaję mi się, że punksterzy to raczej jak się wy... tentegowywują na chodnik to wtedy krzyczą "O kur... " albo "O ja pierd...".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom, wgl interesujaca jest idea nieba

-----------

oftopik

znam troche punkow, raczej krzycza ''o ku*wa moj jabol'' jak sie gdzies wytrynialaja, no chyba ze akurat nie maja jabola, to wtedy bez dwoch ostatnich slow

tesknie za wojnami z grubymi naiwnymi katechetkami, to byly kabarety na zywo

----------

ej, edytowales posta xD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo religii ja pamietam dawno , dawno temu w moim mieście, miałam z 17 lat, miał odbyc sie koncert metalowy, przyszło pełno metali, takich w długich włosach z obrozami, kolczykami takich ostrych , tez chciałam na ten koncert isc, a tu sie okazało,ze koncertu nie ma tylko jakies spotkanie Hari Kriszna,ale nikt wczesniej nie ogłosił, ze koncertu nie ma i stoi taki wytatułowany metalowiec i mowi k...wa odwołali kocert, podchodzi do niego taki na łyso wygolony krisznowiec w tej ichnej szacie i mowi bracie kochajmy sie, miłójmy pokoj, nie denerwuj sie, a ten metalowiec do niego mowi ku..wa jak ci przy......dole bracie to zaraz bedziesz miał pokoj///

sytuacja autentyczna w 100% , do końca zycia nie zapomne hahahahahaha, dobre to było

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. Niech będzie Lucuś. Pytanie za 100pkt- o co kaman?

A) Piekło stworzył Bóg, a Szatan siedzi tam za karę i cierpi tak samo jak udręczone dusze.

B) Piekło stworzył Bóg, a Szatan jest tam panem na włościach bo jako administrator tego smolistego rynsztoka wrzuca dusze grzeszników na "warsztat".

C) Piekło stworzył Szatan i jest tam panem na włościach bo tak mu się podoba, break the law, disrispect the rules itede.

D) Piekło stworzył Szatan ale coś mu nie pykło w obliczeniach i dlatego mamy globalne ocieplenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasażer,

mi tam bóg na nic jeszcze nie odpwiedział jak pytałam teraz wiem dlaczego religijne kraje sa najbardziej zacofane, bo zamiast sami pracowac modla sie i czekaja na odpwoiedź a bog milczy a z tej modlitwy nic nie wychodzi , lipa i tyle

a te mniej religijne działaja same i od razu widac efekty,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma risepszyn jak jest. No Jowisz bardzo ładnie brzęczy o tej porze roku i w ogóle. A co do punkstera to mi się przypomniało jak kiedyś na katechezie nam wciskali kit, że każdy punk podświadomie szuka/ pragnie Boga, no bo jak się potknie przykładowo o krawężnik i wy... tenteguje na facjatę to odruchowo krzyczy "O mój Boże" albo "O Jezus Maria". Chociaż jak dla mnie to jest wzywanie imienia nadaremno, no chyba, że chciał, żeby Bóg go poskładał do kupy z chodnika. No ale co ja tam wiem. No i wydaję mi się, że punksterzy to raczej jak się wy... tentegowywują na chodnik to wtedy krzyczą "O kur... " albo "O ja pierd...".

Mi na rekolekcjach ksiadz lepszy kit puszczał, ze przez muzyke rokowa przemawia szatan, że robili badania i wyszło,ze ci co popełniali samobojstwa najczesciej słuchali schodów do nieba i to jest dowód na to,ze przez muzyke rockowa szatan przemawia. Na co ja powiedzałam ,ze co Mozarta mieli słuchac i ze wkońcu do nieba te schody nie do piekła, paru kumpli jeszcze lalo ze smiechu ja tez . Nie mogłam wyrobic jak on gadał te bzdury. wtedy ksiezulo powiedział ,ze jak nas to smieszy to mamy wyjsc no i my wyszlismy z tych rekolekcji pytajac sie wczesniej czy bedziemy mieli nieobecnosci. On, że nie to poszliśmy.Najlepsze ,ze miałam wtedy lat 14 i co niektórzy mu wierzyli a ja naprawde sie skrecałam ze smiechu , nawet niezłosliwie tylko wydawało mi sie to tak głupie juz wtedy i nie dawałam sobą manipulować.

Mozarta tez lubie ,ale to późniejsza historia majac lat 14 schody do nieba były mi bliższe duzo bardziej.

Najlepsze było to ,ze on o tym,ze przez muzyke rockową szatan przemawia mowił na powaznie chyba w sumie ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e) bóg jest odpowiedzią na wszystko

Prawidłowa odpowiedź, wygrałeś balon na bulwę i talon.

nwm, po prostu cienszkie pytanie zadales, przydatne jest zapozyczyc od wroga i wiecie, to taki telefon do przyjaciela, rzucic bogiem i lecisz dalej z koksem, katolicka filozofia zycia

sory zadales hihi, literuwka

,,, etc. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. Niech będzie Lucuś. Pytanie za 100pkt- o co kaman?

A) Piekło stworzył Bóg, a Szatan siedzi tam za karę i cierpi tak samo jak udręczone dusze.

B) Piekło stworzył Bóg, a Szatan jest tam panem na włościach bo jako administrator tego smolistego rynsztoka wrzuca dusze grzeszników na "warsztat".

C) Piekło stworzył Szatan i jest tam panem na włościach bo tak mu się podoba, break the law, disrispect the rules itede.

D) Piekło stworzył Szatan ale coś mu nie pykło w obliczeniach i dlatego mamy globalne ocieplenie.

Według mnie odpowiedź A albo prawie A. Demony są w otchłani, Bóg ją wydzielił od reszty świata. Szatan cierpi, nienawidzi za to Boga i mu złorzeczy. Jedyną siłą, która go napędza to nienawiść, chęć zepsucia Bożych planów i pragnienie, żeby ludzie cierpieli tak jak on i byli potępieni. Bo już mu żadna inna "rozrywka" im nie została. Nie wiem czy ludzie potępieni i demony są w tym samym miejscu. Niektórzy na podstawie Biblii mówią, że to dwa oddzielne miejsca. Apokalipsa mówi, że ostatecznie jedni i drudzy zostaną wrzuceni do miejsca nazywanego zachęcająco gehenną,

jeziorem ognistym, ciemnościami zewnętrznymi, ogniem wiecznym, piecem ognistym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świadectwo nr 2

Kilkanaście lat temu, kiedy byłem dzieckiem, miałem kolkę jelitową i zacząłem kompulsywnie klepać zdrowaśki modlić się do Niepokalanej Panienki Dziewicy Maryi, Matuchny Najpiękniejszej i Najczystszej, dzięki czemu po kilkudziesięciu minutach ból ustąpił.

Moc Maryi :uklon:

nsnmp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli poszukujecie wrażeń, to proponuję odpalić te filmy, zwłaszcza 2 i 4-ty. Mocne.

Mocne? Mnie tam to jakoś nie (wz)rusza. Może na horrorach i filmach sajens fikszyn się za bardzo wyrobiłem.

Możliwe, bo ja nie oglądam horrorów, więc mam inną wrażliwość, ale jest różnica między fikcją a zdarzeniami prawdziwymi, a zakładam, że filmy są prawdziwe (nie mam powodów przypuszczać że nie są). Może jest jakieś inne wyjaśnienie tego zjawiska niż nadprzyrodzone, a może nie. Jak dla mnie to Bóg nie musi działać przez epatowanie grozą (bądź groteską), klimatem psychodelicznym i wynaturzeniem, niczym horrory. Ogólnie dowiadując się, że z nieba dobiegają bardzo dziwne, niewytłumaczalne odgłosy w różnych miejscach świata (przeraźliwe zgrzyty, gniewny wrzask i chór głosów) nie zbywam byle czym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi