Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wybory na prezydenta.

wiejskifilozof

Na kogo zagłosujesz w II turze?  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zagłosujesz w II turze?

• Dudę
      34
    • Komorowskiego
      20
    • Na nikogo- pójdę na wybory, ale oddam "pusty" głos na znak protestu
      4
    • Na Magdę Gessler
      6
    • Nie idę na II turę wyborów
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Mmm, pani Ogórek. :105: Szkoda, że tak się skiepściła tym pójściem w prezydenturę. Wolałem ją, gdy wypowiadała się w telewizorze na tematy kościelne (krytycznie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dudę, to powinno się zgniłymi jajkami obrzucić. W ogóle PiS-suary, to jacyś dziwni fanatycy. Gdy czasem przylądam się tym ich "imprezom", to jedyne co słyszę, że PO to, PO tamto i kupa z tego wychodzi. I to wplatanie na chama kościoła - przez to Duda nie wygra w życiu wyborów - młodzi ludzie nie chcą państwa kościelnego ani ingerencji kościoła w ich prywatne życie a tych, którzy kościoły odwiedzają została już na prawdę garstka, a po za fanatykami PiSu tylko oni pójdą na Dudę zagłosować.

:great:, lubię takie głosy rozsądku. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem naprawde ciekaw wyniku Kukiza w tych wyborach, bo zyskuje on zwolenników, fajny byłby wynik w granicy 20%. Z drugiej strony, gdyby Kukiz założył partię do wyborów parlamentarnych chyba by nie uzyskał takiego wyniku jak indywidualnie, w prezydenckich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem naprawde ciekaw wyniku Kukiza w tych wyborach, bo zyskuje on zwolenników, fajny byłby wynik w granicy 20%. Z drugiej strony, gdyby Kukiz założył partię do wyborów parlamentarnych chyba by nie uzyskał takiego wyniku jak indywidualnie, w prezydenckich.

Myślę że z 15% może mieć, ale Korwin na tym mocno ucierpi i może nawet 5% nie uzbiera. Widzę ze mnóstwo anty systemowych sympatyków Korwina przechodzi na Kukiza a przy Korwinie tylko liberalni gospodarczo ortodoksi zostają. Trochę też Kukiz zabierze Dudzie. A co do wyborów parlamentarnych to Kukiz chyba nie ma zamiaru żadnej partii zakładać ale kto wie może jakaś szeroka platforma oburzonych mogłaby powstać i mocno namieszać na polskiej scenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek bo kurcze prowokujesz.Musisz zrozumieć,że postępujesz nie fair.Tak wyśmiewasz wszystkich,którzy nie mansją Twych poglądów.Musisz zrozumieć,że nie wszyscy będziemy tacy jak Ty.Więcej luzu.Mamy demokrację.Ja jestem za PO i TVN, Ty za PIS i za Gazetą Polską.

Fajnie że w końcu stawiasz TVN i PO w jednym szeregu bo to faktycznie macki tej samej mafijnej ośmiornicy.

To taki mój mały sukces rzekłbym.

Czym prowokuje? Niewygodną prawdą która godzi w wasz mały TVNowsko wykreowany platformerski świat?

Dla mnie możecie sobie popierać i PO i TVN i kogo tam chcecie i jak tam chcecie bo po to jest demokracja.

Czasem lubie troszke poprowokować ale nigdy nie mam zamiaru nikogo obrażać. Mówie niewygodną prawdę której z waszych mediów sie nie dowiedzicie bo przestaniecie głosować na PO.

Od dłuższego czasu bonsai i pinda brutalnie atakują mnie personalnie. Epitetów jakich używają nie bede przytaczał.....

Jednak zarzucenie mi że nie znam się na dziedzinie którą studiuje pracuje i ucze sie od poczatku studiów aż do dzis przez jakichs gimbusów z których świat ogranicza sie tylko do Ukrytej prawdy z TVNu jest po prostu żałosne i smieszne.

Nie oglądam Szkoły i Ukrytej Prawdy.Jakbyś chciał wiedzieć.Atakują Cię, bo próbujesz ich zmusić by byli za PIS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce jest tragicznie wszędzie korki bo tak mało jest aut, przed hipermarketami w weekendy nie ma jak zaparkować bo ludzi na nic nie stać, ludzie w Polsce głodują bo wyrzuca się miliardy ton jedzenia, Polaków nie stać na kształcenie bo tylko 80% 20 latków studiuje, Polacy są tak zabiedzeni bo nowych domów przybywa tak że po 10 latach nie bytności nie można poznać wioski, miasteczka, osiedla.

Sam narzekam na stan Polski ale jak czasem popatrzę na co wyprawia się na około to jednak chyba aż tak źle nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Broń jądrowa i intronizacja Chrystusa Króla" - wreszcie znalazłem swojego kandydata :105: .

Z tą "intronizacją Chrystusa Króla" to taka metafora/skrót myślowy. W praktyce chodzi o to, aby głowa państwa nie piastowała urzędu jedynie dla samej władzy/prestiżu/bogactwa, ale coby "przed tym odpowiednim ołtarzem klękała" (G. Braun) - żeby wierna zasadzie sprawiedliwości, w poczuciu odpowiedzialności za swych poddanych/obywateli, jako ten najświetniejszy z rycerzy/pierwszy sługa boży, tych wszystkich prostych, niezamożnych ludzi bezwzględnie broniła.

No ale dla Was to jest śmieszne, Wy przecież wolicie zdrajców-ateuszy, co to przy pierwszej lepszej okazji, nie bojąc się konsekwencji czynów czy to na tym, czy na "tamtym świecie", sprzedadzą naród w niewolę bankierskich międzynarodówek, mafii, lóż masońskich, obcych i rodzimych służb specjalnych, a ze zrabowanym pieniędzmi - złotem/dewizami - wyjadą daleko za granicę, na ciepłe plaże przy swoich wielkich willach i pałacach się w słońcu wylegiwać ...

A co do broni jądrowej, w czym Polska jest niby gorsza od takiej np. Anglii, Francji, czy Izraela, że ma mieć posiadanie głowic atomowych kategorycznie zakazane, he ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sługa boży. :hide:

Nam bardziej przydałaby się elektrownia atomowa, a nie broń jądrowa. Czy jest jakiś kandydat na prezydenta, który popiera budowę takich elektrowni? Nie śledzę programów wyborczych, przyznam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, Korwin popiera na 100 %, Braun na 100 %, a co do Kukiza - on również jest za niezależnością i bezpieczeństwem energetycznym Polaków, ale czy konkretnie "za atomem" ? - hmm, raczej tak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle PiS-suary, to jacyś dziwni fanatycy. Gdy czasem przylądam się tym ich "imprezom", to jedyne co słyszę, że PO to, PO tamto i kupa z tego wychodzi

Przecież na Pis głosują albo ci, którzy nie widzą innej realnej siły politycznej, która nie tyle może zmienić Polskę, co może mniej zaszkodzić niż PO. Albo staruszki z radia maryja. Co tu dużo mówić. PO i PIS od lat prowadzą ten medialny cyrk, gdzie jedni drugim skaczą do gardeł, ale ich rządy nie wiele się różnią w praktyce. Takie są fakty. Przecież Pis kreowano kiedyś na partię, która miała przeprowadzić lustrację i rozbić rządzący układ. Niby WSI zostało zlikwidowane ( niestety tylko formalnie nie istnieją), ale nikt tak naprawdę nie odpowiedział za popełnione przestępstwa. Mało tego Kaczor odznaczył przecież w 2005 r orderem Jaruzelskiego. W sprawie spełnienia żydowskich roszczeń majątkowych posłowie Pis-u i Platformy byli jednomyślni. Tak jak w przypadku wielu innych szkodliwych ustaw. Do tego ciekawi historia ojca braci Kaczyńskich, gdy po wojnie w 45 r mordowano na ziemiach polskich żołnierzy AK. Oczywiście nikogo nie dziwi, że Rajmund Kaczyński, który był jednym z nich, dostaje mieszkanie na Żoliborzu i zostaje wykładowcą na uczelni. Potem wykładał na tych marksistowskich uczelniach, co pozwala nam zrozumieć genezę poglądów naszych dwóch bliżniaków- wzywolicieli umęczonego narodu, których partię się nazywa błędnie prawicową.

No ale czego można wymagać od wyborców w tym kraju ? nawet na tym forum gazety, którym bliżej do lewicy nazywa się prawicowymi, tylko dlatego że mają jakiegoś pierdolca na punkcie katechizmu kościoła i muszą to eksponować na każdym kroku ( dobrym przykładem jest Fronda) . Najpierw należy dyskusję zacząć od rozróżnienia tego co jest prawicowe, a co lewicowe. Gdzie kończy się kapitalizm, a zaczyna socjalizm, bo po prostu już wkurwia rzucanie tymi hasłami nie wiedząc co one znaczą. Więc podkreślę jeszcze raz ( szczególnie dla detektywa) Pis jest partią obyczajową konserwatywną, czyli umownie prawicową, a gospodarczo jest to partia ultra lewicowa. Tak samo z tymi periodykami, które błogosławią w każdym artykule Jezusa, ale opowiadają się ingerencją państwa w gospodarkę, co godzi w kapitalizm. Bliżej im do nacjolo-etatystycznych zjebów, niż do liberałów, więc spokojnie z tymi etykietkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Brauna to można jeszcze polecić cały cykl Transformacji. Gdyby wszystkie dokumenty historyczne były tak dobrze zmontowane, to podejrzewam, że nawet na lekcjach historii w szkołach przyjęły by się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pół godziny debata na TVP, weźmie udział 10 kandydatów, zabraknie tylko urzędującego Prezydenta. Nie dziwię się. Pojawienie się go na takiej debacie to byłoby przedwyborcze samobójstwo bo byłoby 10 na jednego. Światopoglądowo najbliższy jest mi z kandydatów Kowalski i Braun, ale wydaje mi się, że w debacie najlepiej wypadnie wprawiony w politycznych sporach i telewizyjnych występach Janusz Palikot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem ciekawy jak Ogórek wypadnie bo ona wydaje się że ma problemy z odpowiadaniem na nieznane jej pytania. Korwina pewnie znowu będą podpuszczać a on palnie jakieś głupoty o Hitlerze, strzelaniu do górników i niepełnosprawnych. Palikot, Braun, Duda mogą wypaść b dobrze a co do Kukiza pewny nie jestem, zobaczymy. A Kowalski to mi Pudziana przypomina raczej nie zabłyśnie elokwencją i tylko dla swoich sympatyków może być ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce jest tragicznie wszędzie korki bo tak mało jest aut, przed hipermarketami w weekendy nie ma jak zaparkować bo ludzi na nic nie stać, ludzie w Polsce głodują bo wyrzuca się miliardy ton jedzenia, Polaków nie stać na kształcenie bo tylko 80% 20 latków studiuje, Polacy są tak zabiedzeni bo nowych domów przybywa tak że po 10 latach nie bytności nie można poznać wioski, miasteczka, osiedla.

Sam narzekam na stan Polski ale jak czasem popatrzę na co wyprawia się na około to jednak chyba aż tak źle nie jest.

Carlos jest tak średnio.Nie ma takiego bogactwa jak w Danii,Kalifornii czy Bolonii.Ale i nie ma takiej biedy jak w Albanii,Kazachstanie czy Vanuatu :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sługa boży. :hide:

Nam bardziej przydałaby się elektrownia atomowa, a nie broń jądrowa. Czy jest jakiś kandydat na prezydenta, który popiera budowę takich elektrowni? Nie śledzę programów wyborczych, przyznam.

Ja też jestem za elektrownią atomową.Czemu mamy być gorsi od Japonii czy Francji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.