Skocz do zawartości
Nerwica.com

AFERA TAŚMOWA 2014

chester

Rekomendowane odpowiedzi

Cyt:

Nie ma innej rady, jak przyzwyczaić się do tych zamachów stanu i przestać zwracać na nie uwagi. Wymaga to pogodzenia się z faktem, iż Umiłowani Przywódcy są tylko figurantami wystawionymi na fasadę naszej młodej demokracji przez bezpieczniackie watahy, które przecież o to właśnie umówiły się z nimi przy „okrągłym stole”. A że utworzona w następstwie tej umowy III Rzeczpospolita została przez bezpieczniackie przekształcona w organizację przestępczą o charakterze zbrojnym, no to widać tak musi być, taki los wypadł nam za to, żeśmy w 1989 roku lekkomyślnie uwierzyli, że wolność z rąk komuny można odzyskać bez żadnego ryzyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten koleś od składów węgla miał cos wspolnego z tasmami to tylko dlatego, że nie dogadał się na temat odpału dla kogo trzeba.

Stał się "tłustym bogatym misiem". A jak mawia sienkiewicz tłustych misiów którzy nie chcą "współpracowac" trzeba odwalic i wstawic na jego miejsce takiego co współpracowac bedzie chciał. :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nic przełomowego dla Polski i polaków w związku z aferą podsłuchową się nie wydarzy.Nastąpi ewentualnie podmianka w rządach zakulisowych i tyle.

Ja osobiście na żadną zmianę bym nie liczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martwiąca jest postawa opozycji w tej całej sprawie. Tyle armat daje ta afera by ostrzelać rząd od rana do wieczora. Fakt. Media sprzyjają Tuskowi i pomagają mu przykryć aferę. Pozostaje jednak wrażenie, że opozycja słabo się stara.

Po drugie opozycją jest co najwyżej PiS bo Palikot głosuje tak jak mu Tusk każe. Miller przebiera nóżkami do koalicji z PO.

Gdyby PiS był inna opozycją może byłoby inaczej, a tak będziemy męczyć się ze złodziejami tą i nie daj Bóg następną kadencję :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ale o co chodzi? Czy coś tutaj nowego wypłynęło? Bo oprócz rozmowy Nowaka, to ja tu żadnego skandalu nie widzę. Ot zwykła rozmowa dwóch gości na tematy państwowe. A Sikorski co powiedział? Racji nie ma? Zawsze miałem dla niego wiele sympatii i jak na razie nic tego nie zmienia. Sojusz z USA nie istnieje, bo gdyby istniał, już dawno mielibyśmy bezwizowy ruch między państwami. Polacy to dziwny naród.

I ja myślę podobnie.Mi PO nie przeszkadza,co prawda wolę SLD.Lecz jak mam do wyboru Tuska czy skrajną prawicę wybiera Tuska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nic przełomowego dla Polski i polaków w związku z aferą podsłuchową się nie wydarzy.Nastąpi ewentualnie podmianka w rządach zakulisowych i tyle.

Zbychu,zgadzam się z Tobą.Dziś oglądałem w Polsacie,kobieta musi przeżyć z wnukami za 800 zł.Wątpię czy ją interesują podsłuchy.Mnie średnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tej całej afery taśmowej wynika stosunek PO do obywateli - kilka legendarnych już tekstów:

-Stosunek Ministra skarbu do rozwoju Polski wschodniej:

A ch** tam z Polską wschodnią....

- Stosunek Ministra Rządu do SZTANDAROWEGO projektu Polskie Inwestycje Rozwojowe:

Ch** du** i kamieni kupa

-Stosunek Premiera do Polskich Kierowców po wygranych wyborach:

Teraz to Paliwo może być ku*** po 7 zł.

Jeśli ktoś po takich tekstach nadal woli PO to gratuluje. Dzięki wam ten kraj jest taki jaki jest czyli de facto jest republiką bananową ludzi władzy. Dziękujemy :zonk:

-- 26 cze 2014, 06:37 --

http://wiadomosci.wp.pl/kat,9251,title,Wprost-opublikowal-kolejny-fragment-rozmowy-Radoslawa-Sikorskiego-z-Jackiem-Rostowskim,wid,16710571,wiadomosc.html?ticaid=112f97

Będą kolejne taśmy. Jest dobrze :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tej całej afery taśmowej wynika stosunek PO do obywateli - kilka legendarnych już tekstów:

-Stosunek Ministra skarbu do rozwoju Polski wschodniej:

A ch** tam z Polską wschodnią....

- Stosunek Ministra Rządu do SZTANDAROWEGO projektu Polskie Inwestycje Rozwojowe:

Ch** du** i kamieni kupa

-Stosunek Premiera do Polskich Kierowców po wygranych wyborach:

Teraz to Paliwo może być ku*** po 7 zł.

Jeśli ktoś po takich tekstach nadal woli PO to gratuluje.

Inna sprawa że jeśli ktoś myśli że ktokolwiek z ubiegających się o stołki polityków, oprócz niestety pana Korwina, będzie miał inny stosunek do kraju, wyborców i ich spraw, niż prezentowany powyżej, to... jest bardzo naiwny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doberman, Kurva ja też psiarni nie trawię. Mam z nimi źle skojarzenia.

Przynajmniej jedna osoba wie jaka jest naprawdę POlicja.

Nagranie z POlicyjnej łapanki, cała prawda o polskiej psiarni:

[videoyoutube=3cBofeo1Y74][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inna sprawa że jeśli ktoś myśli że ktokolwiek z ubiegających się o stołki polityków, oprócz niestety pana Korwina, będzie miał inny stosunek do kraju, wyborców i ich spraw, niż prezentowany powyżej, to... jest bardzo naiwny ;)

Wytłumaczenie pt. "Bieżąca ekipa może kraść i oszukiwać naród bo każda inna ekipa która by nie przyszła też będzie to samo robić" jest co najmniej na poziomie jakiegoś małointeligentnego gimbusa.

Taka opinia jest po prostu niepoważna. :time:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny dowcip Korwina nawiązujący do Afery.

Przychodzi mąż do domu i spotyka swoją żonę. Żona do niego mówi:

- Kochanie dostałam anonim a w nim te zdjęcia.

Mąż patrzy na zdjęcia i widzi siebie w dwuznacznej sytuacji ze swoją kochanką. Odpowiada jej.

-Kochanie nie ważne co jest na zdjęciach. Ważne kto te zdjęcia zrobił i kto chce zniszczyć nasze małżeństwo. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INTEL 1, Co do tego linku to wskaźniki makroekonomiczne może i rosną, ale przeciętny Kowalski z tego niewiele ma, bo rosną dysproporcje dochodowe a np udział płac w PKB mamy bardzo niski na poziomie 30 kilku procent podczas gdy w UK np ponad 60% i mimo że PKB pre capita mamy na głowę tylko 2 razy mniejszy od krajów zachodu to zarobki 4 krotnie niższe a ci najniżej uposażani robiący na smieciówkach to już w ogóle są daleko w tyle na poziomie roboli z Chin czy Tajlandii. Ludzi do pracy to może zabraknąć ale nie dlatego że mamy tak wspaniała gospodarkę ale dlatego że młodzi masowo emigrują bo nie chcą tyrać za 5-8 zł na pół czarno i raczej nikt do takiego raju jak Polska nie przybędzie za pracą.

Też zauważyłem ostatnio wzmożoną propagandę jak to wspaniale żyje się w Polsce i jak dynamicznie się rozwija ale np na wzrost pkb ma wpływ też to że budujemy w Polsce ultradrogie drogi, stadiony, przepłacamy za pociągi itd a to przecież są negatywy choć PKB zwiększają, od taki paradoks współczesnej ekonomii. Jak to mówiono w Misiu najlepsze są drogie słomiane inwestycje i polscy politycy wzięli to do siebie.

Tuskousłużne media kłamią( choć nie są to często kłamstwa bezpośrednie ) rano, w południe i w nocy ale chyba coraz mniej ludzi w to wierzy na szczęście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi