Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Siemaneczko :mrgreen:

co tam słychać dobrego?

Anel92, poczekaj do samych wyników, może się okazać, ze nie jest tak źle jak się może wydawać ;)

też kiedyś brałam dłuższy czas leki, które działają uszkadzająco na wątrobę, lekarz kazał zmienić lek na inny i w międzyczasie zrobić badania krwi, po czym po wynikach okazało się, że moja wątroba ma gdzieś te leki i ma się świetnie ;)

ja wróciłam z miasta, byłam załatwić praktyki i w bibliotece. pogoda nieciekawa, ale chociaż tyle dobrze, że jak na razie nie pada.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monmaria, Wiem :** muszę się najpierw oswoić z tym,że coś jest nie tak, przegryźć to i trochę mi przejdzie stres, n razie się martwię tym co w poniedziałek usłyszę a jeszcze we wtorek muszę iść do psychiatry żeby mi zmniejszył ilość leków do minimum jakiego się da i nie wiem jak będę dawać radę psychicznie, oby się wszystko ułożyło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie :D

przeraża mnie trochę moja ilość postów :hide: połowa wybita na zabawach i wyliczankach z nudów ale cholera wygląda jakbym nie spała i nie jadła tylko pisała na forum. Dobrze,że mam konto od 2010 a jest 2014 :mrgreen:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anel92, ale i tak spokojnie. Poczekaj i zobaczysz co powie lekarz. Nie ma się co nakręcać.

ASPAT i ALAT mogą być podwyższone z wielu powodów, chociaż w Twoim przypadku rzeczywiście pewnie winne są leki, ale podwyższone próby wątrobowe to nie jest koniec świata ;)

masz jakieś inne objawy oprócz samych podwyższonych wyników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, tak, mam, bóle brzucha, biegunki, potwornie opuchnięte stopy przy kostkach aż lekarka się wystraszyła jak to zobaczyła

-- 16 maja 2014, 11:14 --

i wzdęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, klepała mnie po brzuchu jak nienormalna powiedziała,że rzeczywiście mam wzdęty brzuch a ja ją mało nie kopnęłam bo mnie bolało to jej klepanie, pierdolone leki ile ja tych leków się już nabrałam to się nie dziwię że wątroba mi siadła, ja nie biorę tylko psychotropów, chorowałam też na inne choroby do tego stopnia,że dostawała bardzo silne antybiotyki nawet 5 razy w roku w końcu musiało szlag wszystko trafić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khaleesi, nic nie mam na wątrobę teraz mam tylko tialorid na te opuchlizny bo są potworne aż chodzić nie mogę

-- 16 maja 2014, 11:22 --

acherontia-styx, nie wiem, ja się nie znam, wiem,że mam tego wszystkiego już dosyć, naokrągło choruje nie tylko na głowę, na prawdę mam dosyć i skąd brać pieniądze na te jebane leki, jestem tak wściekła na to wszystko,że jak się pokaże we wtorek u psychiatry to znowu mnie zamknie w wariatkowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anel92, rozumiem, że możesz mieć dość i że takie coś jest męczące, bo sama bywałam dość częstym gościem w szpitalu/u lekarza (wcale nie zawodowo) ale nie nakręcaj się niepotrzebnie bo to w niczym nie pomoże, wręcz przeciwnie.

Nie masz objawów niewydolności wątroby, żółtaczki polekowej ani niczego takiego. Niech lekarz Ci włączy lek osłonowy na wątrobę, a psychiatra pokombinuje z lekami, które mają mniej hepatotoksyczny wpływ.

Przyjmując długi czas leki nie uniknie się objawów ze strony wątroby, bo głównie tam są one metabolizowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monmaria, Co się dzieje z tą pogodą, u mnie nie pada ale strasznie wieje

-- 16 maja 2014, 11:40 --

acherontia-styx, No mam nadzieję,że nie mam żadnej niewydolności, a możesz mi powiedzieć od czego wykluczając nerki mam tak strasznie spuchnięte stopy? to jest bardzo duże opuchnięcie które w ogóle nie schodzi od jakiegoś już czasu, nawet na chwilę, jest obolałe i ledwo chodzę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi