Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Verinia napisał(a):

Nie przeżywaj.

Życie to tylko chwile.

To jest ważne aby być samowystarczalnym i zabezpieczonym na przyszłość, jeśli się nie chce potem żebrać pod kościołami.

3 minuty temu, Verinia napisał(a):

Nie przeżywaj.

Życie to tylko chwile.

Masz frywolne podejście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, mała_mi123 napisał(a):

To jest ważne aby być samowystarczalnym i zabezpieczonym na przyszłość, jeśli się nie chce potem żebrać pod kościołami.

Kiedyś zebrałam i spałam bo żyłam z żulami z ciekawości. Fajnie ludzie. Kocham ciekawe osobowości nie kasę i wygląd. 

Spalam na materacu na schodach w bloku

I jedliśmy to co nam ktoś dal

A wtedy nie miałam kasy przy sobie. Trochę inprezowalam. Ludzie albo mnie nie cierpią albo lubią bądź kochają. Zalezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś zebrałam i spałam bo żyłam z żulami z ciekawości. Fajnie ludzie. Kocham ciekawe osobowości nie kasę i wygląd. 

Chcialas sobie zrobic doswiadczenie i pożyc z żulami.To moze tak sie z nimi zamienić?Ale nie tak na chwilę.

Piszesz ze kochasz ciekawe osobowosci nie kasę i wyglad.Wybacz,jakos w to nie wierzę.To pozyj sobie skromnie bez fajnych zakupow i liczac grosze zeby przezyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Lucy32 napisał(a):

Chcialas sobie zrobic doswiadczenie i pożyc z żulami.To moze tak sie z nimi zamienić?Ale nie tak na chwilę.

Piszesz ze kochasz ciekawe osobowosci nie kasę i wyglad.Wybacz,jakos w to nie wierzę.To pozyj sobie skromnie bez fajnych zakupow i liczac grosze zeby przezyc.

Nie mam zamiaru. Mam swoje inne problemy.

I nie wiesz kim jestem.

Nie wiesz co przeszłam. Nie znasz mojej przeszłości. Nie lubię ludzi zawistny ja z krzywymi spojrzeniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zamiaru. Mam swoje inne problemy.

I nie wiesz kim jestem.

Nie wiem kim jestes?No przeciez cale swoje życie tu wstawiasz łącznie z fotkami.Raz piszesz ze jesteś empatyczna,raz że nie.Zero spójności w kazdej kwesti.Infantylnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Nie wiem kim jestes?No przeciez cale swoje życie tu wstawiasz łącznie z fotkami.Raz piszesz ze jesteś empatyczna,raz że nie.Zero spójności w kazdej kwesti.Infantylnosc.

No i nadal mnie nie znasz.

Mogę być nawet socjopata. A ty możesz nic o mnie nie wiedzieć. Na szczęście nie jesteś hakerem 

Ludzie na świecie są podli. I jak będę chciała to się odwdzięczę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

No i nadal mnie nie znasz.

Mogę być nawet socjopata. A ty możesz nic o mnie nie wiedzieć. Na szczęście nie jesteś hakerem 

Ludzie na świecie są podli. I jak będę chciała to się odwdzięczę

Nie trzeba być hakerem jeśli ludzie wrzucają tu zdjęcia swoich twarzy. Można takie osoby wyszukać w necie jeśli też wstawiały swoje twarze na social mediach. I tak nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie i czy po wrzuconym zdjęciu twarzy nie odnajdzie was w necie jakiś schizo z Wadowic, który może się zabuja i zacznie hakować, a może ktoś mu to zleci wiedząc że ma żółte papiery na odpowiednie schorzenie, a zatem wykluczona poczytalność jeśli chodzi o popełnienie czynu i odpowiedzialność karna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Chongyun napisał(a):

Ale to w krajach bardziej rozwiniętych, gdzie żyją w sąsiedztwie osób bogatszych. W takiej wiosce w Afryce w sumie wszyscy żyją jednakowo jak w jednej rodzinie i tam problemów tego typu nie ma.

Słusznie mądra Ty glowo:D

3 godziny temu, Verinia napisał(a):

Ty masz zdrowe podejście. Ogólnie jesteś mega spoko dziewczyna 

Dziękuję i wicewera💗

3 godziny temu, mała_mi123 napisał(a):

Wielu biednych ma zaś depresję z braku pieniędzy. 

No jasne że taki wzorzec też występuje, ale słusznie grouchy dodał że właśnie w krajach co się ciężko żyje, nie ma pracy, wraz z rozwojem i industrializacja rosną nierówności, ogólnie globalizacja nasila rozstrzal między biednymi a bogatymi. Ale w takich społeczeństwach wlasnie wioski i życie w mniejszych grupach bieda nie tworzy depresji bo więzi ją jakby rekompensują. To akurat ciekawe od którego momentu w rozwoju więzi już nie gwarantują szczęścia. Np. ci co żyją w slumsach i emigrują to tu już na pewno jest tak jak mówisz chyba

3 godziny temu, Verinia napisał(a):

I jedliśmy to co nam ktoś dal

A wtedy nie miałam kasy przy sobie. Trochę inprezowalam. Ludzie albo mnie nie cierpią albo lubią bądź kochają. Zalezy

O łał fajnie. I takie coś właśnie poszerza horyzonty. Zrobiłaś jak w Legendzie o sw Aleksym. 

3 godziny temu, Lucy32 napisał(a):

No ale ej, przecież to że ktoś się urodzi w rodzinie milionerów nie znaczy że nie wolno mu szukać sensu poznawać innego życia. To ubogaca taka wiedza. Na pewno nie robiła tego dla frajdy i rozrywki, a pewnie tak zrozumialas

😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie lubię rozmawiać z bezdomnymi jak np ktoś mnie poprosił o kupienie jedzenia. Pamiętam jednego Pana z marketu i drugiego z maka który miał nieco przekrwione oczy ale tak czy siak jego historia była poruszająca. Pamiętam też schludnego emeryta z ulicy powstańców śląskich we Wro. On tam naciąga wiecznie studenciakow, mnie też naciągnąl xD wchodzi jak do siebie do takiej cukierni i wybiera to co zawsze wzke ciastka i coś tam 

To przestrzegam przed nim studentów xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi