Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, tosia_j napisał:

mirunia....ale żeby to takie proste było...dobro i zło

ja wszedzie wynajduję emocje, niepokój i niepewnosc...

Tosia, te emocje – niepokój i niepewność każdy ma w sobie, w zależności od stanu ducha i sytuacji życiowych.

A dobro i zło to również emocje – są dobre emocje i te złe i takież bywają uczynki pod wpływem tych emocji. Rzadko kiedy doszukuję się zła, bo w każdym tkwi dobro, trzeba tylko je wydobyć.

I o tym raczej mówi ta refleksja...

Nie można u wszystkich widzieć tylko tych złych… wynajdować i doszukiwać się w dobrych intencjach, prostych wypowiedziach, słowach – czegoś, czego tam nie ma. To do niczego dobrego nie prowadzi, a czyni tylko w głowie chaos, bałagan i brak realnego spojrzenia na sytuację… właśnie, niepokój. Można się w tym tylko zagubić i zatracić. Człowiek sam zapada się wówczas w głębię i karuzelę własnych myśli.

Wolę jasność i czytelność wypowiedzi i zachowań – jest to zdrowsze dla wszystkich, bez zagłębiania się w coś czego nie ma!  I domysłów „co autor miał na myśli”.

A figę mnie obchodzi co miał, to jego zaplątane myśli, niech w nich tkwi.

W kontaktach z ludźmi zawsze wyrażam swoje emocje jasno, bez zbędnych podtekstów, które prowadzą do wielkich nieporozumień. Mówię wtedy: jest mi przykro, smutno, nie podoba mi się to i tamto, czuję niepokój, radość, czuję satysfakcję lub niemoc.

W złych chwilach przeczekuję, milczę, by nie ranić złośliwie drugiego.

Jestem w o l n a  i prawdziwa.

image.png.0512b28233148bbd6786def4cbcf93f6.png

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam dzisiaj u optyka zamówić nowe okulary, wczoraj zniszczyłam swoje okulary, szkło wypadło i muszę kupić nowe okulary, wybrałam czarne oprawki, eleganckie, myślę, że pasują do wszystkiego a szkła są w kształcie owalnym. Sprzedawczyni była bardzo miła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.10.2018 o 15:56, mirunia napisał:

nie można u wszystkich widzieć tylko tych złych… wynajdować i doszukiwać się w dobrych intencjach, prostych wypowiedziach, słowach – czegoś, czego tam nie ma

mi to miruniu, samo wpada w umysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich!! Dzień jak co dzień, mimo że jest jest już jesień i nie cierpię zimna to paradoksalnie oczekuję już (siłą rzeczy) sentymentalnie zimy, może i nie - oby! hah 😆

Edytowane przez Hooded Spirit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry spamoludki 🙂

Pracuje i nie mam czasu do Was zajrzeć...do tego mam inne zobowiązania w necie i jakoś tak wyszło ale już piszę co u mnie ;)Generalnie nie jest zle ale dopadła mnie prokrastynacja. Odwlekam wiele rzeczy i robię to co priorytetowe, niestety nie jest to dobre rozwiązanie ponieważ nagromadziło mi się trochę rzeczy do zrobienia :hide: Najbardziej leżą odłogiem ogródkowe sprawy a trzeba ogarnąć grządki przed zimą :(  Gdy patrzę jak tam zarosłoto ogarnia mnie przerażnie...a co u Was? Jak się czujecie tej jesieni?

Znalezione obrazy dla zapytania jesien w tatrach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj rzuciła sie na mnie jakaś dziwna typiara.coś bełkotała zadawała dziwne pytania kiedy powiedziałem że ide to powiedziała ze mnie nie puści i ze bedzie za mną iść wszędzie jak cień i chwyciła mnie za ramie.patrzyła na mnie z jakimś obłędem w oczach.świry właśnie mają taki dziwny wzrok.że takie zjeby w realu dlatego brzydze sie ludzmi nie lubie czuć dotyku kogoś na sobie.mam niezłego pecha.czemu oni nie leżą zamknięci w szpitalach dla wariatów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi