Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

mirunia, No niestety psiątanie czasami musi być... Zwłaszcza w moim domu, gdzie pozostali domownicy nie przyjmują do wiadomości, że nie mieszkają u nas krasnoludki z małymi mopami. ;) Ech i tak jest bałagan... :bezradny: Ale łapię dystans do tego faktu.

Widzę, że fajnie Ci urlop mija! :great:

WolfMan, Eee no to super, że tak bezboleśnie Ci to wychodzi.

Purpurowy, :great:

rolosz, Nie no, chwalisz swojego pomidorka jak pięknie rośnie, dbasz o niego, a on z radością Ci daje swoje owocki... :D

Nihil, Sylwester zajęty rybkami Marwila... ;)

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy

Chodzę sobie na spacer do miejsca w którym stoi drewniany krzyż, postawiony w 2015r. Zastąpił krzyż z 1831r. Co prawda nie identyfikuję się z żadnym odłamem chrześcijaństwa, toteż krzyż jako symbol sam w sobie nie reprezentuje dla mnie żadnej wartości, trochę mnie tylko razi że ktoś lekką ręką wywalił zabytek z 1831r i postawił w jego miejsce współczesną wersję.

Kurde, nie wiem, może jestem jakiś dziwny, ale mam wrażenie że lepszym podejściem jest dbać o to co stare, a nie od razu zastępować nowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale...złapałem...doła... Szaro za oknem. Chyba sobie na jesień sprawię lampę i się będę naświetlał, bo na przeprowadzkę na południową półkulę to mnie nie stać. Jeszcze.

kosmostrada Ty jesteś z Wybrzeża. Byłaś w Teatrze Szekspirowskim? Oglądałem w necie zdjęcia wnętrza. Interesujące. A jeździłem tyle razy w 2014-2015 służbowo do Gdańska i jakoś wtedy nie pomyślałem, żeby odwiedzić ten teatr. A czasem miałem wolne popołudnia i wieczory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
/cenzura/, szlag mnie trafi. Zjazd w dół. Niech mnie ktos zastrzeli. Podziekuje pięknie.

O nie, my Cie tu nie damy zastrzelić. :nono:

Spacerek / muzyczka / rozmowa przez telefon - spróbuj cokolwiek co może Ci poprawić nastrój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie tam, co jadłeś?

Na przystawkę wędzone świńskie uszy, rzecz wyjątko delikatna - każdy fragment wręcz topnieje na języku pozostawiając czysty smak. W pewnym kontraście do tego jest chrząstka, która lekko chrupie, ale w żaden sposób się nie narzuca. Nieodparcie na myśl mi przywodzi policzki wołowe, aczkolwiek to inna bajka, ale zbliżony stopień delikatności mięsa. Na danie głównę natomiast wybrałem polędwiczki wieprzowe (zawinięte w boczek) w sosie wiśniowym z sałatką z ziemniaków i kiszonych ogórków. I znów smaki idealnie się uzupełniały, a krok im dotrzymywała faktura. Do picia podszedłem nieco klasycznie raczyłem się Johnem Collinsem. Listę potraw zamknął deser, czyli sernikowiec Pascha z bezą i sosem czekoladowym. Potrawy pięknie się prezentowały, widac było dbałość o szczegóły. Do tego należy dodać muzykę, która natrętna nie była i trzymała się standardów bluesowo-jazzowych. Oczywiście, najważniejszym czynnikiem wpływającym na atmosferę była moja randka :105:

Carica Milica, bo brudnymi onucami dostaniesz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdźcie lub obalcie proszę moją teorię: jak się ma tatuaż na łapie i łapa chudnie, to tatuaż się zmniejsza?

Mi sie wydaje że tatuaż wraz z łapą chudnie, nie?

A chudniesz, bo jak łapa chudnie to i reszta ciała musi, no dobrze rozumuje?

Czas płynie szybko, chwile cierpienia się dłużą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi