Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.06.2021 o 17:26, leniek644 napisał:

Witam wszystkich po dosyć długiej przerwie. Długi czas bardzo dobrze sobie radziłam. Jak coś zaczęłam wymyślać to od razu jakoś udawało mi się wyjść na prosta. Do ostatniego razu. Dziewczyny bo ja już wariuje. Wczoraj wyskoczyła mi tak Ala krosta na piersi o szerokości ok 5mm takie jakby zaczerwienie, w odległości okolo 4-5cm od sutka. Nigdy raczej nie miałam czegoś takiego. Od razu w głowie mam myśli ze to rak bo wszędzie mówią ze to moga być pierwsze objawy. Ja zwariuje przez ten weekend. Miałyście kiedyś jakaś krostkę czy coś właśnie na piersi? 

Moja siostra to miała kiedyś chrostke z ropa, dostała maść z antybiotykiem i zeszło.

A może u Ciebie to naczyniaczek? Ja mam sporo takich na ciele, na piersi też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zakazana88 raczej to nie naczyniak. Wyglada jak pryszcz tylko nie ropny. Zobaczymy moze w końcu zniknie. 
Do tego doszły mi kłucia w głowie. To takie bóle jakby Cię ktoś walnął młotkiem po prawej stronie. Rok temu były po lewej.  Wydaje mi się ze mam je od jakiś 8 lat cyklicznie. I zawsze towarzyszu temu lek ze może to guz albo tętniak. Ale myśle ze po tylu latach miałabym jakieś dodatkowe objawy chcociaz przy tetniaku nie koniecznie. Takich pulsowanie w uchu nie miałam. Ale rozumiem ten strach ze to tętniak. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej , czy wy przy uderzeniu nerwicy też jesteście tak oslabieni że czujecie że zaraz upadnięcie?  Mam takie uderzenia że zaczyna mi się robić slabo nagle się poce i jest masakra. Nie wiem juz czy to od nerwicy czy jakiś zespol osłabienia nowotworowego może mam jakiś nowotwor w brzuchu i on mnie tak osłabia.. do tego mdlosci żołądek zacisniety uczucie ciężkości jak coś zjem brak apetytu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.06.2021 o 17:26, leniek644 napisał:

Witam wszystkich po dosyć długiej przerwie. Długi czas bardzo dobrze sobie radziłam. Jak coś zaczęłam wymyślać to od razu jakoś udawało mi się wyjść na prosta. Do ostatniego razu. Dziewczyny bo ja już wariuje. Wczoraj wyskoczyła mi tak Ala krosta na piersi o szerokości ok 5mm takie jakby zaczerwienie, w odległości okolo 4-5cm od sutka. Nigdy raczej nie miałam czegoś takiego. Od razu w głowie mam myśli ze to rak bo wszędzie mówią ze to moga być pierwsze objawy. Ja zwariuje przez ten weekend. Miałyście kiedyś jakaś krostkę czy coś właśnie na piersi? 

Ja teraz mam podobnie.... Tydzień temu na skórze piersi koło brodawki zauwazyłam duży czerwony rumień wielkości monety... smarowałam 3 dni nawet sterydem i zbladło, ale pozostała łuszcząca się i sucha skóra. Myślałam, że już się goi, a dzisiaj znowu jakby się odnawiało i czerwieni się. Wygląda jak egzema, ja choruję też na łuszczycę, ale męczy mnie myśl , że to objaw wiadomo czego, zwłaszcza że głupia zaczęłam googlować. Usg piersi miałam rok temu, było ok, ale straszą w necie, że rak zapalny może rozwijać się nawet w kilka tygodni. Tak jak Ty ciągle sprawdzam, już natrętne, męczące myśli, choć jeśli to egzema to może uytrzymywać się klika tyg/mcy , zwariować idzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Pauline napisał:

Hej , czy wy przy uderzeniu nerwicy też jesteście tak oslabieni że czujecie że zaraz upadnięcie?  Mam takie uderzenia że zaczyna mi się robić slabo nagle się poce i jest masakra. Nie wiem juz czy to od nerwicy czy jakiś zespol osłabienia nowotworowego może mam jakiś nowotwor w brzuchu i on mnie tak osłabia.. do tego mdlosci żołądek zacisniety uczucie ciężkości jak coś zjem brak apetytu..

Tak, wiele razy czułem się tak jakbym miał zaraz zemdleć, przewrócić się itp.

A wiesz ile razy to mi się zdarzyło?

ZERO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam:) od długiego czasu wmawiam sobie raka jelita grubego. Czy ktoś z was miał krew w kale? Jak odróżnić ją od resztek jedzenia? 😢Cały czas widze coś czerwonego, może to od truskawek i arbuza?

Edytowane przez Ju467

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Ju467 napisał:

Witam:) od długiego czasu wmawiam sobie raka jelita grubego. Czy ktoś z was miał krew w kale? Jak odróżnić ją od resztek jedzenia? 😢Cały czas widze coś czerwonego, może to od truskawek i arbuza?

Zapewne to resztki pokarmowe typu skórka po pomidorze lub papryce. Ja sobie wmawiam to samo. Byłam u gastrologa nic nie widzi nie dał mi narazie skierowania na kolonoskopie, zrobilam morfologie i test na krew utajona w kale jest dostępny w aptece .I staram się wyluzować.. ale i tak ciagle mnie coś kluje z prawej albo lewej strony . Byłam tak zafiksowana w pewnym momencie że jak wyczytałam że bole brzucha mogą budzić w nocy conajmniej raz w miesiącu w nocy miałam skurcze silne brzucha, oglądałam i oceniałam swoje stolce,ale udało mi się wyluzować na chwilę obecną i jest ok. Chociaż i tak się boję, ale odrzucam te myśli..bynajmniej staram się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Pauline napisał:

Krew raczej bylaby też na papierze. A krwi w stolcu nie zauważysz gołym okiem jeśli nie ma jej na papierze . Polecam test na krew utajona jest w każdej aptece

U mnie ta obsesja zaczęła się 2 lata temu kiedy zobaczyłam jasnoczerwona krew na papierze. Byłam u proktologa i okazało się ze mam hemoroidy 2 stopnia. Od tamtej pory nie miałam już takiej sytuacji (od 2 lat). Ale cały czas oglądam swój stolec i wariuje. Robiłam sobie test fob z apteki 2 razy w tamtym roku i był za każdym razem ujemny. 
Ogólnie czuje się dobrze nic mi nie dolega oprócz wmawiania sobie. Cały czas mi się wydaje ze może to polip który zmieni się w coś złego albo rak. 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Ju467 napisał:

Zapewne to resztki pokarmowe typu skórka po pomidorze lub papryce. Ja sobie wmawiam to samo. Byłam u gastrologa nic nie widzi nie dał mi narazie skierowania na kolonoskopie, zrobilam morfologie i test na krew utajona w kale jest dostępny w aptece .I staram się wyluzować.. ale i tak ciagle mnie coś kluje z prawej albo lewej strony . Byłam tak zafiksowana w pewnym momencie że jak wyczytałam że bole brzucha mogą budzić w nocy conajmniej raz w miesiącu w nocy miałam skurcze silne brzucha, oglądałam i oceniałam swoje stolce,ale udało mi się wyluzować na chwilę obecną i jest ok. Chociaż i tak się boję, ale odrzucam te myśli..bynajmniej staram się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Ju467 napisał:

U mnie było gorzej. Miałam ciagle zmiany stolca i lekarz stwierdził jelito drazliwe . I tez mam schize bo objawy są identyczne prócz krwi w stolcu. Tez kiedyś miałam hemoroidy i krwawilam często ale w ogóle się tym nie przejmowałam wtedy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Pauline napisał:

U mnie było gorzej. Miałam ciagle zmiany stolca i lekarz stwierdził jelito drazliwe . I tez mam schize bo objawy są identyczne prócz krwi w stolcu. Tez kiedyś miałam hemoroidy i krwawilam często ale w ogóle się tym nie przejmowałam wtedy .

To mnie trochę pociesza ze miałaś krew przy hemoroidach. A ty tez widzisz w stolcu różne dziwne rzeczy? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Pauline napisał:

Tez mam zmiany stolca ale myśle ze to na tle nerwicowym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, Ju467 napisał:

Dziś też zauwazylam chyba trochę krwi na papierze ale nie wiem bo była to doslownie kropelka jakby..chyba zrobie jeszcze raz ten test ostatni robiłam na poczatku roku. I jak wyluzowałam tak teraz znowu od rsna jestem przekonana o raku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi