Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Roza00 napisał:

Mnie właśnie rano bolało tak jednostronnie od jakiegoś miesiąca. A teraz boli całe, czuję je nawet jak nie przelykam. Wzięłam latarkę i w końcu w nie zajrzałam. Powiększyły mi się migdały, a na jednym mam takie małe białe kropki. A na tylnej ścianie gardła czerwone kropki i w ogóle całe czerwone jest. Nie wiem, czy to nie angina. 

Róża wszystko możliwe, ze wlasnie masz anginę. Umów się może do lekarza. To na pewno nie rak 🙂 widocznie masz tam jakaś infekcje i stad ten ból. Nie czytaj za dużo w necie bo to nic dobrego nie da. Za nim postawisz sobie sama diagnozę to najpierw niech to zobaczy laryngolog 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedronka a co u Ciebie? U mnie na zmian. Najgorzej jest rano, po wstaniu muszę się załatwić i wtedy jest papka i mam uczucie w brzuchu takiego niepełnego wypróżnienia i po śniadaniu muszę znów iść do wc. W jelitach często coś mnie piecze, kłuje....wszyscy tlumacza ze to nerwy ale ja nie potrafię w to uwierzyć 😢 po prostu zamiast być lepiej to jest co raz gorzej. Juz nie pamietam kiedy się normalnie załatwiłam 😒

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakazana jak się czujesz? Ja tak przeglądałam dzisiaj forum i trafiłam na sporo wątków wlasnie o bólach głowy. Dużo osób chodziło do okulisty po to by zrobić badanie dna oka. Oczywiście u kazdego wszystko było dobrze. Może Ciebie tez by to uspokoiło?? To bardzo szybkie i proste badanie a może dałoby Ci ulgę gdybys usłyszała ze wszystko jest dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałam do mojego psychologa, żeby mi dał namiar na swoją siostrę, bo boli mnie gardło od miesiąca, a od wczoraj boli mnie ciągle... A on, że mi nie poda i to nie jest złośliwość, tylko mam skończyć wycieczki po specjalistacj. Ewentualnie iść do rodzinnego po leki. I że na gardło ludzie chorują kilkadziesiąt razy w ciągu życia i nie oznacza to chłoniaka ani raka... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Róża a jak Twoje gardło?? Umówiłas się do lekarza??? Czy my kiedyś wyjdziemy z tej nerwicy?? Dzis miałam taka myśl ze byłabym spokojna gdyby moje sprawy jelitowe wyglądały normalnie. A w obecnej sytuacji nie potrafię wyluzować skoro ciagle mam rewolucje 😢 Ty pewnie masz to samo... chciałabyś wyluzować ale nie potrafisz bo ciagle coś Ci dolega:.. pewnie każdy tak ma. 😒

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ania, z racji, że jest weekend że swoim bólem gardła pojechałam do lekarza, przyjmującego w weekendy. Popatrzył w gardło, stwierdził zapalenie i dał antybiotyk. A jak mu powiedziałam, że boję się chłoniaka nosogardla to popatrzył na mnie jak na debilke i zapytał, skąd mi to przyszło do głowy. No to mu opowiadam. A on do mnie, czy jestem pod opieką psychiatry i psychologa, bo to jest ucieczka w chorobę. To się rozryczalam i mówię, że przecież mam objawy! A on:"była Pani diagnozowana pod kątem chłoniaka? Była! Wyszło coś? Nie!! To niech się Pani życiem zajmie, póki Pani zdrowa". Myślałam, że go zabije. Wróciłam do domu i jazda znów się zaczęła... Macam obojczyk, w którym czuje te kulki :( i boję się znowu, że to węzły, bo nie pamiętam, czy wtedy też takie były... Ania, czy Ty czujesz coś w swoich dołach nadobojczykowych? Proszę powiedz mi, bo zwariuje. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roza ja czuje w tych moich dolach rozne zgrubienia, to co wymacalam nascie lat temu jest tam caly czas, ale oprocz tego w prawym mam taka mala miekka przesuwajaca sie pod palcami jakby kulke, nie wiem czy to wezel, zeby to wyczuc to musze dosc gleboko pomacac, ale kurde zaraz ja zaczne sie bac!

Edytowane przez biedronka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czujesz w obu tak samo? Ja w lewym wyczuwam kulki a w prawym prawie nic. I czuję je jak stoję prosto, a jak uniose ramiona i wtedy robią się te dołki i sobie tam macam, to nic nie czuję. Tylko jak stoję normalnie. Pamiętam, że miałam ten obojczyk badany, bo jakis miesiąc temu też z tym zchizowalam, a okazało się, że to nie węzły tylko jakies przyczepy mięśni. Teraz znów to macam i mam wrażenie że jest większe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Roza00 napisał:

Ania, czy Ty czujesz coś w swoich dołach nadobojczykowych? Proszę powiedz mi, bo zwariuje. :(

Róża ja tez jak dotykam obojczyki to pod nimy czuje pełno zgrubień i nierówności, na prawde. Nie pisze tego po to żeby Cię pocieszyć tylko na prawde macalam dotykałam te okolice i myśle ze to chyba jakies ścięgna są czy coś. Na prawde nie masz najmniejszych powodów do obaw!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Roza00 napisał:

Niestety wyszedł mi wielki węzeł na szyi..... Dosłownie wielki.... Widoczny gołym okiem.... 

Niestety, w moim wypadku setki badań chyba nic nie dały. 

Jestem załamana.... 

Róża weź się w garść!!! Ten węzeł to nic innego jak napuchnięty węzeł od zapalenia gardła. Tez tak miałam jak miałam chore gardło. Węzły się powiększają bardzo szybko i uwierz ze nic Ci nie jest. Po to są te węzły ze w razie jakiejś choroby typu angina, zapalenie itp one się powiększają. Ty się wykończysz 😳 pamiętasz jak twojej kuzynce wyskoczył wielki węzeł, Ty juz widziałaś w tym taka a tu proszę, zwykle zapalenie węzła 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go na wysokości linii żuchwy, jestem wielki jak jajo kurze i w ogóle cała jestem spuchnieta :( wcześniej też często miałam anginy i zapalenia gardła i takie węzły mi nie wychodziły... Na dodatek dziś obudziłam się cała mokra, jakby mnie ktoś oblal wiadrem wody... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Roza00 napisał:

Mam go na wysokości linii żuchwy, jestem wielki jak jajo kurze i w ogóle cała jestem spuchnieta :( wcześniej też często miałam anginy i zapalenia gardła i takie węzły mi nie wychodziły... Na dodatek dziś obudziłam się cała mokra, jakby mnie ktoś oblal wiadrem wody... 

Róża ale pamiętasz, ze przez chwile dopóki na nowo nie zaczęłaś się nakręcać było wszystko dobrze. Mówiłaś ze świąd skory minął, nie pocilas się i wszystko w sumie wróciło do normy.

Teraz na nowo zaczęłaś się bać, wsłuchiwać w organizm i objawy znów się pojawiły. To typowo nerwicowe. Każdy lekarz Ci to mówi, ze nie masz żadnego chłoniaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, biedronka napisał:

Nie wierze, serio. Wkrecasz nas.

Biedronka a co u Ciebie??? 

Powiem szczerze, ze pocieszam Róże bo wierze, żeby jest zdrowa ale sama nie radze sobie ze soba😢 mam wrażenie ze jest co raz gorzej z moimi jelitami 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem Ania, ale ten węzeł jest naprawdę ogromny... Na dodatek twardy i nie boli. Widoczny gołym okiem, moja mama jak mnie zobaczyła to sama się wystraszyla. Wyglądam po jednej stronie jak spuchniety chomik. Żaden lekarz tego węzła nie widział. Wiem, że niby mam infekcje, ale przecież wszędzie jest napisane że tak się to zaczyna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Roza00 napisał:

Nie mogę zrozumieć czemu mnie to spotkało :( wiedziałam, że w końcu coś wylezie... czułam to. Jutro idę na usg, ale jestem totalnie załamana.  Ja jestem pewna, że to chloniak...

Róża jak Ty możesz w ogóle myśleć o takich strasznych rzeczach. To nie jest żaden chłoniak!!! Ale wierze, ze się stresujesz i masz najczarniejsz myśli. Ja mam to samo odnośnie jelit.

idz jutro do lekarza ale na pewno to nie to, o czym myślisz!!!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roza ja wiem, ze masz w glowie najczarniejsze scenariusze, ale moze to jakies zapalenie wezlow chlonnych skoro sama mowisz, ze cala jestes opuchnieta? To na pewno nie chloniak, nie ma takiej opcji!!!

Zestresowana dzieki, ze pytasz, u mnie bez zmian, raz lepiej raz gorzej, ciagle mnie cos pobolewa tu i tam, wczoraj mialam znow jakies bole i klucia w klatce piersiowej, juz mowilam do meza, ze boje sie tego cholernego raka, a wykoncze sie na zawal :(. Jedyne co mnie troche pociesza to to, ze wlasnie niedawno przeczytalam, ze podobno w nocy jak mozg spi i swiadomosc jest wylaczona i nie ma dolegliwosci to wlasnie dowod na to, ze sa to typowo nerwicowe objawy. No ale ja codziennie jak sie klade to sie boje, ze ktorejs nocy w koncu obudze sie z objawami i to juz bedzie na bank dowod na to, ze to TO :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jeden taki, nie jak jajo, ale wlasnie wielkosci orzecha wloskiego, a moze i wiekszy, w kacie zuchwy, zaraz pod uchem, wyszedl mi z 15 lat temu i zostal, tyle, ze wtedy nie mialam zadnych takich jazd to sie tym nie przejelam, a teraz tez, bo mam go juz dlugo. Kiedys mialam zapalenie wezlow chlonnych i wywalilo mi wszystkie na szyi, ale to bylo tez bolesne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi