Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

bezsilna_22, to bardzo smutne co piszesz, ale cieszę się, że wreszcie skierowałaś swoje myślenie (a przynajmniej słowa) na coś innego, niż brzuch. Nie idź do kolejnego dietetyka, spróbuj zaufać organizmowi i pozwól mu normalnie żyć! Zjedz coś co jedzą "normalni ludzie" i przestań się katować tym dietami. Popadłaś w jakąś kompletną paranoję...

:*

przytuli mnie ktoś z Was?

hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezsilna ją Cię tule mocno :* jesteś śliczna dziewczyna i napewno pojawi się w Twoim życiu ktos wartościowy . wydaje mi się że te Twoje dolegliwości są spowodowane nerwica a ta zaś spowodowana jest samotnością. Organizm myśli że gdy wytworzy dużo problemów zwróci uwagę innych na Ciebie a to tak nie działa... Każdy tu Ci mówi żebyś nie katowala się dietami wiadomo jak zaplacisz dietetykowi i powieszenie że masz candide robaki niedrozne jelita hehe to rozpisze jakąś dietę bo dzięki temu zarabia . słuchaj organizmu nie rób wyrzutów gdy zjesz jogurt nie wsluchuj się zaraz po jedzeniu czy coś się dzieje skup się na czymś innym:*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezsilna ją Cię tule mocno :* jesteś śliczna dziewczyna i napewno pojawi się w Twoim życiu ktos wartościowy . wydaje mi się że te Twoje dolegliwości są spowodowane nerwica a ta zaś spowodowana jest samotnością. Organizm myśli że gdy wytworzy dużo problemów zwróci uwagę innych na Ciebie a to tak nie działa... Każdy tu Ci mówi żebyś nie katowala się dietami wiadomo jak zaplacisz dietetykowi i powieszenie że masz candide robaki niedrozne jelita hehe to rozpisze jakąś dietę bo dzięki temu zarabia . słuchaj organizmu nie rób wyrzutów gdy zjesz jogurt nie wsluchuj się zaraz po jedzeniu czy coś się dzieje skup się na czymś innym:*

dziękuję za miłe słowa i za tulenie :) :* przesyłam tysiąc buziaków :* :)

no ja tak funkcjonuję od małego. choroba -> poczucie bezpieczeństwa

niestety

pamiętam jakie to cudne uczucie było. codziennie mdłości wieczorem, mama przy mnie, herbatka, masaż brzuszka, przytulenie i wszystko mijało jak ręką odjął

ale kurde, tak mnie kłuje to jelito z lewej strony, też gdzie pęcherz i jajniki...

kłucie na dole z lewej i u góry bardziej, mocne takie. jak to kłuje to od razu pot zalewa mocno i boję się,że jelito pęka

a może to glista mi przebije jelito?

ja chyba oszaleję

co to jest, od dzisiaj takie silne od wzdęcia to? czy coś poważniejszego?

jak zakłuje to pot straszny i niepokój :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :smile:

Mili kciuki juz zacisniete :smile: A dolegliwosci ciazowe to dobry znak :D

A jak ten bol po lewej stronie brzucha? Przeszlo?

bezsilna no w koncu doczekalam sie posta o czyms innym niz zaparcia, glisty i wzdecia ;)

Przykro jednak czytac, ze czujesz sie samotna. Sciskam cie wirtualnie :*

Ja bym dala spokoj z dietetyczkami, brala leki od gastrolog, starala sie normalniej jesc i dala organizmowi robic swoje.

Wez pod uwage, ze to nie nastapi z dnia na dzien. Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.

Ja juz w lozku. Caly dzien mialam szkolenie. Po powrocie do domu bylam glodna jak wilk i nazarlam sie chinszczyzny na wynos i teraz moje jelita daja mi dosadnie do zrozumienia, ze to nie byl najlepszy pomysl :nono:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałam podobnie myślę że to takie wołanie o uwage. Podświadomie myślimy że będzie tak jak gdy bylysmy małe i boli nas gdy bliscy lekceważąc mówiąc że wymyslamy... To nakręca błędne koło wiem bo sama to przeszlam . nieraz jeszcze tak mam ale staram się uciekać od tego myślami leki dużo mi pomogły kiedyś co tydzień jeździłam na izbę przyjęć nogą bolala więc to zakrzepica głową bolala więc tętniak po lewej tak mnie kiedyś brzuch bolal że aż mi tomografię robili ...sama stawiała sobie diagnozy a gdy lekarz mówił że to nic takiego to szlam do innego i tak w kółko. W każdy piątek robilam badanie krwi i moczu analizowalam każda zmianę dlatego wiem co mowie . trzeba dużo samo zaparcia żeby przerwać takie błędne koło .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tamto zniknęło:) nie ma krwiakow wszystko jest dobrze 10 tygodni i jeden dzień serduszko bije wszystko jest dobrze:))) tak się cieszę!!I tam co mnie bolalo nic nie ma powiedziała że to wiązadła pewnie się naciągnęły i stąd taki bol...dziękuje wszystkim którzy mnie pocieszali :**

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, to normalne jeśli po pobraniu krwi ruszalas dużo ręką albo ktoś po prostu nie wklul się dobrze ;) nic się nie martw. Miałam tak dwa razy raz z własnej winy bo nie uciskalam tego miejsca i odrazu ruszalam ta ręką...

Ardash dziękuje Kochana:*:* :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja byłam u kardiologa dzis z tym sercem bo znowu cala noc nie spalam tak bilo.

Przepisał mi lexotan, betaloc zok 50, revitanerw i magnez z potasem. W piatek mam przyjść do kontroli. Mialam robione ekg wszystko ok tylko tętno wysokie.

Troche boje się tych lekarstw, oczywiście skutki uboczne jakies podwójne widzenie, ale chyba wezmę, jak myślicie? Mam brać do piątku żeby się jakos uspokoić.

Jestem padnieta druga noc nie spalam .... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

laveno, dobrze jeden lek Coe uspokoi ten lexotan ale bierz go moim zdaniem doraźnie w razie ataków leku a ten betablok bierz normalnie. Unormuje bicie serca:* to stres i nerwy

Potas też powinien pomoc. Ja długo bralam proprananol bo tez serce mi wariowalo dopiero po lekach na nerwicę się uspokoiło ale betabloker też ładnie działał.

Mnie znów bierze przeziębienie głową zaczęła mnie bolec jeszcze przypalilam makaron :/ pierwszy raz w życiu. Wszędzie smierdzi spalenizna a mnie bierze na wymioty brrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

laveno, dobrze jeden lek Coe uspokoi ten lexotan ale bierz go moim zdaniem doraźnie w razie ataków leku a ten betablok bierz normalnie. Unormuje bicie serca:* to stres i nerwy

Potas też powinien pomoc. Ja długo bralam proprananol bo tez serce mi wariowalo dopiero po lekach na nerwicę się uspokoiło ale betabloker też ładnie działał.

Mnie znów bierze przeziębienie głową zaczęła mnie bolec jeszcze przypalilam makaron :/ pierwszy raz w życiu. Wszędzie smierdzi spalenizna a mnie bierze na wymioty brrrrr

lekarz kazał mi brać lexonan na noc tylko raz dziennie do piątku żeby spać normalnie to chyba dzis wezme na noc ... ?? nie powinno zaszkodzić??

nie potrzebnie czytam ulotki :D

straszna jest ta pogoda wczoraj gorąco dzis juz zimno :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oo ja też biorę propranolol ale na napady panicznego lęku(w sumie wtedy też szybko bije mi serce).Byłam po te wyniki ale pielęgniarka powiedziała,że nie może mi ich wydać(!) bo muszę najpierw pójść do lekarza.Wyprosiłam ją żeby mi chociaż powiedziała czy jest wszystko w porządku,powiedziała,że tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi