Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest groźne, ale bardzo utrudnia życie niestety przez te bóle, kłucia, dlatego działa na to tylko ten antybiotyk XIFAXAN. Wykupiłam go zobaczymy czy mi się poprawi i znikną codzienne wzdęcia i sporadyczne pokuwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest groźne, ale bardzo utrudnia życie niestety przez te bóle, kłucia, dlatego działa na to tylko ten antybiotyk XIFAXAN. Wykupiłam go zobaczymy czy mi się poprawi i znikną codzienne wzdęcia i sporadyczne pokuwania.

u gastrologa byłaś? Czyli te bóle z prawej to jednak jelito, boi Cię z drugiej strony i w ogóle gdzieś indziej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam u gastrologa. Tak jelito na 100 %. Z drugiej nie. Mi powiedział że jeden z głównych objawów SIBO to pobolewanie w prawym boku zagięcia wątrobowego. Mnie tylko z prawej pokuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam u gastrologa. Tak jelito na 100 %. Z drugiej nie. Mi powiedział że jeden z głównych objawów SIBO to pobolewanie w prawym boku zagięcia wątrobowego. Mnie tylko z prawej pokuwa.

Jezu mnie tak samo... i te wzdęcia z tej prawej i całego brzucha. Mój gastro tez mówił, że to jelito. Dobrze, ze napisałaś. Jestem pewna, ze u mnie to to. Ja mam niedoczynnosć tarczycy i problemy z alergiami pokarmowymi to musi byc od tego. j.w. pisałam sprawde mocno pogorszyły probiotyki czyli dokąłdnie to co pisza w tym artykule.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie gdzie w Łodzi można zrobić mikroskopowe badanie żywej kropli krwi na obecność grzybów i pasożytów?

-- 09 gru 2014, 14:03 --

nefretis ja jeszcze zrobię sobie tsh i ft , ale miałam miesiąc temu usg tarczycy to lekarz się zdziwił że czyściutka i rzadko się zdarza że zero guzków. Myślisz że w takim wypadku mogę coś mieć z tarczycą?

-- 09 gru 2014, 14:04 --

nefretis wyrwij od tego gastrologa ten antybiotyk może ci pomoże i koniecznie musimy ćwiczyć.

-- 09 gru 2014, 14:05 --

ćwiczenia fizyczne bardzo nam pomogą!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ćwiczenia to ja sobie obiecuję od wczesnej jeseni, chyba czas ruszyć d...

Musiałabym iśc znowu prywatnie, długa koleja, maz mnie pogoni, ze znowu cos znalazłam

moze rodzinna mi przepisze.

Pisz koniecznie o swoich wynikach w leczeniu tym anty. mozesz pisać na prv albo tu. Bardzo czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie jutro robię sobie badanie krwi na TSH. Mam 25 lat. Zakres waha się pomiędzy 0,4 -4,0. Wytłumaczcie mi jaki wynik będzie najlepszy powyżej 1 a mniej niż 3?

-- 09 gru 2014, 14:17 --

nefretis napiszę ale daj mi 3 dni bo tak antybiotyk się rozkręca. Może wiesz coś o TSH?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis napiszę ale daj mi 3 dni bo tak antybiotyk się rozkręca. Może wiesz coś o TSH?

Pewnie nie masz jeszcze dzieci...masz 25 lat, TSH powinnas mieć około 1. Nie patrz na normy w lab. Mój profesor endokrynologii wcale nie patrzy na normy. Ja miałam 2,5 byłam szczesliwa a on powiedział, ze to niedoczynność Hashimoto i biorę hormon

ale bądź dobrej myśli, pewnie wyjdzie Ci dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż sprawdziłam moje TSH 1,47 to dobrze :?::?::?::roll:

angie1989, super że wytrzymałaś bez czytania. Cieszę się że jest trochę lepiej :D

malenstwo31, gratuluję awansu :brawo::brawo::brawo:

Jeżeli wszystkie wyniki są dobre czyli krwi ob crp , helicobacter, próby wątrobowe , próby trzustkowe, tsh , usg to na 100 % jest to nerwica jelita czyli jelito drażliwe SIBO ( tak się to nazywa) i może pokuwać te zagięcie przy wątrobie, które promieniuje aż do prawego boku. Na to nie zadziałają zadne espumisany ulgixy itp. Trzeba brać specjalistyczne leki na jelito drażliwe oraz antybiotyk na jelito XIFAXAN, który z tych wszystkich leków jest najlepszy. Poczytajcie sobie o IE.

Może ja tez to mam? :roll:

A ten lek to drogi kurde :roll: Debutir tańszy i bez recepty, ciekawe czy dobry? Brał ktoś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja mogę mieś kręcz szyi i coś z jej mięsniami od tego, że niemal 9 miesięcy przelezałam na lewym boku a 4 miesiące praktycznie non stop? :?

-- 09 gru 2014, 18:14 --

Wlazłam z głupi internet i znowu zaczełam czytac o uszkodzneiu nerwu trójdzielnego, przez który występuje neuralgia nerwu językowo-gardłowego, co niesie za sobąmoje objawy....eh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D@ri@nk@, ja brałam ten lek. Mi bardzo pomógł. Naprawdę dla mnie rewelacja. Szybko minęły mi problemy z jelitami.

Dzięki chyba po nowym roku kupię, bo teraz święta to sie każdy grosz liczy, a poza tym przy mojej świątecznej diecie, to żaden lek nie zadziała :lol::lol::lol:

a ten Debutri bez recepty jest???moze sprobuje......

Bez recepty i w miare niedrogi, na miesiąc niecałe 30 zł http://www.doz.pl/apteka/p49673-Debutir_kapsulki_60_szt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej :papa:

bralam 7lat temu ten Xfaxan...i naprawde mi pomogl...serio...z 1.5roku klulo mnie w pr boku jak wyrostek,,,po tym leku przeszlo....

a ten Debutri bez recepty jest???moze sprobuje......

Ja brałam Debutir i jest bardzo skuteczny, ale trzeba brać regularnie - mnie po półtora miesiąca pomógł.

Chciałam też donieść, że jednak żyję i przeziębienie mnie nie zabiło, za to wczoraj w nocy miałam atak lękowy - wkręcałam się na tle gorączki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej mnie to zawsze atak lęku dopada jak jestem zupełnie spokojna nawet nie mam żadnych objawów :shock: no jak dopadnie to dopiero sie zaczyna jazda :!: nie wiem czy to dlatego właśnie ze pomyśle że właśnie NIC mi nie dolega .Masakra błędne koło. A może ja za tym tęsknie :?::?::?::?::?::?::?: Normalnie Brak mi słów na samą siebie :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi