Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

sinister jeszcze 3 dni, więc pozatruwam wam troche zycie :mrgreen: a potem jazda z czekaniem na wynik, bedzie wesoło;)

-- 29 lis 2014, 22:56 --

nefretis, Aktualnie piję kawę i cóż, myślę, że niektórzy wyżej srają niż dupę mają ;)

łoj tam,łoj tam, zaraz wyżej :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AddictGirl21, bez złośliwości w tym dziale proszę. NIe dość, że piszesz tu o użytkowniku "brzdącu", kierując się niewiadomo czym bo nikt tu nikogo nie zna... to jeszcze konkretnie zaznaczasz go z małej litery... :nono: Ja się nie dziwię, że nie reaguje i jestem pod mega wrażeniem :brawo: .

Piszesz, że pomylił działy. A Ty dlaczego tu piszesz w takim razie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi jazdy znów wróciły.... Byłam u kosmetyczki, na paznokciach i male ala zrobiła ,krew nie leciała Ale ciaglosc tkanki przerwana i mam jazdę.na hiv i wzw c :-(; addict.co.u.ciebie? Nie dają ci.jeszcze.chemii?? Jakie leczenie zaplanowali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, mój brzuch chyba troche lepiej. Zastanawiam sie czy serio to jakoś nie od kręgosłupa bo ten przy noszeniu mojej małej czasem na prawdę pobolewa. Nie wiem czy isc na to usg na razie ńie chce o tym myśleć:)

sinister, Nic Ci nie jest prócz nerwicy. Żadne sm żaden guz zadna tarczyca. Wiem bo sama miałam takie uderzenia gorąca....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AddictGirl21, no prosze jaka mondrala chyba komus jest lepiej i dlatego postanowiła sie znęcać i nasmiewac z tych ktorym jest gorzej, którzy są słabsi. Nie rozumie tylko po co?

Moze to daje Ci satysfakcję? Więc widocznie masz inne zaburzeńie psychiczne i nie wiem co ty w ogóle na tym forum robisz.

księżniczka, witaj kochana :* co tam u Ciebie? Nie martw sie jaki HIV i niby skąd?

-- 30 lis 2014, 08:57 --

AddictGirl21, no prosze jaka mondrala chyba komus jest lepiej i dlatego postanowiła sie znęcać i nasmiewac z tych ktorym jest gorzej, którzy są słabsi. Nie rozumie tylko po co?

Moze to daje Ci satysfakcję? Więc widocznie masz inne zaburzeńie psychiczne i nie wiem co ty w ogóle na tym forum robisz.

księżniczka, witaj kochana :* co tam u Ciebie? Nie martw sie jaki HIV i niby skąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis nie bój sie gastro... nie jest to badanie bolesne, psikanie w gardło też nie jest jakieś straszne. Jest to nieprzyjemne bo przez cały czas badania masz odruch wymiotny i samo połykanie tej sondy też jest nieprzyjemne. Ja miałam już dwa razy gastro nic strasznego. Wynik w moim przypadku był od razu, musiałam tylko z 10 min. poczekać. Ale on mówił to co widział podczas badania. Bardzo dziękuję za słowa pocieszenia odnośnie krwiaka, boję się o małą strasznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinister, podswiadomie myslisz ciagle o SM i dlatego masz te dolegliwosci.Nerwica to taka choroba ktroa zeruje na naszych slabych punktach. Dusznosci mam stale , wystarczy ze sie tlok zrobi w autobusie a mnie juz lapia i to tak ze jestem cala upocona i nie moge oddychac .I to nic innego jak nerwica.Tyle ze teraz sie juz tym tak bardzo nie przejmuje .

Przestalam zyc chorobami bo jak ma mnie choroba zlapac to mnie zlapie znienacka jak blednik , obudzilam sie rano i juz nie moglam utrzymac rownowagi, skonczylo sie szpitalem i badaniami roznorakimi gdzie w jeden dzien doszli co to.Dostalam lekarstwa i jest niezle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinister, poza tym jak tak sie martwiszz tym SM to moze popros o skierowanie na TK glowy wychodza na nim zmiany diemielizacyjne.Mozna tez zbadac wzrok u okulisty , tam tez ponoc sa jakies zmiany widoczne jesli jest SM . Moim zdaniem jednak to nic innego jak nerwica .Myslisz ciagle o SM , Tobie wydaje sie ze nie jestes zdenerowawny ale podswiadomosc robi juz swoje.

W ostrej fazie nerwicy znosilo mnie i wykrzywialo jak szlam czy siedzialam ciagle w prawa strone . I oczywiscie tez myslalam ze Bog wie co mi jest a to nic innego tylko napiecia nerwicowe --- byly tak silne ze szlam stale przekrzywiona w prawo a jak siedzialam to potrafilo mnie tak skrecac ze niemal lezalam na prawym boku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam niespokojną głowę, nogi, ręce, duszno mi coś, a się nie denerwuję, jak myślicie to jest nerwicowe, czy może faktycznie SM, albo jakiś guz? Eh ciągle o tym piszę, ale to mi tak spokoju nie daje.

Zaprzeczasz sam sobie... Jak możesz się nie denerwować jak cały czas od kilku dni myślisz o jakiś paskudnych choróbskach i nakręcasz się na najgorsze :nono:

sinister, poza tym jak tak sie martwiszz tym SM to moze popros o skierowanie na TK glowy wychodza na nim zmiany diemielizacyjne.Mozna tez zbadac wzrok u okulisty , tam tez ponoc sa jakies zmiany widoczne jesli jest SM . .

Na SM najlepszy jest rezonans magnetyczny z kontrastem, tylko on pokazuje zmiany demielizacyjne na 100%

Co do okulisty to prawda, do tego badanie dna oka wykrywa wiele innych chorób więc jest bardzo przydatne

Mnie w końcu minęły brzuchowe rewolucje. Kilka dni temu minęły bóle i od wczoraj nie mam już rozwolnienia. :uklon:

Wmawialam sobie że to nerwica a nie jakies nowotwory czy guzy i przeszło :yeah:

Także uwierzcie wszyscy z objawami żołądkowo-trzustkowo-wątrobowo-jelitowymi że to nic groźnego. U Was na pewno jest to tylko nerwica

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sinister, poza tym jak tak sie martwiszz tym SM to moze popros o skierowanie na TK glowy wychodza na nim zmiany diemielizacyjne.Mozna tez zbadac wzrok u okulisty , tam tez ponoc sa jakies zmiany widoczne jesli jest SM . Moim zdaniem jednak to nic innego jak nerwica .Myslisz ciagle o SM , Tobie wydaje sie ze nie jestes zdenerowawny ale podswiadomosc robi juz swoje.

W ostrej fazie nerwicy znosilo mnie i wykrzywialo jak szlam czy siedzialam ciagle w prawa strone . I oczywiscie tez myslalam ze Bog wie co mi jest a to nic innego tylko napiecia nerwicowe --- byly tak silne ze szlam stale przekrzywiona w prawo a jak siedzialam to potrafilo mnie tak skrecac ze niemal lezalam na prawym boku.

Dzięki za słowa otuchy, ja z nerwicą zmagam się od kwietnia, objawy zniknęły na jakiś czas i zaatakowały w sierpniu, od 2 miesięcy dopiero biorę leki, więc pewnie długa droga mnie czeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angie! ja mam podobny dylemat. Iść czy nie iść przed świętami na ta gastro. Chetnie poszłabym w styczniu po świętach, bo wiem że czekanie na wynik histopatol. wycinka 2 tyg! popsuje mi cały czas przedświąteczny. Mojego strachu nie da sie opisać, mam mdłości i biegunke przed tą środą. Nie wiem jak ja dotrwam.

chyba najgorsze co moge zrobic to odradzać Ci badanie, w sumie bedziesz miała z głowy, nic Ci nie jest...ale z drugiej z własnego doświadczenia powiedziałabym "nie idź, zrób na pocz. stycznia" :P

-- 30 lis 2014, 12:41 --

D@ri@nk@ - nie pamietam czy juz Cie o to pytałam, wybacz jesli powtórze się ;)

Ile czasu trwały Twoje sensacje jelitowo-żoładkowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, no właśnie ja juz czuje troche ta atmosferę chce wszystko juz stroic przygotowywać do świat a to zabiera i radość. W tamtym roku przez nerwice nic ze świat nie miałam bo myślałam ze mam guza mozgu... Ostra nerwice....to było straszne w tym roku chciałabym inaczej a jak sie okaże ze na tym usg cos wyjdzie:( cos groźnego.... Jak myślisz?

A czemu robisz gastroskopie w ogóle?

-- 30 lis 2014, 12:42 --

nefretis, jeśli chodzi o sensacje zoladkowo jelitowe to tez kiedyś miałam i t trwało rok jak nie dłużej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu robię tą gastroskopię...hmmm w sumie to nie wiem co mam powiedzieć lekarzowi, ide prywatnie, na własne zlecenie :o

Rok temu miałam zgagę, bóle żoładka i niestrawność. Potem to się rozmyło (było lżejsze, do zniesienia) i tak od wrzesnia mam jazdę z jelitami i tym bólem z prawej strony brzucha, pod żebrem aż do łopatki.

Do tego doszły biegunki i nudności, które coraz częsciej zauważam, ze są emocjonalne, chociaż czasem zdarzały się zaraz po przebudzeniu. No i na dokładkę rózne sensacje, przelewania, wzdęcia, gazy cała dobe, jakieś kurcze, ukłucia w jelitach.

Kurde, to może kolonoskopia a nie gastroskopia :P . Nie wiem! nie wiem co robić! Czy nie osmieszac sie i iść najpierw po prostu do rodzinnej. Jak pewnie czytałaś morfologie, mocz, OB, CRP, próby wątrobowe i USG brzucha mam bardzo dobre :bezradny:

-- 30 lis 2014, 12:51 --

nefretis, jeśli chodzi o sensacje zoladkowo jelitowe to tez kiedyś miałam i t trwało rok jak nie dłużej

o, to długo, nikt nie zlecał Ci gastro i kolono? Silne dolegliwości miałaś?. No u mnie zoładkowe też jakoś rok, typowo jelitowe jakieś 2-3 m-ce moze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi