Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

haha, swoja drogą kupiłam wczoraj tabletki uspokajające składające sie tylko z ziół, które poleciła mi moja przyjaciółka.... można wziąć do 6 dziennie (3 razy po 2). tak też uczyniłam, bo miałam baaardzo stresujący tydzień i potrzebowałam wytchnienia. myślałam, że będę po tym spać jak zabita...! tymczasem obudziłam się 2-3 razy lol. a jakie sny miałam... o.O co najmniej dziwne

-- 20 maja 2014, 10:49 --

nerwa, dobrze wiedzieć :D usokoiłam się trochę... dzięki :) spróbuję wyluzować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Widzę temat zębów na tapecie...Ja się w zeszłym roku się wzięłam i do Świąt porobiłam wszystkie,zostały mi dwa górne do chirurgicznego wydłutowania....masakra tak się boję.

Nie wiecie może czy takie zęby nie są przeciwwskazaniem do narkozy i operacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej wszystkim :)

wlasnie odebralam wynik rezonansu.

chyba wszystko dobrze: "Mózgowie bez cech patologii. Układ komorowy symetryczny,nieposzerzony. szerokośc komory trzeciej 3mm. rezerwa płynowa zachowana. nerwy przedsionkowo słuchowe nie wykazały cech patologii. Guzów kątów mostkowo-móżdźkowych nie stwierdza się."

No i tyle wiec chyba wszystko ok co? Tylko niewiem co to znaczy ta komora trzecia 3mm, czy to dobrze? ktos sie zna?

Tyle stresu przezylam ze prawie zaslablam odbierajac wynik, byl zemna moj przyjaciel bo sama nie dalabym rady. z 10 razy czytalam ten wynik, rozplakalam sie jak dziecko jak mnie ten nejwiekszy stres puscil. No ale teraz pytanie w takim razie co mi jest z tym okiem i bólami? nerwica? i tak musze szukac dalej przyczyny ale juz raczej na spokojnie. no i do psychiatry oczywiscie tak jak sobie obiecalam ide.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie szukam na necie dobrego psychiatry w łodzi ale opinie sa kiepskie, forumowicze pisza ze w łodzi nie ma dobrych specjalistow psychiatrów, a ja nie chcialabym sie naciac na jakiegos ktory mnie wpakuje w jakies ciezkie leki itp. Ale moze jak dobrze poszukam to znajde, mam taka nadzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wierz w opinie na internecie, ktoś kogoś nie lubi to wystawi mu złą, ludzie piszą złe opinie, rzadko dobre

zapisz się do poradni zdrowia psychicznego najbliżej domu - ja tak zrobiłam i dobrze na tym wyszłam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście Pan doktor jest z Łodzi. Nie będę robił reklamy więc wpisz w google dane i pierwsza strona (dowiesz się gdzie przyjmuje prywatnie i na fundusz). Niestety tylko prywatnie prowadzi terapie, ale po pierwszej wizycie stwierdzisz, że warto widzą kolejki do niego i po samej rozmowie z nim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nervuska81 super ze wynik ok:)wiedzialam ze tak bedzie.....

ja mialam wszytskie objawy guza mozgu.....dalej mam nieraz mrowienia policzka i schiza....

idz do dobrego lekarza wez cos na wyciszenie organzimu...

ja znow mam,jakas choelrna wysypke na dloniach....WTF??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde, myslalam ze bede miec spokoj psychiczny po tym rezonansie, niestety jest tak jak pisaliscie, nie ma spokoju. w glowie mi sie kolejne choroby rodza, w mozgu guza nie ma, ale moze gdzies indziej...? w zatokach moze czy juz sama niewiem gdzie, bo moje bole i uciski sie teraz przeniosly w okolice wezlow, szczeki i zebow. maaasakra. do dentysty i tak ide bo musze ale wkurza mnie ze znowu sobie cos wkrecam. no i chyba bez lekow jakichs lajtowych na uspokojenie sie nie obedzie. przydal by mi sie wyjazd w gory to mnie zawsze wyluzowuje na dlugo, ale teraz nie moge sobie na niego pozwolic...

a co tam u Was?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nervuska81 wiedzialam ze tak bedzie;)bo u mnie bylo identyko...ja zrobilam najpierw tomograf i tylko 3dni trwala radosc....potem rezonanas tydz trwala radosci,,,i jazda od nowa(((((:

ja mialam tez szczekoscisk...;)zreszta czego ja nie mialam:))?

teraz znow mnie cos miesnie bolala..kreca nogi bola rece....ja po jakim wysilku,,,,no masakaraaaaaaaaaaaaa..

ciagle mysle o tym ze cos mi jest(((:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nervuska81, u mnie tez nerwica usadowila sie w głowie i sercu.Serce jakoś opanowane przez metocard przez kardiologa.Codziennie mam pojedyncze,dosatkowe skurcze serca.Nie jest to fajne uczucie.Mam tez problemy z oddechem,wydaje mi sie ze cieżko mi sie oddycha i zaraz sie uduszę.najgorze jednak jest to ciagle uczucie napiecia,kasku na głowie.mam scisnieta szczękę,az od niej bolą mnie skronie,pod oczami,podniebienie,oczy.mam wrażliwość na światło.czasmi jak mi ścisnie glowe to mam wrazenie ze zaraz wybuchnie,ze juz nie wytrzymam tego dłużej.takie dziwnie uczicie w głowie,jak bym jeździła winda w gore i w dół.wrazliwosc na dźwięki,az mi tam jak by cos pyklalo w uszach.wrazliwosc na podłoże, czy jest krzywo,miękko itd.neurolog stwierdziła po badaniach neurologicznych,ze to wszystko od nerwicy.dala mi skierowanie na rezonans,dla mojego spokoju,ale boje sie,ze cos jednak wyjdzie,a drugie boje sie tam wjechać.miałam jeszce pijane zawroty glowy,ale przeszły i mam nadzieje ze juz nie wrócą.to wszystko mam na codzień nawet wtedy kiedy czytam czy pisze, a przechodzą jak sie czymś porządnie zajmę.czyli mysle,ze to tylko siedzi w mojej głowie i nie jest objawem choroby,taka mam nadzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde a mi sie przypaletało kołatanie serca (tzn. konkretnie to te dodatkowe skurcze do chwile, czasem czesciej, czasem rzadziej).

Wkurzona jestem, bo juz kiedys mialam wkrecanie sie z sercem, tahcykardie itd. Przebadali mnei dokladnie, nic nie wyniklo (tzn. wypadanie płatka tylko) i tyle. I potem juz przez lata nie mialam zadnych akcji. Ze 2 lata temu mialam raz kołatanie przez 2 tygodnie, ale tez minelo. I juz myslalam, ze serce mam opanowane (nawet komus tu pisalam niedawno, ze nie ma co sie stresowac kołataniem).

No i prosze - dopadlo mnie pare dni temu. Nie wiem czy na zmiane pogody, czy przez te upaly (czytalam , ze duzo ludzi ma kołatanie jak goraco albo jak duze wiatry).

A od dwoch dni tez jakos mnie kołuje w glowie znowu :(

Co gorsza, nie mialam przez 3 dni dostepu do neta za bardzo, i mialam te objawy a nie moglam nic poczytac ani sie wyzalic. Wiec tylko siedzialam is ie stresowalam :(

pimpek82, czytalam, ze w nerwicy jest cos takiego, jak napiecie miesni przy splocie slonecznym, a to z kolei powoduje napiecie miesni szkieletowych - i w zwiazku z tym moga byc kolatania i dusznosci. Moze faktycznie cos w tym jest? ja chyba nie mam tych potykan serca w nocy. Tzn. chyba, ze nie moge spac, ale jak zasne to nie budzi mnie to w nocy, dopiero po przebudzeniu zaczyna sie na nowo.

Zauwazylam tez, ze mniej mi to dokucza jak sie czyms zajme - np. jak gralam w Scrable to bylo ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wcxoraj wieczorem w lazience dostalam krwotoku z nosa. Lecialo ze mnie jak z kraniku przez jakies 5 min. Pozniej przeztalam ale wpadlam w taka hisgerie ze moj maz sie wkurzyl bo chcialam pogotowie wzywac. Kurde. Na nic sie nie zdaly jego tlumaczenia ze tez co jakis czasleki mu krew z nosa. Ze kolrga mial od wysilku co drugi dzien taki prodlblem kilka lat temi i zyje i ma sie dobrze. Fakt zaczely sie upaly i ja tez zarobiona kestem strasznie biegam, zalatwiam. Ale to byl dla mnie szok. Ostatnio mo tak leciala chyba z 7 lat temu:(( no i jako dziecko mialam czesto ale dzieciaki maja bardziej kruche te naczyniabkrwionosne. Biore rurinoscorbin i nagle tu takie cos :bezradny: sprawdzalam w necie i czesto takie incydenty sie ludziom zdarzaja, s ja oczywiscie jaka moj maz mnie zapytal jak ochlonelam dlaczego tak panikowalam to pow. Ze we wszystkich filmach w ktorych ktos xhorowal na bialaczke nagle zaczynala mu leciec krew z nosa i juz sobie zaczelam wkrecac ta wizje przez to panicznie od roku boje sie krwawienia z mosa a tu nagle niespodzianka :hide:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ellwe, ja tez bym sie pewnie stresowala tą krwią z nosa, bo mi to rzadko kiedy sie to zdarzalo (nawet w dziecinstwie), a od razu mam przed oczami te filmy - np. jak agentka Dana Scully (x-files) miala ta krew z nosa i potem sie okazalo, ze chora czy cos :)

Ale prawda jest taka, ze faktycznie to nic takiego, a jak bierzesz rutinoscorbin to chyba tym bardziej, bo on zdaje sie rozrzedza troche krew?

Kurde a macie w te upaly takie skolowanie w glowie? bo ja mam taki scisk czolowy i takie skolowanie, ze nie wiem jak bede funkcjonowac :-/ szczegolnie rano, wieczorem moze troche lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwa, te dodatkowe skurcze serca są rzeczywiście marne i ja od razu dostaje po nich lęku.to jest takie dziwne uczucie ,bólu,pieczenie duszenia.U mnie to sie wszystko zaczęło od kąd mam nerwice.Wczesniej nie miałam jazd nawet z wysokim tetnem.Mnie kardiolog powiedział,ze jak sa pojedyncze to nie ma sie czym przejmować,tyle ze sa nieprzyjemne.Bierz sobie magnez codziennie,ja biorę jeszcze metocard najmniejsza dawkę,ale tylko mi sie puls obniżył,a skurcze jak były tak sa. U mnie sa praktycznie codziennie raz do kilu razy dziennie w rożnych sytuacjach.Duzo nerwicowcow sie skarży właśnie na dodatkowe skurcze,podobno nie sa niebezpiecznie dla zdrowia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie rutinoscorbin uszczelnia naczynia krwionosne...wiec nie poqinno sie cos takiego dziac. Niby wczoraj odebralam wtniki morfologii i wszystko ok. Mam mala niedokrwistosc ale to mam od dziecka. Wlascieiwe nic oprocz jhematokryru nie spada ponizej normy a i tak sam hematokryt jakis super niski nie jest. Nie wiem moze fsktycznie od przemeczenia to krwawienie :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi