Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy PiS wygra wybory ?

carlosbueno

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwój Samsunga czy też LG nie polegał na taniej sile roboczej, lecz na ogromnej pomocy państwa (kredyty oraz ochrona przed konkurencją zagraniczną).

Co do mentalności to fakt. Dlatego też państwo powinno nastawić się na promocję indywidualnej przedsiębiorczości, klimat do jej prowadzenia jest obecnie po prostu okropny.

Reforma szkolnictwa jest bardzo trudna i mało popularna - efekty są zauważalne po wielu latach, poza tym trzeba też przełamać opór części pracowników uczelni. Najlepiej byłoby zacząć już dzisiaj, no ale skoro mamy taki rząd jaki mamy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego też państwo powinno nastawić się na promocję indywidualnej przedsiębiorczości, klimat do jej prowadzenia jest obecnie po prostu okropny.
O ile mnie pamięć nie myli to było sztandarowe hasło PO sprzed lat. Zresztą wszystkie partie od prawa do lewa to obiecywały ale na obiecankach się kończyło. A co do kształcenia to powinno się środki przeznaczone na kierunki humanistyczne przekierować na rozwój nauk ścisłych, bo nie potrzeba nam milionów potencjalnie bezrobotnych pedagogów, socjologów i politologów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinniśmy założyć partię. Proponuję nazwę 'Honor, Umiar, Inteligencja'

niezły skrót by miała ;) Ja tam nie nadaje się na polityka nie umiem ściemniać i boje się publicznych wystąpień, no i muisałbym zmienić nazwisko bo z moim to tylko u neonazistów mógłbym karierę zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrajnie wolnorynkowe partie jak Nowa Prawica Korwina Mikke mają zwykle poparcie maksymalnie 2-3 procentowe, jednak mało kto jest w Polsce za całkowicie prywatną służbą zdrowia, edukacją, zniesieniem płacy minimalnej czy podatkiem pogłówny gdzie każdy milioner czy bezrobotny płacił by określoną równą kwotę. Mój brat np popiera Korwina a nigdy nie pracował i żyje z dotacji UE. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie wierzę już w to że jakakolwiek partia zrobi cokolwiek żeby mi się lepiej żyło. Więc nie chce mi się brać udziału w tej parodii, tym cyrku. Marzy mi się prawdziwa demokracja, czyli taka w której decyzje nie będą podejmowane przez reprezentantów narodu, tylko przez sam naród. Bo ci reprezentanci to reprezentują tylko swoje własne zakulisowe interesy.

Też o tym marzę. :smile: Bo wiadomo, że oni tam wszyscy będą robić SOBIE DOBRZE, a nas mają głęboko gdzieś. Liczy się własna dupa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie wierzę już w to że jakakolwiek partia zrobi cokolwiek żeby mi się lepiej żyło. Więc nie chce mi się brać udziału w tej parodii, tym cyrku. Marzy mi się prawdziwa demokracja, czyli taka w której decyzje nie będą podejmowane przez reprezentantów narodu, tylko przez sam naród. Bo ci reprezentanci to reprezentują tylko swoje własne zakulisowe interesy.

Też o tym marzę. :smile: Bo wiadomo, że oni tam wszyscy będą robić SOBIE DOBRZE, a nas mają głęboko gdzieś. Liczy się własna dupa.

Niekoniecznie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie idąc na wybory pomagamy tym największym. Myślę, ze do wyborów pojawi sie jakaś nowa inicjatywa na którą warto będzie zagłosować na przekór tym którzy się już poczuli zbyt pewnie.

Często na polityków najbardziej narzekają ci którzy nie chodzą na wybory :mrgreen:

Niska frekwencja jest na pewno na rękę PiS, bo oni mają tzw żelazny elektorat który zawsze pójdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrajnie wolnorynkowe partie jak Nowa Prawica Korwina Mikke mają zwykle poparcie maksymalnie 2-3 procentowe, jednak mało kto jest w Polsce za całkowicie prywatną służbą zdrowia, edukacją, zniesieniem płacy minimalnej czy podatkiem pogłówny gdzie każdy milioner czy bezrobotny płacił by określoną równą kwotę. Mój brat np popiera Korwina a nigdy nie pracował i żyje z dotacji UE. ;)

Ja nie przepadam za Januszem Korwinem.Ale może , gdyby była prywatna służba zdrowia, może wtedy było by nam lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korwin Mikke niewątpliwie swoje zalety posiada, tylko po co jest taki szczery?

Ludzie nie lubią szczerości i kontrowersyjnych wypowiedzi i prze to Korwina nie ma sejmie.

Czy On chce czekać poza sejmem, aż ludzie dadzą mu 51% głosów?

Nawet wymieniany w tytule wątku PiS 51% głosów pewnie nie dostanie i nawet jak wygra

to też będzie się musiał dogadać z sitwą, czy też rzeczywistością, jeśli użyć łagodniejszego zwrotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego takie małe poparcie ma pan Ikonowicz ? Głosi socjalistyczne hasła.Domaga się podwyżek płac, dla wszystkich.I nie ma go w sejmie.Ktoś wyjaśni ?

Ikonowicz jest mało pokazywany żeby nie powiedzieć całkiem pomijany w mediach a wtedy trudno o poparcie. No i należy, czy raczej należał do Polskiej Partii Socjalistycznej a ta nazwa źle się Polakom kojarzy mimo sentymentu do PRL. Poza tym nie ma żadnego zaplecza partyjnego a wtedy trudno o jakieś wysokie notowania.

A tak poza tym Magda Gessler to jego siostra i przez to może stracić medialnie jego lewicowa wrażliwość. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Ikonowicz jest zbyt ideowy, by dołączyć do tej kliki betonu zbrojonego, gdzie jest charyzmatyczny lider Leszek M., co tak bardzo ukochał ideały lewicy, że najpierw przegrał całe poparcie na rzecz prawicy poprzez głupią aferę Rywina-Michnika, a potem widząc lepsze sondaże Samoobrony niż SLD, wystartował z list samoobrony a nie z SLD. Uczciwy i wierny ideałom przywódca.

Z tym, że Ikonowicz, czy Mikke może nie wchodzą do sejmu świadomie, bo skoro wiedzą, że 90% ustaw klepanych przez tych wybrańców to tłumaczenia na polski rozkazów mafii z Unii Europejskiej, a 10% to ich nowelizacje, to może jako ludzie ideowi świadomie nie chcą legitymizować tej farsy i udawać, że w Polsce jest jakaś władza ustawodawcza. Poczekajmy, aż Unia Europejska się rozpadnie, wtedy Ikonowicz i Korwin wejdą do sejmu by pisać uczciwe prawa dla uczciwych Polaków. Najszybszym sposobem likwidacji Unii Europejskiej będzie powierzenie stanowisk kierowniczych w Unii fachowcom z PO. Wtedy szybko będzie PO Unii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za UE , ale tera coś innego. Jest test ile w tobie jest Gowina, wyszło mi 52 % . :mrgreen:

mi wyszło 61% a kolesia nie trawie.

no ale pytania i odpowiedzi są tak skonstruowane że pewnie większość ludzi przynajmniej w połowie jest Gowinem. :mrgreen: czysta socjotechnika.

-- 10 cze 2013, 21:16 --

http://www.wykop.pl/ramka/1548521/a-ty-w-ilu-popierasz-gowina-specjalna-ankieta-dla-internautow/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi