Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

kurde, miałam isc na rower i zaczeło padac, własnie jak sie ubrałam na rower , zrobiłam sobie herbatke w termos, kupiłam mineralną i juz brałam rower i sie rozpadało szlag by to trafił, wczoraj źle sie czułam nie poszłam na wrotki ani na koncert, nie odebrałam telefonów od kilku znajomych a wiadomo piatęk był wczoraj,dzisiaj musze pooddzwaniać ech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały dzień przespany. Ale za to podjęta decyzja. Za 5 dni wsiadam w samochód i jadę. Skoro jestem taka niepoważna to chociaż to udowodnię i na dwa tygodnie przed końcem semestru pojadę sobie 1000km na spacer po plaży, i na gofry, i na belgijską czekoladę, i piwo, i frytki... przecież jestem na tyle niepoważna, żeby móc to zrobić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam się denerwować sesją. Jak co pół roku zamierzam nakupować sobie papierosów i tabletek uspokajających, jakoś to pójdzie.

Przed chwilą, po kilku miesiącach "abstynencji", znów zaczęłam się samookaleczać. Świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś psycholożka pokazywała mi różne trójkąty i kwadraty i musialam je rysować na kartce. Czytała też różne słowa z kartki, a ja musialam je mówić z pamięci, na przykład indyk, kolor, nos, rolnik. Na koniec powiedziała: ,,Nie chcę pani na razie mówić, że ma pani ChAD, bo diagnoza się klaruje. Ale proszę się nie martwić. To się leczy. Zawsze lepiej wiedzieć, na co się choruje. "

Śmieszkowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joaszy, na podstawie rysunków i powtarzania słów jest w stanie stwierdzić czy masz chad?

Nie, podejrzewają to na podstawie moich objawów z ostatnich miesięcy, od kiedy jestem na terapii.

Ciągle zmieniają mi diagnozy i leki, bo żadne nie działają. Najpierw byłam zdiagnozowana jako zaburzenie czysto lękowe, potem depresja, potem długo miałam w karcie zaburzenia lękowo-depresyjne, a teraz kombinują z ChAD...

Juz męczy mnie to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytalam, to test Bentona (ten z rysowaniem figur z pamięci) jest na zaburzenia organiczne w mózgu. I ze osoby z ChAD maja upośledzone funkcje które sprawdza ten test

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizyta u psycholożki (,,noo, pani to się chyba jednak gorzej czuje, niż pani mówi, że jest"). Próby nauki w bibliotece. Egzamin z ochrony zdrowia publicznego. Rozmowa z panią doktor o egzaminie z chirurgii. Powrót do domu. Sen. Rozmowa przez Skype.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za dziwny dzień! Pierwszy od nie pamiętam kiedy, cały spędzony w domu z rodzicami, który był ok. Był bardziej niż okej! Sama nie wiem jak mam się zachowywać i jak czuć w takim "normalnym" domu. Normalnym, czyli spokojnym, radosnym, wyluzowanym, pełnym czułości...nie umiem się odnaleźć, jestem w takim szoku... Ciekawe czy jutro wszystko wróci do normy...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi