Skocz do zawartości
Nerwica.com

Benzodiazepiny - Moja walka z uzależnieniem i odstawieniem

gosia hd

Rekomendowane odpowiedzi

Ho ho ho..wszystkie dzieciaki!! Czy byliście grzeczne ostatniego roku??!..A jest tu gdzieś taka grzeczna Arashka co przykładnie się uczy i chodzi na te same wykłady po 3 razy ?! A buraczek i Andrzej?? A Addictgirl?

Arashka[/b] A to prezencik dla mojej forumowej ulubienicy co to zawsze pogodna, nigdy się nie kłóci, a zawsze łagodzi..ah ah..ah. :105:

p.s. kupiłem dwa, bo nie wiedziałem który się spodoba :mrgreen:

shadow.jpg.432a3c4704df6569e423e37ea3d8745b.jpgHo ho ho..wszystkie dzieciaki!! Czy byliście grzeczne ostatniego roku??!..A jest tu gdzieś taka grzeczna Arashka co przykładnie się uczy i chodzi na te same wykłady po 3 razy ?![/b] A buraczek i Andrzej?? A Addictgirl?

[attachment=0]mikolaj.gif[/attachment]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek_44, Ty już dobrze wiesz, który mi się spodoba mój forumowy ulubieńcze :105: ( Za ten drugi w łeb ! - no chyba, że impotent - sprawdzałeś ? )

Ty prezenty dostałeś wczoraj, bo tak się dopominałeś, że chciałam mieć trochę spokoju ( ale w sumie dobrze zrobiłam - kiedyś Ci to wyjaśnię :mhm: )

Nie ... raczej nie wygląda na impotenta :?

I tak wolę Ciebie :angel:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieska mam (8-grudnia minie rok , jak jest z nami, małżowinek go znalazł jako szczeniaczka wyrzuconego na ulicę, kotka mam też , i też jako znajdę, jeszcze mam dwa żółwie, jakby co..miśki pluszaki moja psinka powybebeszała już dawno

Toż to całe zoo :shock: ... brakuje Ci tylko Arashy :yeah:

Trąba, to ja sama jestem :P

To już wiemy :mrgreen:

No i jeszcze, żeby wszystkie istoty na tej ziemi były zdrowe i szczęśliwe, my! , my!

Ja się dołączam do tego koncertu życzeń :P

Mikołaju wracaj :comone:

Arashka chce jeszcze koło zamachowe 18 min / dzień :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku, jak Ty to zrobiłeś, wprawdzie chciałam wróżkę sprzątającą, ale ta sierotka też mi się podoba. :mrgreen: Dzięki wielkie, toż ta chłopczyna ogarnie mi cała chałupę, z takim namaszczeniem czyści podłogę, to i pościera wszelakie kurze :D

Z takim tempem to w sam raz na Wielkanoc :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tydzień bez kodeiny...

:brawo:

A bezno bierzesz ? Jak się czujesz ?

-- 06 gru 2014, 14:09 --

A tak nawiasem, pośledziłam Cię troszkę i już wiem, skąd ten nick , nie dziwie się, chłopak rozgrzewa lepiej, niż puchaty kocyk :mrgreen:

O żesz Ty ! Zdemaskowała mnie :hide: Ale nie da się ukryć, że Arashek wyjątkowy jest i taki klimat potrafi stworzyć, że nawet najbardziej skwaszoną Arashkę rozrusza :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn wyjdę na prostą z kodeiną. Benzo jeszcze trochę. Nie śpieszy mi się. Natomiast wydawanie z 2000 - 2500 zł miesięcznie na kodę jest mało przyjemne.

Oczywiście nie jest to powód rzucenia, tylko jeden ze skutków ubocznych brania.

-- 06 gru 2014, 15:49 --

JERZY1962, i lepiej nigdy nie sprawdzaj co to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ressilent 2500zł? Dużo i mało,zależy dla kogo,jestem hazardzistą więc wiesz..ale za taką sumę to bym się zbenzoskował Etizolamem,fenazepamem,flunitrazepamem,flubromazepamem i flubromazolamem że ja ..!;D

-- N gru 07, 2014 10:05 am --

A tak wogóle witam u uzależnionych od benzosków:) obecnie Cloranxen 5 rano i 5 wieczorem a od środy 5 rano.ps. Schodzę z 30mg relanium mieszane z 40 zolpidemu na dobę,cloranxen 30 dawka początkowa.

-- N gru 07, 2014 10:06 am --

A tak wogóle witam u uzależnionych od benzosków:) obecnie Cloranxen 5 rano i 5 wieczorem a od środy 5 rano.ps. Schodzę z 30mg relanium mieszane z 40 zolpidemu na dobę,cloranxen 30 dawka początkowa.

-- N gru 07, 2014 10:26 am --

Zjadłem 40 piątek relanium przez tydzień,potem koszmarne 4 dni absty.Przez następne 10 dni kolejne 40 piątek ;wszystko w międzyczasie mieszane z 4 dziesiątkami Stilnoxu dziennie.Potem ze Stilnoxu zrezygnowałem z dnia na dzień i przeszedłem na 30mg cloranxenu na dobę.Obecnie cały czas mam to samo opakowanie(jedno) dziesiątek od 17.11 od wieczora i sukcesywnie co kilka dni schodzę z dawką.

-- N gru 07, 2014 10:27 am --

Zjadłem 40 piątek relanium przez tydzień,potem koszmarne 4 dni absty.Przez następne 10 dni kolejne 40 piątek ;wszystko w międzyczasie mieszane z 4 dziesiątkami Stilnoxu dziennie.Potem ze Stilnoxu zrezygnowałem z dnia na dzień i przeszedłem na 30mg cloranxenu na dobę.Obecnie cały czas mam to samo opakowanie(jedno) dziesiątek od 17.11 od wieczora i sukcesywnie co kilka dni schodzę z dawką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ressilent 2500zł? Dużo i mało,zależy dla kogo,jestem hazardzistą więc wiesz..ale za taką sumę to bym się zbenzoskował Etizolamem,fenazepamem,flunitrazepamem,flubromazepamem i flubromazolamem że ja ..!;D

Ja też jestem hazardzistą i bywało, że z 35 tys szło w parę godzin w kasynie, więc nie ma sensu się licytować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schodzę od czerwca z 2 mg clona, zmniejszając co 3 tygodnie o 0,125mg i wczoraj wskoczyłem na 0,5 mg, ale myślę teraz już schodzić raz na m-c o 0,125, a nie jak dotychczas co 3 tygodnie.Jak ten czas szybko zleciał, a wydaje mi się,że niedawno się "wziąłem" za te clony :!: Pożyjemy-zobaczymy co dalej w tym 2015 roku będzie.

A,że nie będę już miał sposobności złożyć Wszystkim życzeń w tym wątku, niniejszym czynię to teraz:

W związku ze zbliżającymi się Świętami pragnę złożyć Wszystkim serdeczne życzenia, aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy 2015 Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. Andrzej :uklon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a kiedy już można mówić o uzależnieniu Signopam ?

Kiedyś wystarczyło 1/4 tabletki, jeszcze w tamtym roku mogłam nie brać pół roku ? nie pamiętam. Biorę od siedmiu lat (?) i czasem i pół roku nie brałam.

Teraz jak biorę 1 tabletkę to prawie nie działa. Nie wiem czy dlatego że przytyłam.

No i teraz częściej znajduje się powód żeby wziąć. Ale tak co dwa, trzy dni. Czasem udało mi się wziąć po prostu na nudę żeby iść spać.

Teraz muszę wziąć chyba półtorej tabletki albo dwie żeby mnie ścięło z nóg.

Może tabletki mam bardzo przeterminowane ? No bo kiedyś to jeden listek 20 tabletek mógł u mnie przeleżeć dwa lata lub więcej ?

mam receptę na nowe i się zastanawia.... ale chyba kupię może kiedyś się przydać.

był taki okres że następnego dnia po zażyciu Signopamu czułam się przeszczęśliwa, spełniona

dziś też coś we mnie się utuliło przez to że wczoraj wziełam ale nie aż tak wyraźnie jak to było kiedyś.

I mam wrażenie że organizm tego potrzebuje.

Ale jak by mi ktoś zabronił brać tego leku to bym go odstawiła na pół roku.

Tylko teraz nie mam co innego zażyć. Psychiatrę mam dopiero na styczeń.

Ale nic się nie dzieje.

Tylko się zastanawiam kiedy to już jest uzależnienie a kiedy jeszcze nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani benzyniarze :P

Chciałam Wam życzyć wspaniałych świąt Bożego Narodzenia, dużo radości, uśmiechu na twarzy, zdrowia i spokoju wewnętrznego w każdej sytuacji oraz empatii i szacunku dla drugiego człowieka. Tym, którzy benzo już nie biorą, życzę aby już nigdy nie musieli sięgnąć po żadne rolki. Tym, którzy są w trakcie odstawki, żeby ich proces debenzonifikacji przebiegał jak najmniej boleśnie. A tym, którzy na razie biorą, aby mogli brać jak najmniej i jak najrzadziej, a w końcu dostąpić całkowitego wyzwolenia !!!

19096_%C5%9Awi%C4%99ta.gif

W tym miejscu łączę się duchowo i wirtualnie w sposób szczególny z AddictGirl21, Przemkiem_44 ( :angel: ), andrzejem57, Michaelą i buraczek58,

jako że miałam ich okazję najlepiej poznać, ale chcę podkreślić, że moją sympatię kieruję także do pozostałych osób udzielających się w tym wątku ;-)

swieta-pachnace-choinka-32-zl-zamiast-65-zl-za-swiateczne-570428-regular.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi