Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?

Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, mienta napisał(a):

4,1 km. W całym tygodniu przebiegłam w sumie ok. 13,5 km.

@mienta, kiedyś były czasy, że ja przebiegłem taki dystans ( 13,5km ) w 2 dni, po ok. 6 km dziennie ~ a zajmowało mi to dziennie ok. 0,5 godziny. Co sądzisz o takim tempie ok. 12km/h?

Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty [Panie Boże] jesteś ze mną. [Ps 23, 4]

Bądź mi skałą schronienia i zamkiem warownym, aby mnie ocalić, boś Ty opoką moją i twierdzą. [Ps 71, 3

Skrót Ps → Księga Psalmów [Stary Testament → Biblia]

Nie możemy się bać, bo tracimy zbyt wiele. Nasz strach jest siłą innych. (cytat za: Michał Kord, "Prawo ojca")

F20.0, Clopizam → 100mg [1-1-1], Asentra → 50mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że włączyłem dziś kolejny bieg w rozwoju duchowym ~ [ok. 12:30 - 13:00] odmówiłem 2 z 3 różańców wraz z Radiem Maryja ( ostatni - nr 3 - odmówię wieczorem również z RM ). Jestem wdzięczny Bogu i ludziom dobrej woli (którzy się za mnie modlą) za szczególne łaski, zwłaszcza za dar pobożności, czyli modlitwy :brawo:

Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty [Panie Boże] jesteś ze mną. [Ps 23, 4]

Bądź mi skałą schronienia i zamkiem warownym, aby mnie ocalić, boś Ty opoką moją i twierdzą. [Ps 71, 3

Nie możemy się bać, bo tracimy zbyt wiele. Nasz strach jest siłą innych. (cytat za: Michał Kord, "Prawo ojca")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maat, a można wiedzieć, co Cię tak zdenerwowało? Wyrzuć to z siebie, a na pewno poczujesz ulgę 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznałam fajną dziewczynę 🙂

Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz

Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje

Naucz się doceniać to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś

Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale tylko od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec

Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre

W wielu rzeczach są plusy, których nie dostrzegamy

Czasem przyczyna jest ważniejsza, niż efekt

Bardzo późno zdobywamy się na odwagę wiedzenia tego, co wiemy

Myśląc pozytywnie przyciągasz pozytywne zdarzenia

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek

Postrzegasz rzeczy i osoby nie takimi, jakimi one naprawdę są, ale takimi, jakimi Ty je uczyniłeś

Rozwój i zmiany bywają bolesne, ale nic nie jest tak bolesne, jak tkwienie w miejscu, w którym Ci bardzo źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, mienta napisał(a):

Wysłałam CV na ciekawą ofertę.

@mienta, życzę Ci szybkiego znalezienia pracy. A jakie masz doświadczenie zawodowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy

Moja melina na kółkach przeszła badanie techniczne. Jeszcze diagnosta powiedział że hamulce działają perfekcyjnie. A przecież sam je robiłem...😮

IMG_20250710_142143_510.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
1 godzinę temu, avesen napisał(a):

Całe szczęście!

Kwestia czasu (niedługiego)

Godzinę temu, Mic43 napisał(a):

Fajny masz ten domek. Jak survival w jakiejś grze 🙂 No i samodzielna naprawa samochodu się bardzo chwali, a dobie leniuchów o dwóch lewych rękach, którzy byle olej oddają do warsztatu, bo mają lepsze rzeczy do roboty. 

Dzięki. Ale żeby uściślić, chodziło mi o to że sam zrobiłem hamulec w przyczepie, nie w samochodzie. W moich okolicach nie ma ani jednej firmy, która naprawia hamulce w przyczepach. Musiałbym ją targać ze 100km w jedną stronę, zabulić za paliwo i za naprawę, to postanowiłem sam zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Mic43 napisał(a):

Samochód pewnie też reperujesz, bo szkoda Ci na mechaników 🙂

No przecież sam potrafi to po co mu mechanik, jak czegoś nie wie to może dopytać. Nawet mechanicy czasem siebie pytają. Nie wiem właściwe jaką szkołę skończył @Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
54 minuty temu, Mic43 napisał(a):

Samochód pewnie też reperujesz, bo szkoda Ci na mechaników 🙂

No pewnie. Co mogę to robię sam. Wiadomo, nie wyważę turbosprężarki, bo nie będę inwestował w maszynę za kilkadziesiąt tysięcy, albo nie splanuję głowicy, bo do tego też nie mam sprzętu. Ale co mogę, to robię sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi