Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?


Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

Tyrr, dokładnie rozbawił mnie dzisiaj

 

nie uwierzyłam w to ani trochę 0rofl.gif

 

-- 5 lut 2014, o 19:49 --

 

;]

 

witaj syberio

czytałem dzisiaj że nasza ziemia za ok miljard lat z fajnej planety stanie się gazową planotą bez życia.

Jakie szczęście że żyjem w tym czasie.Do tego czasu jak ludzie sami siebie nie pozabijają znajdziemy nową ziemie może lepszą.

Ale to tylko takie pisanie,bo żyjemy właśnie teraz.

Cieszmy się karzdą chwila i dbajmy o siebie. :angel:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

sory nerwiconacałego, jestem na trypie upjerdliwej kórewki

 

luzik kolerzanko.

naprawdę dostalem olśnienia sluchająć tej mantry

a o slowniku to tylko żartuję,wiem że robie błendy ortograficzne-ale co tam liczy sie treść a to nie kartkówka co nie?

:angel:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

naprawdę są zajebiste :)

może podzielę się przepisem ;)

podziel się przepisem...;)

 

no dooobra ;)

 

na 12 sztuk

 

225 g mąki pszennej

100 g cukru

trochę cukru waniliowego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

1 jajko

150 ml mleka albo maślanki

50 ml oleju

 

podwójny snickers pokrojony w dużą kostkę

solone orzeszki (dałam ok 40g - pół małego opakowania) posiekane na mniejsze kawałki <-- to sekretny składnik, który robi wielką różnicę!

trochę posiekanej czekolady lub gotowych kropelek czekoladowych

 

suche składniki (oprócz batonika!) pomieszać w jednej misce, mokre w drugiej. zawartość obu misek połączyć i krótko mieszać łyżką, tylko do pomieszania składników. jeśli ciasto wychodzi bardzo bardzo gęste, można dodać trochę wiecej oleju i mleka

wyłożyć formę papilotkami, do każdej nałożyć trochę ciasta, potem kawałki snickersów, potem resztę ciasta (chodzi o to, by były głęboko w cieście, w innym razie mogą wypłynąć na wierzch, przypalą się i będą gorzkie)

 

Piec w temperaturze 190ºC przez około 20 - 25 minut do zarumienienia

 

KREM

mała śmietana kremówka mocno schłodzona

łyżka cukru pudru

(serek mascarpone- niekoniecznie)

 

ubić śmietanę, pod koniec dodać cukier, nakładać na ostudzone babeczki. można posypać orzeszkami lub posypką czekoladową, albo kawałkami snickersa

 

najlepszy krem jest z dodatkiem serka mascarpone - jest pyszny, gęsty i bardzo kremowy. do ubitej śmietany z cukrem dodawać stopniowo, po łyżce serka, na tę ilość maksymalnie pół małego opakowania, ale już jedna łyżka poprawi jakość kremu.

 

POLECAM :) SMACZNEGO :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×