Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaburzenia odżywiania (anoreksja, bulimia)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio po prostu o tym myślalam... i właśnie, chyba jednak się nie myliłam.

Dlatego, tym bardziej trzeba zrobić wszystko żeby siebie zaakceptować. Mi to zupełnie nie idzie. Ale tak naprawdę, ile nie ważylam, jak nie wyglądałam - zawsze było źle...

I zawsze będzie jeżeli nie zmienie nastawienia, tylko jak pokochać siebie...?

Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie czujemy się dobrze jak jesteśmy chude. Czujemy się dobrze, kiedy chudniemy.
Chyba dlateo nie wchodziłam na wagę już od kilku miesiecy... Bo nie czuję, że chudnę. Chcę na nią wejść, dopiero jak to odczuję. Jak wykorzystam karnet na fitness i kupię rowerek stacjonarny. Na razie za dużo słodyczy, alkoholu, nieregularnego jedzenia...

Saying all I know is I gotta get away from me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie jak się ostatnio cieszyłam, gdy odkryłam, że troche schudłam? nie odchudzam się, ale dużo się ruszam i nawet przy masie żarcia metabolizm zasuwa do przodu :) ale w sumie to chce odzyskać ten kilogram, a co :P

"I czemu głupi człowiek czepia się tak uparcie popełnionej omyłki, czemu poraniony, pokaleczony, świadomy, że idzie złą drogą brnie wciąż dalej, ciągle się łudząc, że to może nie była omyłka?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja chce umieć normalnie spojrzeć na jedzenie.. i cieszyć się z niego po prostu, bez wyrzutów sumienia.

takie, życzenie świąteczne..?

Kiedy myślę i nic nie wymyślę, to sobie myślę, po co ja tyle myślałem, żeby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie żebym chciała zabrzemieć jak rozpieszczona dziewucha, co zagląda darowanemu koniowi w zęby, ale dostałam dziś pod choinkę sukienkę w rozmiarze L, oczywiscie za duża, ale serio ktos mysli, ze taka gruba jestem :evil: myslalam, ze sie tam rozbecze :roll:

"I czemu głupi człowiek czepia się tak uparcie popełnionej omyłki, czemu poraniony, pokaleczony, świadomy, że idzie złą drogą brnie wciąż dalej, ciągle się łudząc, że to może nie była omyłka?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snejana, pomyśl, że to, że za duża ta sukienka, to chyba dobra wiadomość? :) Na pewno da się ją przerobić... Ale rozumiem o co Ci chodzi, bo jakiś czas temu usłyszałam od paru osób, że przytyłam i wyglądam lepiej. Oczywiście, mimo że w ich mniemaniu to był komplement, to mi się w głowie zrodziła myśl, że muszę schudnąć.

Saying all I know is I gotta get away from me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sleepwalker, mam tak samo, najlepiej, gdy nikt w ogóle nie komentuje mojej wagi, denerwowałam się, gdy mówili, że jestem za chuda i dobija mnie, gdy teraz stwierdzają, ze przytyłam... nie dogodzisz ;) zwłaszcza, ze ostatnio dobrze czuję się ze swoją wagą i nawet chwalę się tym, ze przytyłam i mi z tymi lepiej ;) ale niech tylko ktoś zacznie coś komentować, od razu nachodzą myśli, ze coś jest nie tak, skoro ludzie zwracają uwagę na moją tuszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sleepwalker, tylko gdy mnie mówią, ze schudłam to zawsze ma to taki negatywny wydźwięk, zaczyna się dogadywanie, zmuszanie mnie do jedzenia itp. mam wrażenie, ze moja rodzina chce dobrze, ale zawsze robi źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja się ostatnimi dniami czuję jak wielka kulka na krótkich tłustych nóżkach z okrągłą okropną buzią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje samopoczucie także jest fatalne. Kolejny dzień się przeczyszczam... Czuję się wyczerpana fizycznie i psychicznie. :(

'Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?'

Wellbutrin

Pregabalina

Symla

Fluanxol

Trittico XR

Zomiren XR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

freya, :(

czuję jak wielka kulka na krótkich tłustych nóżkach z okrągłą okropną buzią...

Mam ten sam problem z buzią, ale przestałam patrzeć w lustro zupełnie i udaję, że wcale mi to nie przeszkadza :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj meczę się z grypą żołądkową. Mam już dość, zastawiam się, czy może mój lęk przez wymiotowaniem nie jest przyczyną problemów z anoreksją? :(

-- 31 gru 2012, 11:26 --

Snejana, bretta, również uważam, że mam okrągłą i pulchną twarz...

'Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?'

Wellbutrin

Pregabalina

Symla

Fluanxol

Trittico XR

Zomiren XR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja naprawdę mam, jak świnka, heh...

najgorsze że właśnie często osoby z ed, mogą być chude i mieć napuchniętą twarz. Mnie to nie dotyczy (cała jestem wielka), no ale często tak jest... co też może być objawem choroby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snejana, u osób z bulimią to jest chyba najczęstsze bo opuchnięta twarz, policzki co może wskazywać na zapalenie ślinianek czy coś z nimi, a powodują to wymioty.

W anoreksji nie wiem jak jest więc nie będę wprowadzać w błąd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bretta, czytalam też, ze twarz puchnie od nadmiaru cukru czy soli. Wiec jedząc zbyt dużo smieciowego jedzenia też się na to narażamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i puchnie też ze złego odżywiania, a w ed, chyba raczej nikt się dobrze (albo w dobry sposób) nie odżywia ;)... więc przyczyn jest chyba wiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jesteśmy w ciemnej dup*e ;)

swoją drogą chyba wrócę na terapię, było dobrze, ale mam wrażenie, że przestaję się pilnować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi