Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wkurza mnie:

linka

Rekomendowane odpowiedzi

Wyciek danych klientów (też się do nich zaliczam) cyfrowego polsatu 😕 W polsacie i plusie są miliony klientów, a niewiele się o tym mówi mainstreamie 😕 Bo i niewiele można zrobić w takiej sytuacji, ja zastrzegłem pesel.

https://satkurier.pl/news/250517/wyciek-danych-klientow-polsat-box-co-robic.html 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irytują mnie stare baby, które ...

No idzie wczoraj taka jedna w moją stronę. I już wiedzialam, że się nie usunie. Po prostu wiedziałam, że jest z tych głupich bab, co każdy musi odskakiwać od nich. Dlatego uznałam, że sprawdzę, jak będzie szła. Więc idę jej stylem, prosto na nią. I musiałam stanąć, bo stała na przeciwko mnie. I szła popychając mnie z zadowolona. Wydarlam się na nią " kurde, babo!!!" Pewnie była z siebie dumna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.05.2026 o 15:48, shadow_no napisał(a):

Niedawno widziałem filmiki jak sadownicy palili ogniska żeby podgrzać trochę temp. :< smutne bo duże straty w sadach

Duże? 😮Nie było wielkich przymrozkow chyba w tym roku. Ogniska to typowe rozwiązanie co rok pala

Muszą pozadymiac

Duże były mrozy??? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Duże? 😮Nie było wielkich przymrozkow chyba w tym roku. Ogniska to typowe rozwiązanie co rok pala

Muszą pozadymiac

Duże były mrozy??? 

Słyszałem o stratach nawet 80% u sadowników. Po -9 było jeszcze kilka dni temu w niektórych rejonach. Ale nawet u moich rodziców w szklarni padły pomidorki i kwiaty na kilku drzewach owocowych. A tam było chyba -4

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, shadow_no napisał(a):

Słyszałem o stratach nawet 80% u sadowników. Po -9 było jeszcze kilka dni temu w niektórych rejonach. Ale nawet u moich rodziców w szklarni padły pomidorki i kwiaty na kilku drzewach owocowych. A tam było chyba -4

Przykro mi z powodu pomidorków i kwiatków:/ no minus 4 musieliby coś właśnie zadymic w tej szklarni żeby nie zmarzlo... u nas nie było aż tak dużo chyba ale te mrozy to ogólnie się właśnie zdarzają tak obszarowo że super spadnie temp właśnie A w około może być słabszy mróz. Jak na twój trafi no to koniec :( Ale że straty u każdego no to nawet jakby minus 2 było to przy gruncie jeszcze więcej i to tak wyliczenia wychodzą ze jakiekolwiek straty to są obecne wszędzie nie da się obejść tego. Najgorzej tylko ci co trafia właśnie na te największe mroźne mikroobszary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u nas nie ubezpieczaja nawet pszenicy już bo się nie opłaca bo taka tania XD ziemniaków też jeszcze chyba nie ubezpieczali ludzie bo oni za późno z tymi ofertami A mrozy od marca do maja normalnie a oni na koniec kwietnia by najlepiej chcieli objąć. A przymrozki już w marcu robią szkody ale nie obejma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A u nas nie ubezpieczaja nawet pszenicy już bo się nie opłaca bo taka tania XD ziemniaków też jeszcze chyba nie ubezpieczali ludzie bo oni za późno z tymi ofertami A mrozy od marca do maja normalnie a oni na koniec kwietnia by najlepiej chcieli objąć. A przymrozki już w marcu robią szkody ale nie obejma

A jak już coś w ziemi jest posadzone, to jak taki krótki ale intensywny mróz to też już nie wyrośnie? Czy dopiero jak już jakaś łodyga albo kwiat 

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi