Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

deader, w "Czasie..." główny bohater nie ma już żadnych złudzeń, w "Plutonie" powoli je traci, co do emocji i atmosfery to się zgadzam. W tym drugim jednak jest pokazany mały wycinek, a "Czas..." jest szerszy, cały Wietnam, a w zasadzie wojnę w Wietnamie, określa jako miejsce, gdzie trzeba mieć skrzydła, żeby latać ponad gównem, no i Walter Kurtz, człowiek, który dotarł do sedna materii i ta wiedza oraz zdobyta po drodze władza sprawiły, że pragnął tylko śmierci.

Pytam o tę scenę, bo jest inny film z Dafoe, w której jest dokładnie taka sama scena, tylko niesie on na barkach(szyi?) zupełnie co innego. Film warty obejrzenia, zwłaszcza po zakurzeniu trawy - "Ostatnie kuszenie Chrystusa".

"Misia" to chyba na pamięć znam. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Pluton" i "Czas Apokalipsy" właśnie się...kupują hue hue hue :pirate:

Jak to dobrze że sklep obfity jest :D

deader, w "Czasie..." główny bohater nie ma już żadnych złudzeń, w "Plutonie" powoli je traci, co do emocji i atmosfery to się zgadzam. W tym drugim jednak jest pokazany mały wycinek, a "Czas..." jest szerszy, cały Wietnam, a w zasadzie wojnę w Wietnamie, określa jako miejsce, gdzie trzeba mieć skrzydła, żeby latać ponad gównem, no i Walter Kurtz, człowiek, który dotarł do sedna materii i ta wiedza oraz zdobyta po drodze władza sprawiły, że pragnął tylko śmierci.

Pytam o tę scenę, bo jest inny film z Dafoe, w której jest dokładnie taka sama scena, tylko niesie on na barkach(szyi?) zupełnie co innego. Film warty obejrzenia, zwłaszcza po zakurzeniu trawy - "Ostatnie kuszenie Chrystusa".

"Misia" to chyba na pamięć znam. :D

Wszystko kwestia indywidualna :D

"Ostatnie kuszenie..." kiedyś muszę obejrzeć, bo słyszałem że dobry. Może kiedyś się uda, biorąc pod uwagę że mam głupi zwyczaj oglądania w kółko filmów które znam :D

A "Misia" to chyba każdy zna na pamięć, ale nie powstrzymuje mnie to przed tym żeby co i rusz obejrzeć. Najśmeiszniejsze że ostatni raz oglądałem ze dwa tygodnie temu, ale właśnie wyczytałem że przygotowują wersję zremasterowaną na blueray i już mógłbym ogladać ponownie :twisted:

Właśnie skończyłem oglądać "Frozen Ground" z Cage'm. Cieszy że to jeden z tych filmów gdzie nie robi głupich min :lol: No i historia oparta na faktach, tak intrygujących że sam "research" o tym filmie był sam w sobie ciekawy. Do mistrzowskiego "8mm" czy - jak nie rozpatrywać tylko w kategorii "z Cage'm" - "Zodiaka" trochę temu filmowi brakuje, ale jeden raz można obejrzeć, bez poczucia zmarnowania 1,75 h życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Indifference1, zrób ze swoim życiem to co ja, a konkretnie:

continuum

simpsons

the mentalist

the tomorrow people

the walking dead

person of interest

arrow

game of thrones

mad men

supernatural

adventure time

under the dome

almost human

doctor who

sherlock

south park

clone wars

heroes reborn

family guy

hannibal

homeland

true detective

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mushroom, a myślałam, że tylko ja żyję serialami :D Jak na razie moje życie wygląda tak:

the walking dead

lekarze

chirurdzy

prawo agaty

jeszcze 2 odcinki house of cards

pamiętniki wampirów :oops:

A z obejrzanych w całości:

prywatna praktyka

dr house

skins

Więcej grzechów nie pamiętam. A z planów na wakacje to hannibal, ale za bardzo przekonana nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mushroom, dobry ten Under the dome? Oglądałam pilota, ale odrzuciłam na czas czytania książki.

taki sobie, może się rozkręci ale widziałem lepsze seriale które kończyły się na 1 sezonie.

Mam finał nieobejrzany i nawet mi się nie chce zaczynać, a taki np. homeland wciągnął mnie od 1 minuty pierwszego odcinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mushroom, dobry ten Under the dome? Oglądałam pilota, ale odrzuciłam na czas czytania książki.

taki sobie, może się rozkręci ale widziałem lepsze seriale które kończyły się na 1 sezonie.

Mam finał nieobejrzany i nawet mi się nie chce zaczynać, a taki np. homeland wciągnął mnie od 1 minuty pierwszego odcinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki np. homeland wciągnął mnie od 1 minuty pierwszego odcinka.

Mnie też, ale o dziwo - szybko stracił dla mnie "impet", dojechałem do trzeciego sezonu i jakoś tak... jeszcze nie dokończyłem.

Co do listy seriali to podane wyżej przez was tytuły - oglądałem pewnie z 80% więc nie będę powtarzał, dodam tylko jeszcze kilka "swoich" które (o ile mi nie umknęły) bym dopisał jako godne polecenia:

- Czarne Lustro (koniecznie koniecznie koniecznie!! tylko 6 odcinków, każdy genialny)

- Rodzina Soprano

- Battlestar Galactica (wersja z lat 2000-ych)

- Dochodzenie (The Killing; oglądałem amerykański remake, ale wczoraj dowiedziałem się o duńskim bodajże oryginale - też obadam)

- Millenium

- Ziemia 2

- Star Trek: Następne Pokolenie (czyli "to z łysym")

ze śmiechowych zaś:

- Autostopem przez galaktykę

- Black Books

- IT Crowd

- Latający cyrk Monty Pythona

- Hotel "Zacisze"

- Zwariowany świat Malcolma

a z kreskówek:

- Duckman

- Beavis & Butthead (uh-huh-huh-huh)

- The Critic

- King of the Hill

- Animaniacy (ale koniecznie po angielskiemu)

- Death Note

Btw wyczytałem że niedawno poleciał ostatni odcinek "Jak poznałem waszą matkę" - chyba aż ściągnę i zobaczę kto to :P

Teraz prażę popcorn na finał TWD

images?q=tbn:ANd9GcRuE7chW9dfrUnuX5MW_Jnev4UCk7PKSuROUrIEEXNhenoO4Z68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi